2010-04-30
 21:31:04

Jo men visst

Vart en vända till Högbo till alla goingar som skulle grilla där :) Vart dock en kortvarig vistelse, kallt var det och det började små regna. Hade beslutsångest på vägen hem om jag skulle följa med till Tommy men känner mig trött och slut i kroppen efter denna varma dag. Har ju gått ganska mycket så fötterna värker så jag köpte lite godis, fast jag inte är godis sugen, och en Solo tidning. Ska lägga mig i ett varmt bad och läsa den tidningen nu och sen blir det nog en macka och en film. Älskling gick iväg till Tommy så man får väl sitta här och lyssna på raketerna i sin ensamhet ;P Tur man har katterna (som bara skriker och vill ut) .. :P Jag vill dock inte släppa ut dom nu när raketerna kommer smälla, då ligger väl dom och trycker någonstans till imorgon bitti och så blir jag bara onödigt orolig över mina bebisar :P

Jag och älskling grillade också på eftermiddagen. Kött, klyftpotatis och chilibea :) MUMS! Det satt fint. Har en känsla av att det kommer bli mycket grillning i sommar, speciellt nu när man köpt grill själv också. Hehe.. Men vad gör det när det är super gott? :) Jaja.. Nä, ska lägga mig i badet nu jag. Utan sällskap ;(

Ta det lugnt ikväll och ha det bra! :)
2010-04-30
 10:19:12

Valborg

Ja, då var det dags för sista april då :) Själv kommer man ihåg (knappt) förra årets Valborg. Jäkligt roligt men däckade ju innan maten var serverad, haha. Usch, sånt får det vara nog med. Mår illa bara av tanken på att dricka så mycket att man somnar på toalett golvet. Det är ju skamligt :p Nu blir man snart mamma och är ett föredöme, funkar inte att hälla i sig vin som man vore en svamp då inte. Men det vill jag inte heller så :)

Vad ska ni alla göra idag då? Jag ska nog följa med älskling när han ska fiska men ikväll har jag ingen aning om vad som händer. Det visar sig väl :)
Igår var jag och mamma in till Ikea en sväng, tog inte lång stund att gå igenom där. Haha :) Jag fick med mig "dra på lakan" i rosa till spjälsängen. Jätte söta, 79 ,- bara. Jag tycker dom är bättre är sånna där vanliga man lägger på bara. Sen åkte vi hem och planterade blommor i min blomlåda på balkongen. Jag gjorde även tacos tills älskling slutade jobbet. Har tagit lite kort men nu har ju Kim tagit med sig kameran till jobbet så jag kan inte lägga in dom :( Får göra det ikväll eller imorgon.

Bilen är såld nu också. Han kom och hämtade den igår.. Tur att jag och Kim har den där skruttiga Volvon så länge, den får duga tills vi köper en nyare. Men den är så grymt ful!! Men men, det blir bäst så ett tag framöver :P Den går ju framåt i alla fall, hahah. Bara det är ju ett underverk!
Jaja, ska fortsätta göra mig lite i ordning sen ner på stan och fixa brorsans födelsedagspresent, han fyller år imorgon. Vet dock inte om han ska få den redan idag, får se hur jag gör :)

Nu ska jag traska iväg och våldgästa mamma sedan ner på stan. Hörs!
Ha en underbar Valborg & ta det lugnt alla ungdomar ;) Hahah!
2010-04-29
 10:16:07

Vecka 36 ♥

Du är på dag 246 av 280. (87,9%)
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.
Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.


Barnet:
Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.


2010-04-28
 21:52:33

Grymt trött

Inatt sov jag inget vidare alls, vaknade kl 5 och kunde inte somna om på ungefär 40-45 minuter. Men när älskling la sig och höll om mig så somnade jag sött i hans famn :) Jag klev upp kl 9 imorse och mamma ringde strax efter. Hon lyckas pricka in bra på när jag nyss vaknat, hehe. Jag skulle följa med henne och brorsan in till Gävle och så vart det. Har stressat rätt mycket idag, kom 5 minuter sent till barnmorskan också men det gjorde ingenting.

Och hos BM gick det bara bra, allt såg bra ut och jag följer kurvan som man ska :) Vi började prata om förlossningen idag också, hon fyllde i något papper som BB ska få sen. Och jag blir alltid lika glad när jag får höra lillans hjärtljud. Det är så härligt! :)

Följde inte med Marina idag men hennes intervju hade gått bra i alla fall :) Hoppas hon får sommarjobbet! Håller tummarna för det. Även om man vill vara ledig på sommaren så finns det ju ingen vits med det om man står pank :) Hoppas hon inte jobbar varje dag som hon gjorde förra året bara, haha. Jag vill också ha tid med henne!!

Jaja, så är det. Hoppas att min kära fästman bär ner fotöljerna som står mitt i vardagsrummet snart så man kan ta ett fint kort och visa er hur det blev med barbordet!! Men så seg som han är så lär väl inte det ske förns om 1 år eller så ;) Ska tjata lite imorgon!! Nej, nu blir det snart sova. Sov gott allihopa!


Nya tröjan & nya skorna :)
Vet inte hur jag står, måste ha vridit mig på nå sätt :p

2010-04-27
 22:59:46

Nya kläder

Imorse vaknade jag runt 10 tiden, strax efter att jag vaknat ringde mamma mig. Hon och Neo var ute och ville komma förbi så det var bara slänga på sig kläderna och plocka undan sånt som Neo kan få för sig att kasta i golvet :P Dom var här en liten stund och gick sedan. Jag klädde på mig och åt frukos och gick sen ut och mötte upp dom igen. Vi var ute en stund och gick sen hem till mamma. Där vart vi inte länge, max 30 minuter. Sedan traskade vi vidare till brorsan som precis kommit hem ifrån möten på stan. Vi hjälpte honom att städa upp lite grann och sådär. Mamma och jag åkte runt lunchtid och åt på McDonalds också. Gott!

Mamma ville köpa nya kläder åt mig också, haha ;) Snälla hon! Vi tog en snabb vända in till Valbo, där fick jag en ny tröja, mamma leggings, linne och skor. Jag köpte även ett par skor till Neo. Sjukt söta!! Han behöver ett par mindre varma skor nu när värmen slagit till. Efter det åkte vi in på Willys en sväng och sedan hem. Väl hemma så var både jag och mamma helt slut. Mina fötter var alldeles svälld så det gjorde ont när jag gick :/ Och för att inte tala om hur ont det gör när lillan trycker sig neråt. Puh! Då är det inte lätt att gå inte.

Ja, så det var min dag idag :) Hoppas ni haft en fin dag också :) Imorgon förmiddag ska jag slänga i färg i håret, sen kommer Marina hit runt 11-12 tiden. Ska följa med henne till Vallhov där hon ska på en jobbintervju. Hoppas jag pallar med att gå den biten bara. På eftermiddagen blir det barnmorskan igen :) Hörs mer imorgon!



Den här provar jag nu, första gången vart inte så lyckad.
Står ingenting om att resultatet kommer så sent som 2 dagar efteråt.
Var lite mer försikig när jag använde den ikväll.


Ursäkta fläckarna på kameran, vet inte varför det vart så..


Skorna jag köpte åt Neo :)


59 ,- på Skohuset. Som hittat!!


Mamma tröjan jag köpte, har en likadan fast vit/blå randig.

Tog ingen bild på leggingsarna, vanliga svarta bara :)
Köpte också en lite sen födelsedagspresent åt Johanni. Ska skicka den imorgon ♥

2010-04-26
 19:26:52

Lunchat på Aldos

Jag gick ned på stan runt 11.15 och mötte upp Marina för att äta lunch med henne :) Det vart Aldos men jag var inte så jätte hungrig så jag åt varma mackor med ost & skinka. Efter det strosade vi omkring på stan en stund innan det var dags för henne att börja igen. SYND, tyckte jag som ville umgås mera och vara kvar på stan i det härliga vädret. Bror min kom till undsättning med Neo ♥ Så jag följde med dom till Jensas för dom skulle äta, sen gick vi en runda på stan och tillbaka till Marina för hon hade rast :) Jag köpte en glass till Neo, Marina åt också glass. Själv hoppade man över det, haha. Jag som brukar vara så glad i maten och allt som har något sött i sig. Men idag har jag inte varit sugen alls.

Jag kom hem runt 15.30 tiden tror jag(?) och satt mig då vid datorn och googlade lite på hur man kan veta att man läcker fostervatten. Fick svar som stämde in på mig, jag ringde in till förlossningen för att rådfråga. Dom tyckte att jag skulle komma in och kolla för säkerhetsskull men det var ingenting :) Härligt! Så hon blir kvar där inne ett tag till, hehe. Hon hade tydligen inte sjunkit så långt ned med huvudet än som jag trodde. Men man kan väl antagligen känna av huvudet ändå när man går kanske? Som när jag känner att det pressar på som f*n. Jaja, det är ju ett litet tag kvar och det bästa är ju om hon ligger kvar tills BF :)

Vart sen med tvätten också, skulle börjat tvätta kl 17 egentligen men vad gör det. Har ju hela kvällen på mig :) Medans jag började med tvätten så började älskling med maten. Idag blir det korvstroganoff och ris. Gott! Kim ville grilla idag igen han men jag tycker 3 dagar på rad blir lite väl.. Haha :) Ska hjälpa han med barbordet nu, det ska upp idag .. Tar kort på den hörnan senare om det hinner bli helt klart. Hoppas!!

Ha en fortsatt trevlig kväll mina kära vänner & alla ni andra :P



Sommar outfiten för idag :) SKÖNT!


Marina åt en baguett med kyckling & fetaost :)


Och min "mat" :)

2010-04-26
 09:00:17

Min händiga man

Uppe tidigt idag, haha. Ovanligt? :) Så härligt väder idag igen, man njuter ju till fullo. Känner mig rätt seg i kroppen idag faktiskt, men det går nog över med lite frukost i magen. Ska ringa Marina runt 10 tiden för att se när hon har lunch. Vi ska äta lunch tillsammans idag, mysigt! :)

Grillningen vart lyckad igår, kan säga att det var den godaste grillade kycklingen jag någonsin ätit :) MUMS! Blir hungrig bara jag tänker på det, haha. Mamma vart bjuden på mat hon med så vi åt alla 3 :) Kul att få bjuda henne för en gångs skull, hehe. Följde med henne till Konsum efter maten men FY f*n vad svårt det var att gå! Bebis pressade sig nedåt, tror jag. Kändes som hon försökte komma ut, det gjorde rätt ont. Ilade i hela kissblåsan också.. Sen har jag ganska ofta förvärkar nu. Det känns som en jätte mensvärk, ibland får jag 2-3 st på rad. Och en värk kan hålla i sig i flera minuter. Men det gör inte så jätte ont, jag står ut .. Hehe! Man är ju van att ha förj*vliga mensvärkar och känns väl nå liknande så.. Jaja, så ligger det till i alla fall :)

Ne, nu blir det frulle! Onyttig frukost idag, tekakor med oboy. Men vad gör det när man hållt sig till fiberhavregryns gröt och fiber rostmackor i en evighet? :) Lite omväxling skadar ju inte, haha.
Hörs!

2010-04-25
 21:05:24

Magen



2010-04-25
 14:43:02

Trött

Idag är jag så trött! Vet inte varför, somnade runt 00 tiden inatt och klev upp runt 10 imorse. Brukar inte sova så länge och ändå är jag trött. Mina hormoner spökar och jag känner mig inte på topp, faktiskt. Men det hör väl till, har nästan inte hänt någon gång under graviditeten att jag mår dåligt så det kommer väl nu. Det är, som tur var, inte långt kvar nu. Bara 38 dagar, det kommer gå fort. I slutet av maj ska jag se till att sysselsätta mig ofta så dagarna går snabbt. Mamma ska ha sin 50 års fest också så kommer hjälpa henne att planera och ordna inför den med :) Det ska bli kul! Får se om man blir med på den då eller om jag kanske ligger på BB ;) Man kan ju hoppas att jag kan få bebis några dagar tidigare.

Jag och Sotis (min misse) la oss i sängen och somnade tillsammans, hehe. Han är så gosig när han är trött. Vaknade för en stund sen och vi ska grilla runt 16.30-17.00 tiden. Mamma kommer också hit på lite grillat :) Men idag blir det inte kött, idag blir det marinerade kycklingfiléer istället. Lika gott det också! Jag är riktigt hungrig nu, har bara ätit en tallrik med gröt till frukost. Men har ju sovit också så.. Jaja, blir ju mat om en stund...

Hoppas alla haft en bra helg.
2010-04-24
 20:58:16

Bilvisning

Så var denna dag snart slut, också. Har fått mycket gjort i alla fall :) Började morgonen med att följa med mamma ned på stan en sväng och direkt efter åkte vi för att tvätta bilen. Hade nämligen visning på den idag, lät som personen vill ha den. Skulle återkomma på söndag eller måndag. Efter det gick jag hem och började städa, vart en storstädning. Tycker jag inte gör mycket annat än städar numera, haha. Darling kom hem ifrån fisket runt 14-15 tiden, kommer inte ihåg exakt vad klockan var. Vi slappade ända fram till nu på kvällningen då vi bestämde oss för att inviga vår grill vi köpt :) Och gott vart det!! Kött, potatisklyftor och chili bea :) MUMS! Imorgon ska vi grilla kycklingfilé, gott va? Om vädret tillåter. Numera kan man ju inte lita på väderprognoser då det inte stämt överens med vädret som kommit :p Man får helt enkelt vänta och se..

La oss i soffan under täcket och kramades framför tvn, Kim somnade rätt snabbt ;) Anade det. Ska väcka han snart så han kan sova ikväll också. Själv ska man ta en varm dusch. Jag duschar jämt nu för tiden! Varje dag, ibland 2 gånger om dagen. Det är så grymt skönt men min hud har fått lida. Har torra fläckar överallt. Måste börja smörja in mig varje gång jag duschat. Men det är ju så skönt, speciellt nu när man är gravid. Alla krämpor försvinner för en stund. :) För fötterna är det ljuvligt, speciellt om man haft en dag man gått mycket.
Ja, resten av kvällen blir bara lugn. Vi är trötta båda två här hemma kan jag säga.

Jag har försökt knäppa kort på magen också men nu har jag så mycket bristningar så jag tycker ingen bild blir bra. Sjukt drygt! Jag ber till gud att dom bleknar rejält sen. Men tränar man magen och solar så kanske dom bleknar också. Det blir då ingen strand sommar för mig i år, min sommar får bestå utav träning istället :) Skönt att man kan gå ut och gå flera gånger om dagen med vagnen också. Sen ska jag köpa någon dvd film med träning på som man kan följa hemma. Är sugen på den där dans dvdn från TV shop(?) Den verkar både rolig och ge bra träning. Kanske blir några olika :) Ska försöka börja på pass på badhuset också, får se hur mycket man orkar och hinner med. Men nu är det ett sjukt bra tillfälle att träna på, det är ju nästan ett måste! Har gått upp över 20 kg och lite till lär det ju ska bli. Vet att alla säger "det syns ju inte förutom på magen" men jo, det syns! Armar, lår och rygg syns det på. Och det är så j-vla jobbigt. Men får tänka på att man tappar en hel del när man har fött också. Amning är ett bra sätt att gå ner på, det är ju bevisat. Sen får man ju faktiskt hjälpa till lite själv också med te.x träning. :) Jag vill ha mina former kvar som jag hade innan, bara bli lite fastare :) Har jag tur så ärver jag viktnedgång efter graviditeten av mormor och mamma. ;) Jaja, det visar sig...

Jag har numera runt 200 läsare, det är sjukt skoj! Kul att folk finner mitt liv lite intressant ;) Om ni vill att jag ska skriva mer om något så säg gärna till :) Tips och idéer är alltid välkommet.
Jag hoppas att alla snällisar haft en jätte bra helg hitills och får en fortsatt bra också. Cya'll later ♥


the caaaaar.


I truly miss you..us.. ♥


tack för att du finns ♥

2010-04-24
 04:51:13

Sötisarna







man kan inte tro att dom är 1 år gamla snart.
undra om dom är dvärgar?

2010-04-24
 04:29:09

Ensam

Klockan är 04.25 och här sitter jag. Älskling är ju så söt att han måste leva om innan han ska åka och fiska så jag kunde inte fortsätta sova. Vi somnade strax efter 22 tiden igår så några timmar har man ju skallat kudden, ska försöka sova lite till om en stund. Måste få tillbaka det trötta först ;) Den enda underhållande sidan (facebook) vill inte funka heller och dessutom börjar jag bli hungrig. Blä.. Dum som man är köpte vi bara rostbröd igår också och vem orkar ställa sig och fippla med det denna tid på dygnet? Inte jag!

Nä, om man ska ta och göra någon nytta. Dvs, sova lite till ;) Godnatt.. Eller ja, God morgon?
2010-04-23
 20:12:21

Shopping

Efter en hel dags shopping är vi äntligen hemma. Det har tagit kål på min rygg, vill jag lova. Trött i fossingarna är jag också, men det har varit en hel mysig dag. Snurrade runt i Valbo och därifrån fick vi med oss en elgrill och var på Owes en sväng. Köpte lite smått där, inget speciellt. :) Åkte sen till City Gross och handlade mat, var inte så jätte billigt där. Billigare på te.x Willys i Sandviken. Men det var kul att handla på ett annorlunda ställe för en gångs skull. Efter det hämtade vi även barbordet, kim kapade av det en bit och har målat det. Ska dock torka i 16 timmar nu och sen ska han måla det ännu en gång så vi kan få upp det lagomt till söndag kväll eller så. Vi köpte även Christophers gamla barstolar, grymt snygga! Kommer bli skit nice med barbord i v-rummet.

Ja, nu blir det bara slappa resten av kvällen med lite götta :) Ska ta någonting att äta innan man vräker i sig massa onyttigt, haha. Kolla på en film och sen blir det sova tidigt, åtminstone för älskling som ska åka och fiska imorgon bitti. Jag har också bokat in en tid hos Emelie för klippning, tog den 26e maj(?) om jag inte missminner mig helt. Alldeles innan man ska få bebis, det passar bra för sen kanske man inte har tid riktigt på ett bra tag :)

Ne, nu ska jag kolla om man kan ta något att äta för att sedan mysa ner oss i soffan! Ha en fortsatt trevlig fredags kväll.




jag och min håriga karl ;) ♥

2010-04-23
 10:45:49

I'll never be the same

Idag är det sånt där fint väder igen som man vill ha varje dag :D Jag klev upp tidigt idag, igen. Undra om jag någonsin kliver upp sent numera? :P Åt frukost, fiberhavregryns gröt med macka. Gott! Har sedan duschat en snabbis och håller nu på att fixa i ordning mig lite. Har inge bråttom så jag tog en liten paus mitt upp i allt så jag slipper bara sitta och vänta sen. Hehe.. Poppar musik också, det är härligt när man kan ha balkongdörren öppen och spela musik för fulla muggar i detta väder :) Hoppas inte grannarna misstycker, hehe ... Händer inte så ofta så jag tycker dom kan stå ut med min musik..

Idag ska vi åka och hämta ett barbord och stolar till det :) Sedan blir det vidare för matshopping, haha.
Ja, det händer väl inte så mycket mer än så för det kommer nog ta hela dagen. Men här bjussar jag på en sjukt bra låt som får en att bli sååå taggad på ALLT, sommaren, party osv (för er som kan dvs) ;)

2010-04-23
 08:20:19

40 dagar kvar

2010-04-22
 18:51:46

snart helg

Nu är det snart helg, igen. Så var denna dag och även denna vecka slut. :) Gick bara bra hos tandläkaren, ska fixa det sista innan bebis tittar ut så man slipper ta sig tid att springa där sen. Jag har överkänsliga tänder, därav får jag hål hur lätt som helst. Riktigt drygt! Men jag lär försöka sköta dom bättre, använda Dentan varje dag istället för en gång i veckan ;) Om nu det hjälper, det visar sig. Sen är ju tänderna ännu mer känsliga under en graviditet har jag både läst och hört. Så att man skulle lyckas få hål förstod man ju..

Marina slutade tidigare så hon följde med till tandläkaren och det var ju klart på 15-20 minuter så efter det traskade vi ned på stan och kikade lite. Hittade lite smått och gott som jag tänkte köpa. En sak var en skylt som det står "Här sover en prinsessa", hur fin som helst, som ska upp ovanför spjälsängen :) Så sött! Sen var det lite annat plock. Börjar bli lite trött nu. Undrar även om föräldrarpenningen kommer in imorgon. Kan inte se att något är på väg på kontot men det kanske man inte gör med pengar från FSK? Någon som vet? Om inte annat så visar det sig imorgon. Annars får man ringa och bråka på dom också. Hoppas jag slipper!! Efter att jag lämnat in papper om hur länge och ofta jag vill ha den så har jag inte fått hem något mer papper. Dom är ju jäkligt seg också med sånt där men man kanske inte ska få hem någon slags "bekräftelse" heller? Vad vet jag..

Imorgon blir det storhandling, ska åka till City Gross och handla hem all mat :) Kommer bli en hel del. Men det är alltid lika skönt att fylla upp kyl, frys och skafferi :) Åker nog förbi Owes också om det hinns med. Så imorgon blir det också en fullspäckad dag. Vi ska även köpa ett barbord m. stolar att ha i v-rummet. Kommer bli grymt snyggt! Köper det begagnat så vi ska kapa av bordet så det inte blir så långt och måla om det i en mörk färg.
Kim har även köpt lånebilen vi haft i flera månader, den är så j-vla ful men den får väl duga tills vidare. Har svårt att tro att den går igenom besiktningen men vi tänker inte behålla den om den inte går igenom. Ja, den kostar även 5000 ,- så ni kan ju tänka er själv vilken snygg bil ;) En blå, gammal skrutten och rostig Volvo. Den är väl från stenåldern.. Men det är Kim som vill ha den och han bestämmer själv. Jag kan bara säga vad jag tycker :p

Hoppas ni haft en bra dag trots det sjukt tråkiga vädret. Vi hörs imorgon! :)
2010-04-22
 09:08:26

vecka 35

Du är på dag 239 av 280. (85,4%)
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta.
Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.
Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig. På en gång.

Barnet:
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.
Under vakenperioderna har bebisen ögonen öppna. Nerverna och andningsorganen är fortfarande på tillväxt. Hjärnan är färdig och mogen för livet utanför.



2010-04-22
 08:48:14

snö, igen

Fy vad tråkigt det var att vakna upp till detta snöoväder! :( Det hade jag inte räknat med men smhis prognoser verkar ju inte stämma alls. Vad sur jag blir! Jag vill ha sol och värme. Hoppas det slutar snart och inte håller på hela dagen. Själv är man uppe med tuppen idag, kunde inte somna om efter att älskling åkt till jobbet. Men somade ändå tidigt igår kväll så det gör ingenting. :)

Idag är det torsdag vilket innebär... vadå? ;) Jo, jag går in i en ny vecka. Vecka 35 nu :) Oj, börjar närma sig. 41 dagar kvar till BF, herregud.. Vart tar veckorna vägen?? Så kommer man säkerligen inte tycka i slutet av maj. Att veckorna går fort, alltså. För då går man ju bara och väntar på att det ska bli dags! Men man får se till att syssesätta sig så gott det går. Jag längtar till 23 maj i alla fall, då har Jysk en STOR lagerrensning. Blir att man är där först på plats ;P På tal om jysk, var dit igår kväll med mamma. Hon köpte ett jätte fint påslakan till spjälsängen! :) Och jag hittade ett Nalle puh påslakan som jag ska köpa. Såååååå gulligt! Snart dags att börja bädda den där sängen, hihi. Måste även komma ihåg att köpa en filt till vagnen. Täcke blir nog lite väl varmt för snuttan i sommar. Det lär väl räcka med en fleecpläd? *Stava* Och hur är det med kudde? Ska man ha kudde i säng och vagn från början? Har för mig att man inte ska det, men någon kan väl lämna en kommentar :)

En annan grej som händer idag är tandläkaren :( FY f*n vad jag inte vill. Måste laga ett hål. Kim var där igår och fixade sina tänder, saftig räkning som kommer att komma nästa månad vill jag mena! Dum var man att man inte tog den där försäkringen när man vart 18 år som man betalade varje månad. Men men.. Känns bara riktigt surt att lägga ut cirkus 1400 ,- (om det inte blir mer ändå) på tänder! Varför ska det vara sååå dyrt...?
Efter tandläkaren ska jag slå Marina en pling och kolla om hon slutat än. Ska nämligen träffa henne idag med för första gången på väldigt länge :) Så jag har en fullspäckad dag, som ni märker. Men det är skönt, då vet man att denna dag också kommer att gå snabbt. Nu ska jag snart kliva upp ur sängen (som jag fortfarande ligger i) och göra frukost. Men först ska jag ge er en uppdatering på vecka 35 ♥ Kommer i ett nytt inlägg.
Ha en bra dag i snöyran!
2010-04-21
 16:49:05

våffeldags

Nu sitter jag hos mammi, fick lunch hos henne tidigare och nu bjuder hon på våffel middag :) Snälla mamma! Uppskattas ju alltid att bli bjuden på mat, sjukt tråkigt att laga mat själv. Speciellt när det börjar sina i kylen och frysen alldeles såhär tätt inpå lönen. Men imorgon ska jag göra kyckling wok i alla fall .. Gott!

Jag blir SÅ ledsen i ögat när jag får mail om den här make up utbildningen jag ville göra som var på 2 dagar.
www.siljansbacken.se kommer till Gävle om 2 dagar och håller en 2 dagars make up utbildning. Det har ju varit min dröm så långt tillbaka jag kan minnas, att få en sån utbildning. Men tyvärr finns varken tid eller ekonomi just nu trots att dom erbjöd att jag fick betala av det på några gånger. Det är så mycket som kostar nu när man ska ha barn och jag känner att vi måste prioritera lite annat. Fick även ett mail av dom idag där dom frågade om jag ville vara sminkmodell åt deras elever imorgon, just för att jag också ska kunna få se vad det är dom lärt sig.
På något sätt känns det som att det inte är meningen att jag ska ens vistas med dom för jag har en tandläkar tid imorgon, avbokar jag den får jag vänta ytterligare flera månader innan jag får en ny eftersom jag bara vill ha en tandläkare och han är fullbokad JÄMT. Så nä, vart inget där heller :'( Men men, hoppas man får en ny chans att gå den där utbildningen. Annars får man väl åka dit dom håller i den och gå den där. Jag ska få min make up utbildning någon gång!! Tur man är ung än :)

Men nu ska jag strax äta, älskling kommer hit och äter han också innan han ska hjälpa Ille med något :)
Vi hörs.
2010-04-21
 12:29:34

ny design

Vad tycks om nya designen? Jag tycker den är grymt läcker :) Önskar jag hade ork, tid och tålamod att sitta framför photoshop och göra en helt egen men det har jag icke. Speciellt inte tålamodet. Jag lägger in en färdig gjord design och ändrar lite därefter, hur jag vill ha det. :) Det räcker! Haha.. Jag gillar den i alla fall..

Idag är det regn och rusk, balkongdörren står öppen fast mina tår är stelfrusna? Allt för att katterna ska kunna springa in och ut hur dom vill så jag slipper höra deras mjauande ;) Annars idag blir det inte mycket, ska hem till mamma och äta lite snart tänkte jag. Har sura uppstötningar, 3 dagen på rad nu, måste köpa nyponsoppa på fredag. Men med lite mat i magen kanske det blir bättre. Känns även som att jag håller på att bli sjuk men det hoppas jag verkligen att jag slipper. Jaja, ska börja göra mig lite i ordning nu jag. Ha en bra dag!

2010-04-20
 13:59:25

Have 2 have

Måste bara rekommendera en sjukt bra sida, www.have2have.se heter den :) Kolla skorna, liksom!! Jag har hittat 2 par som jag bara måste ha till sommaren (se bild) och jag vart såld på leopard skorna med men jag tror jag hoppar över dom faktiskt. Har redan lite högklackat och jag vet ju faktiskt inte när dom kommer att komma till användning efter graviditeten och allt det. Så dom får vänta, förhoppningsvis kanske dom finns kvar om ett par månader också annars hittar man säkert ett par liknande. Jag älskar dom!!

Fri frakt om du handlar för över 300 kr också. Grymt bra! Gå in och kika.
Här är bilderna på de 2 par som jag ska beställa inom kort.



Ballerina med kedja 298 ,-

Gladiatorsandaler 398 ,-

Skoletter m. kilklack (kommer ut i Maj) 798 ,-
im in love ♥

2010-04-19
 21:22:45

Trött & huvudvärk

Började dagen med att äta en god och rejäl frukost, fiberhavregryns gröt m. lingonsylt & 2 rostade fibermackor. Ringde och pratade med mamma på morgon kvisten och då hade bror min kommit dit efter att ha lämnat Neo på dagis. Dom skulle ta en tripp in till Valbo så jag valde att följa med. Vi åt på Mc Donalds och var in en sväng på Ikea. Mamma köpte ett gosedjur vi kan ha i spjälsängen, skit söt. :) Och hon köpte även madrass skydd till spjälsängen, det kan vara bra att ha. Efter det åkte vi tillbaka till Sandviken igen, jag hämtade ut mitt paket från Bubbleroom och jag säger bara en sak: Rekommenderar ingen att beställa kläder därifrån. Speciellt inte om man är det minsta osäker på storleken. Fy vad besviken jag vart. Först får man betala närmare 100 spänn (utöver kläderna) för att få paketet (om man inte väljer att betala med kort från början). Sedan såg dom inte alls ut som på bilderna från hemsidan. Man trodde man hade hittat värsta sommarkapen men icke!
Jag visste att jag skulle få göra ett byte på storleken, för jag var så dum och tog 36/38 som jag kunde ha innan jag vart gravid men det tar ju faktiskt ett tag att gå ned efter en graviditet. Ja, och det värsta var att OM jag nu skulle ha velat behållt kläderna hade jag fått krånglat som f-n. Först skicka tillbaka allt för att sedan göra en ny beställning via hemsidan för man kunde inte välja byte på retursedeln :S Eftersom klänningen var ett dags erbjudande när jag beställde så hade jag med all sannolikhet fått betalat full pris för den plus 45 kr för frakten tillbaka och 35 kr frakt hit igen med dom nya storlekarna? Helt sjukt! Nelly.se är skit bra sådär för då får man göra retur/byte helt gratis. Men nu har jag lagt ut sammanlagt ungefär 150 spänn på frakt och skit, för vadå? Ingenting.. Jävla skit sida, säger jag bara..

Jaja, nog om det. Jag och älskling åt varma mackor här på kvällskvisten efter att ha tagit en varm och skön dusch. Efter det vart man seg som bara den plus att jag har ont i huvudet. Vi la oss i sängen runt 19 tiden och började kika på filmen. Jag såg kanske halva innan jag slocknade men vaknade till av Kims skrattattacker till filmen. Hela sängen ruskade!! Så rolig måste den varit. Vi såg Old dogs, om någon undrar. Men vaknade för en stund sen och huvudvärken är kvar :( Blir en tidig kväll ikväll, känner jag. Har sura uppstötningar också, mindre roligt då jag inte har någon nyponsoppa kvar som lindrar det :( Jag måste sluta slarva med järntabletterna, förmodligen därför jag blir såhär trött. Ska komma ihåg att ta en tablett innan jag lägger mig sen så den hinner värka tills imorgon :) Hoppas ni haft en bra dag.

Ps. På torsdag går jag in i vecka 35 och min mage har sjunkit jätte mycket!! Ska försöka ta en bra bild på det men den har verkligen sjunkit :) Någon som vet om det är tidigt att den gjort det än eller helt normalt??



2010-04-18
 21:24:08

Hej å hå

Nu sitter man i soffan framför datorn, som vanligt :) Börjar bli trött. Väntar på att älskling ska komma hem ifrån fotbollsträningen han är på också. Ganska nyligen ätit kyckling, ris & currysås men det tog inte lång stund så kände jag mig hungrig igen. Men åt väl inte tillräckligt bara. Får ta en macka innan jag ska sussa :)

Klev upp runt 8.30 imorse när Kim åkte till jobbet, åt frukost ett tag efter det och hoppade sen in i duschen. När jag stod i duschen vart jag DÖ trött, alltså. Kom bara sådär pang tjong så jag slängde mig ned i sängen med handduk och allt och slockande faktiskt. Väntade då på att mamma skulle höra av sig så tänkte att jag endå skulle vakna när hon ringde men jag vaknade 13.10 ungefär. Då var det dags att fixa lite mat för att sedan, runt 14.30 ta en tur till Högbo med Marina och Magnus. Älskling följde med han också då han kommit hem ifrån jobbet :) Vi tog en prommenad där och tittade lite. Sen vidare till Owes en stund och kikade där med. Dit ska vi när lönen kommit :) Mycket fint där! Sedan var det raka spåret hem, åkte och handlade lite med mammsen och sen tillbaks hem igen och gjorde kyckling, ris och currysås :) Vart en bra dag! Men som sagt, börjar bli trött igen. Måste sluta att slarva med järntabletterna. Köpte fiber havregryn så jag ska äta både nyttig och mättande frukost hädanefter så kanske man får lite mer energi också.

Såg på smhis hemsida att det skulle bli snö? Det kan väl inte stämma. Snö i april?? Brukar det vara så? :P I vilket fall så lär det inte ska ligga kvar på backen iaf. Nä, nu får det vara nog med snön. Snart har allt smält bort och det är såååå skönt att kunna sätta på sig jeansjacka och sommarskorna nu utan att frysa! Så det kan gott fortsätta så :) Men nu ska jag göra annat och hoppas på att min gubbe kommer hem snart så jag får kramas lite ♥

2010-04-17
 18:36:14

Blandade bilder






2010-04-17
 18:30:36

Tråkig dag

Idag har det varit en riktigt tråkig dag, har inte ens gjort någon mat. (FY MIG, jag vet) Vi har i stort sett bara slappat i soffan framför tvn men å andra sidan så har det inte varit något vidare väder heller. Jag och älskling busar med varandra rätt ofta, undra hur jag som höggravid orkar? :P Springer efter honom här i lägenheten som en valross som försöker springa, typ. Måste se grymt roligt ut! Men det är tur man har barnasinnet kvar :) Han kommer bli världens bästa pappa, haha. Han leker barnlekar med mig, låtsas ta min näsa osv. ;) Hur gullig som helst, bra att han får träna som han själv säger :) Gulliga han!

Jag satt även och studerade när han provade vagga vagnen fram och tillbaka, donade med den och det såg sååå mysigt ut! Ibland hoppas jag på att han ska hålla på i en evighet, jag njuter av att bara luta mig tillbaka och se hans längtan efter sin dotter. Vi kommer bli en sån bra familj, can't wait. ♥

Ja och resten av helgen vet jag inte vad som händer, älskling ska nog jobba imorgon tror jag han sa? Kanske ska försöka träffa Marina imorgon om hon har tid över :) Var ett bra tag sen nu. Har inte umgåts med någon alls på ett tag så kan vara skönt med umgänge, hehe. Hoppas på bättre väder också! Meeeeen så länge det INTE är snö som ramlar ned så är jag rätt nöjd :D Ska bli bättre på att knäppa kort med, är så tråkigt när man inte har några bilder att lägga ut. Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran om man går ut och sådär hädanefter. Vi har ju faktiskt köpt en ny i julas så det skadar ju inte om den kommer till lite mer användning också :)

Hoppas i alla fall alla haft en grymt bra helg och får en fortsatt bra lördags kväll.
2010-04-15
 18:15:15

På film

Jag lyckades filma när hon rörde sig där inne :) Håll koll på vecket på linnet så ser ni, det rätas ut när hon trycker vad jag tror är fötterna utåt.. MYS ♥ Hela dagen har hon hållt på och grejat där inne, hihi.

2010-04-15
 11:53:39

Lycka ♥

Det är inte ofta jag skriver hur glad jag egentligen är men det är nog för att jag inte kan beskriva det med ord! När det kom över mig att jag & min älskling ska bilda en egen familj, alldeles egen, så kommer lyckan som ett rus i hela kroppen! Jag kunde aldrig någonsin föreställa mig hur det skulle kännas att vara gravid, att det skulle kännas så himla bra att ha mitt egna barn i min kropp. Att vi har gjort denna fantastiska varelse tillsammans! Jag är så glad att jag träffade Kim för han är det bästa som hänt mig och nu har han gett mig mitt livs bästa händelse och present, våran lilla Novalie. Jag längtar så enormt mycket tills jag får se Kim hålla i henne första gången, det kommer vara det bästa när hon kommer ut. Att han ska sitta och vagga henne i hans famn, det kommer vara det bästa lyckoruset jag någonsin känt. :)

Nu vill mamma och pappa att du ska titta ut! Vi längtar efter dig.

2010-04-15
 09:48:28

Vecka 34

Nu rullar väl ändå veckorna på ganska fort igen? Tyckte jag nyss skrev ett inlägg om v 33. Herregud :) Ibland känns det som tiden står stilla och ibland undrar man vart sjutton den tog vägen? Inte mig emot, att det går undan! Ni får som vanligt en uppd. på veckan jag är i nu. :) Idag blir det en sjukhus dag, hela dagen. Klockan 13 ska vi vara där först, då ska Kim lämna allergi test. 13.30 har vi tid hos BM och 14.30 är det dags för den sista(?) föräldrargruppen .. MÅSTE boka tid på BB också, påminn mig!! Jag glömmer bort det hela tiden. Minnet är inte att lita på längre, det är en sak som är säker. :P Här får ni en uppdatering:

Du är på dag 232 av 280. (82,9%)
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet:
Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


2010-04-14
 08:11:20

God morgon

Idag klev jag upp tidigt, kände mig inget trött efter att Kim rullat iväg till jobbet. Solen skiner och man blir ännu piggare :) Idag är det en tvätt dag, i alla fall på eftermiddagen. Har massor av tvätt igen, måste lära mig att tvätta minst 1 gång i veckan så det inte blir så mycket :P Bebis kläderna måste också tvättas och läggas ned i byrån så dom slipper stå i sovrummet i en IKEA säck och ta plats. Det dryga är bara att jag har ju ingenstans att hänga dom när dom ska torka :/ Har en torkställning som värmer/torkar kläderna men den är så liten. En tvättlina på balkongen kanske man ska skaffa, nu när det är så varmt ute :)

Igår vart det först en tur till mamma och fick mat, ned på stan efter det. Kikade lite på barnkläder och sedan tog vi en fika på Aldos (Deli) eller vad f-n det nu heter. En bägare med 3 kulglassar. MUMS! Det var sjukt gott. Efter det traskade vi hem till mamma igen och satt oss en stund på uteplatsen. Kim kom dit efter jobbet och efter en stund begav vi oss hemåt. Vi försöker bestämma oss för en säng vi ska köpa, måste ha en större. 160 eller 180, får se vad det blir. IKEA hade något erbjudande på sängar men jag vet inte hur skön dom är? Fast det är väl bäddmadrassen som ska vara skön. Ska även köpa ett sånt där säng överdrag, vet ni vad jag menar? Som man trär över resårmadrassen(?) och hänger nästan ned i golvet. Sååå fint! :) Hade rätt billiga på H&Ms onlineshop. På tal om H&M så beställde vi lite grejer därifrån igår. Jag köpte bara ett par till mamma leggings och en svart väska. Kim handlade lite mer, bl.a skor, linnen och sådär. Dom är ju jätte billiga!

Nu längtar jag nå så grymt till sommaren. Jag vill ut och dra min flicka i vagnen!! :) Gud vad mysigt det kommer att bli. Funderar på att köpa tyg så mamma kan sy påslakan till både spjälsängen och vagnen. Vill man ha med något motiv kostar det ju hur mycket som helst, för en liten tygbit? Då gör man dom hellre själv. Får se om jag hittar någon bra tygaffär när lönen kommit. Något förslag på en tygaffär?

Nu är nästan allt klart inför bebis ankomsten :) Lite små grejer som fattas så som febertemp, babygym, salva, mer blöjor, alvedon för bebisar osv. Babygym tycker jag är så svårt att hitta, också en grej som är rätt dyr. Men har väl inte ansträngt mig så jätte mycket för att hitta ett ännu heller, får ta det sen med då :) Fast å andra sidan, ett babygym är väl inget man använder sådär direkt i början heller. Så det är väl inte super bråttom, känns bara skönt att ha allt klart.

Ja, det var väl allt för nu :) Hoppas ni får en bra dag!! Här kommer 2 bilder på det jag köpte på H&M igår :)


2010-04-13
 17:26:37

Bilder

Några bilder från idag :) Kommer bilder på sittdelen av vagnen sen och på lägenheten när jag städat, haha ;)
Här ser ni även nya jackan.













2010-04-12
 19:37:52

Sorry

Jag suger på att hålla det jag lovar i bloggen :p Har varit så mycket annat i mitt huvud nu så det försvann liksom. Men nu blir det snart massor av bilder istället, lägenheten, jackan och vagnen som vi hämtade idag ♥
Den är så grymt snygg så man blir stolt! Haha. Nu är jag grymt trött efter tacos måltiden. Hörs!
2010-04-11
 12:24:38

Härliga sol!

Sitter just nu ute på balkongen och drar nytta av våra nya utemöbler! Härliga sol. Den bränner verkligen :) Såg på smhi att det skulle vara bra väder resten av veckan också, hoppas att det håller i sig.
Idag åker pappa hem också, vi ska strax äta stuvade makaroner :) Igår runt lunch var vi in till Valbo också, som alltid när han kommer, haha. Köpte mig en ny jeans jacka, halvkort modell. Sjukt snygg! :) Men tog ett tag innan jag hittade, är svårt när man är höggravid och har en mage som heter duga. Men denna vart jätte bra, går ju dock inte att knäppa men dom är ju snygg att ha stängd också. Bild kommer! :)

Ska träffa Marina på eftermiddagen med, ska bli trevlans! Hoppas värmen håller i sig ända till kvällen.
Men nu ska vi äta, skriver mer ikväll och lägger in bilder. LOVAR! ;)

2010-04-09
 20:20:51

Vila i frid Fredrik ♥

Vila i frid Fredrik, min älskade "bror" ♥





2010-04-09
 11:07:00

Påfyllning i garderoben

Ja, jag kunde inte låta bli :) Jag hittade så billiga kläder på bubbleroom.se och köpte det. Dom har alltid "dagens erbjudande" på deras hemsida och idag var det en sjukt snygg klänning, dvs en klänning som jag letat efter som är knälång och mönstrad. Sjukt nöjd är jag! Återstår att se om man kan ha det men det hoppas jag. Eller det ska bli mitt mål, i alla fall ;) Därmed härmade jag Linda lite grann också, hon har köpt den klänningen men hoppas inte det gör något! :) Här har ni klänningen och kjolen:


199 :-


99 :-

2010-04-08
 18:17:14

Vecka 33

Du är på dag 225 av 280. (80,4%)
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet:
Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket


2010-04-08
 18:11:16

Föräldrargrupp

Idag var vi på föräldrargruppen och den var över mina förväntningar :) Helt okej! Vi pratade en massa om just förlossning och sådär. Fick även se en förlossningsfilm. Själv tycker jag inte att det är så jätte intressant med förlossningsfilmer då jag vet att allas är olika inklusive min egen. Men som sagt, helt okej, och jag kommer gå på nästa också :) Efter gruppen, som var på ungefär 2 timmar, så gick vi hem och sen till affären. Ska nu äta lite potatisgratäng med fläskfilé. MUMS! Efter det ska jag träffa Johanna för första gången på sjukt länge. Det ska bli skojsigt! Ingen aning om vad vi ska hitta på men det märks väl.

Hoppas alla haft en bra dag!
Ps. Går in i v.33 idag så som vanligt får ni en liten uppdatering om vad som händer.


jag och johanna för ett bra tag sedan :)
det var tider det..

2010-04-07
 20:26:08

Ingen bio

Det vart TYVÄRR ingen bio för oss idag. Biobiljetterna gällde inte, eller jo som rabatt. Tycker dock det är dåligt, biobiljett som biobiljett? Oavsett hur dyr bion är. Jaja, vi får gå på den sen :) Istället gjorde vi champinjonsoppa och tittade på filmen Frontiers. Kom på i slutet av den att jag sett den förut, haha. Konstigt att man inte kommer ihåg hela filmen då utan bara slutet. Ja, den är inte så jätte bra i alla fall. En rysare är det. Snart är det Efterlyst, det ska jag se. Älskling verkar seg och trött så får se hur länge han blir vaken.

Riktigt fin dag har det varit idag OCKSÅ, helt otroligt ;) Imorgon går jag in i vecka 33 och första föräldrarkursen börjar även. Ska bli spännande och intressant! Vi ska dock till BM ungefär 1 timme innan för jag ska lämna urinprov och ta ett nytt blodtryck och se om det blivit bättre sen sist. *Hoppas* Jaja det var väl allt för idag. Hoppas ni haft en bra dag ..


2010-04-07
 11:47:17

Börjar vi gå tillbaka?

Ta er en timme och titta på denna dokumentär som handlar om bl.a övergrepp mot barn och barnaga. Jag funderar, är vi på väg att gå tillbaka till då det var okej att slå sina barn? Ja, arg blir man i vilket fall.

http://svtplay.se/v/1947569/dokument_inifran/hon_ville_ju_inte_lyda
2010-04-06
 19:47:07

Kväll igen då

Ja då var denna dag snart slut :) En bra dag har det varit! Kim kom hem lite tidigare idag, vi duschade tillsammans och gjorde oss i ordning för att sedan traska ned på stan. Jag gick i min vinterjacka och höll på att döööööö av värmeslag, typ. Trodde inte att det skulle vara SÅ varmt i solen som det var. Men ja, vi gick i alla fall ned på stan och fixade lite. Kim hade presentkort på Gamestop(?) så vi köpte 5 st filmer där. Mycket bra! Dom hade något erbjudande, 5 filmer för 119 :- så det vart några stycken. Jag träffade även på Jennifer inne på gallerian, trevlans! Ibland går det flera månader innan vi träffar på varandra och sen kan vi ses flera gånger på kort tid :) Efter att älskling var klar med filmerna och sådär så gick vi vidare till Sport import(?), där hade han också presentkort så han köpte nå grejs till fisket. Kikade in på Crispin lite snabbt, hittade såklart flera par sommarskor jag ska ha i sommar. Sandaler och ballerina skor, hihi. Men köpte ingenting nu. Sista stoppet i butik på vägen hem var konsum där vi inhandlade lite ingredienser till dagens måltid: Hemmagjorda köttfärs biffar med potatis, gräddsås och lingonsylt! Snacka husmanskost :) Vart jätte gott.

Ja så en hel dag/eftermiddag tillsammans med baby där vi hittar på någonting var skönt och välbehövande. Annars jobbar han ju hela dagarna när det är solsken och varmt. :) Och imorgon blir det ju som sagt bio också. Sjukt kul att gå på en 3D film! Och mysigt, såklart ;)

Har nyss slagit upp ögonen från vår powernap som vart lite längre än tänkt. Rättare sagt 2 timmar, haha. Ska strax väcka upp Kim också :) Jag blir alltid så söt sugen när jag har sovit under dagen, vet inte varför. Hann inte mer än att vakna så ville jag ha någonting gott. Undra om man ska smita iväg och köpa något? Eller så får han följa med. Det stänger ju kl 21. Kände att det var skönt ute fortfarande och lite friskluft har ju aldrig skadat :) Äh, får se hur jag gör.. Det går väl över annars, hehe. Hoppas ni också haft en bra dag i värmen!

2010-04-06
 11:48:48

Lovely weather

Det är alltid lika härligt att vakna upp till strålande solsken och plusgrader :) Om man tittar på smhi.se så ser det ut som att våren är här. Kan det ha varit sista snön som föll ned igår? Det hoppas jag, i alla fall. Det är april nu, det ska väl inte snöa i april? Vilket som, så är det ingen snö idag och det är hääärligt. Man mår så mycket bättre i kroppen med solsken. Tycker ni inte? :)

Igår var det lugnt, jag var mest seg. Vi åt en pizza på kvällen och myste. Det var inte väder för att göra så mycket annat heller. Kim vaknade ganska tidigt fast han jobbat från 14.30 - 06.00 så det var skönt. Så tråkigt när han sover länge när man själv inte kan, haha. Idag är jag därimot riktigt trött, ska snart ta en dusch och försöka piggna till lite. Ögonen är uppsvällda som bollar, har drömt massa konstigt och haft riktigt ont i höfterna. Fått vridit och vänt på mig hela natten. :( Drygt! Men jag överlever.. Jag har ganska nyligen ätit frukost men är hungrig igen? Eller så är det magkatarr men det känns mer som hunger. Får väl äta lunch om en timme eller så..

Jag har även bokat platser på Avatar 3D imorgon, det ska bli roligt att få göra någonting annat för en gångs skull :) Hoppas den är bra. Vi har biobiljetter ifrån Sandvik, dom borde väl gälla även fast det är 3D? Kanske ska ringa och fråga för säkerhetsskull. Och jag är grymt shopping sugen! Vill köpa nya kläder och nya skor. Åhhh. Känns som det var så längesen :) Eller ja, det var det väl också. Man handlar ju inte direkt en gång i månaden till sig själv nu när man bara ska växa i alla fall. :) Men nu börjar mina tjocktröjor sitta åt och jackan börjar bli för varm så det är väl dags att införskaffa sig lite mer. I sommar blir det massor av gladiator sandaler, kan jag lova. Och ballerina skor, såklart. :) Favoritskorna på sommaren! Ska vara sköna att gå i också då man kommer vara ute med vagnen ofta. Har hittat massa fina kjolar/klänningar också som jag vill ha. Jaja, men det hinner man ju köpa nästa månad också. För än kan man inte använda det, haha.

Ne, nu ska jag nog ta en dusch i alla fall. Ha en fin dag!!


2010-04-04
 09:42:06

8 veckor

Det slog mig att nu är det bara omkring 8 veckor kvar. HERREGUD!! Snart har vi en bebis här :) Hur fort har inte dom här månaderna gått egentligen? Man undrar vart tiden tagit vägen. Neo fyller snart 3 år han också, det känns ju som det var max 1 år sedan vi satt i Uppsala när han kom till världen :) Och snart får han sin lilla kusin, hihi. Dom som varit med från början, te.x familj & vänner, tycker också att det gått sjukt fort. Mamma var i Spanien när hon fick reda på att hon skulle bli mommo :) Och det känns ju inte längesen som hon var där? Men det är det.. Och snart fyller hon år också. Tänk om bebis kommer ut på hennes födelsedag? Hon fyller 31 maj :) Jag har ju BF den 2 juni. Det skulle vara en present det!!

Igår var det så jäkla fint väder, var ute hela dagen i stort sett. Gick med matlåda och efterätt till älskling på jobbet :) Mamma följde med så vi gick ned på stan en stund efteråt. Trodde det skulle vara stängt men det var det inte, mycket folk var det där också. Gick runt en liten stund och kikade och sedan traskade vi vidare till Enen. Gick hem till mamma efter det och väntade på att bror & Neo skulle komma. Vi åt fiskbullar och fikade :) Sedan till Enen igen och köpte glass. Neo har börjat prata så himla mycket nu, han upprepar allt man säger. Så himla kul att han hänger med så mycket. Han frågade även efter Kim och sa att han saknade honom ;) Så gulligt!!

Nu har jag även knäppt kort på magen och lägenheten med mobilen och dessutom hittat sladden MEN då fungerar det inte. Händer ingenting när jag stoppar in sladden i datorn från mobilen :( Suck. Blir väl nya batterin till kameran istället bara då. Krångligt, va? :P Det ska mycket till (tydligen) innan man kan få lägga ut bilder här. Jaja, fixar det på något sätt senare. Kim sussar nu så jag kunde inte ta kort inne i sovrummet heller. Det som är det finaste rummet i lägenheten ;) Men än är det ju inte klart här heller så det kanske ser lite tomt ut på väggarna. Men ovanför soffan ska vi i alla fall ha en väggtext, vet inte vilken än bara :)

Ne, nu lär jag ta och äta frukost. Längtar till maten hemma hos mamma i eftermiddag. Gött!
Ha det bra så länge.
2010-04-03
 10:11:06

Katterna

Jag kom precis på att jag glömt att berätta mer om katterna :) Vi bestämde ju oss för att ta bort Sotis, hade liksom gått över gränsen med hans skrikande och allt vad det nu var. Så, helt plötsligt, var han som en helt ny katt? Han skriker väldigt sällan, bara när han visar att han vill ut. Vi har balkongdörren öppen i stort sett hela dagarna så dom kan vandra in och ut när dom vill. Men han har blivit mer sugen på framsidan och där ska han snart få gå ut också :) Han sover när vi sover, kan gnälla lite grann när vi lägger oss men går snabbt över. Hur skönt är inte det? Men samtidigt ganska förvånande :p Han är som en helt annan katt, ungefär som att han skulle hört oss prata om att vi ska ta bort honom! Oavsett hur så ska vi behålla honom eftersom det är lugnt nu. Sessan därimot, fortsätter kissa inne. Senast igår i våran säng :( Ska prova sterilisering, förhoppningsvis hjälper det.

Ja och sen vart ju helgen lite annorlunda än vad jag tänkt mig, men det gör inget :) Kim jobbar hela dagen, mamma kommer nog vara trött efter gårdagens bravader :) Hoppas dom hade skoj! Ja, och jag sitter hemma. Nu är inte jag mycket för påsk eller högtider alls sedan halva våran familj/släkt gått bort. Då försvann allt sånt med! Så för mig spelar det ingen roll om man bara sitter hemma (och även hoppar över påskbord och sånt) för jag avskyr både påsk & julbord :p Kommer ju självklart bli annorlunda när vi får barn, då är vi tvugna att hålla igång traditionerna och det gör vi väl även nu för Neo's skull. Jaja, så var det med det. Pappa skulle inte komma något i helgen, men det gör ingenting. Jag vet ju orsaken så :) Nää, om man ska ta och.. ja, inte vet jag? Ska i alla fall gå ut en sväng idag. Gå med matlåda till älskling, kanske .. Det blir ju en liten prommis!

Ha en jätte bra lördag.
2010-04-02
 16:28:14

Whataya want from me

http://www.youtube.com/watch?v=QtzWNGM7tZY

2010-04-01
 21:33:34

.....

...typiskt! Batterina i kameran är slut, blidde inge bilder. Hittar inte sladden från mobilen till datorn heller. Får köpa batterin imorgon! :)

Det gick bra hos BM idag i alla fall. Min vikt har stannat upp nu, skönt! Nu vet jag att jag gick upp alla mina kilon sådär snabbt i början. Dock hade mitt blodtryck höjts något, fick lämna urinprov men det visade ingenting. Ska lämna nytt urinprov och göra nytt blodtryck på torsdag, hoppas att det sjunkit då! :) Bebisen mår bra, hjärtljuden låg på 147 som vanligt. :) Det slog på bra där inne, hihi. Hon rör sig i stort sett hela tiden. Hela magen svajar på mig! :) Såå mysigt.

Fick inget bra råd om magen, förstod nästan det. Men jag ska vända mig till HC istället, även om dom inte kan göra någonting nu när man är gravid så har man åtminstone sökt hjälp för det. Har det inte blivit nå bättre efter graviditeten så vet dom ju att man varit där innan. Nu vet ni det också! :)
Kim har sovit sen 19 tiden så jag överväger att låta honom sova tills imorgon. Väcker man honom nu så lär han väl inte ska kunna sova inatt. Fast han är ledig imorgon ändå :) Jaja, får se vad jag gör. Ha en bra torsdag!

"jag kan, jag vill och jag ska...."

2010-04-01
 20:07:01

Glad Påsk



2010-04-01
 10:20:26

Vecka 32

Du är på dag 218 av 280. (77,9%)
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet:
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

2010-04-01
 10:12:46

Barnmorskan

Idag är det 1a april, innebär att alla kommer försöka luras :P Men inte jag. Har inget roligt att komma på, haha. Går in i v.32 idag. 8 veckor kvar nu, hihi. Herregud vad tiden springer iväg. Blir ju alldeles nervös! :) Men längtan är stor nu, vill ha henne här. Våran lilla prinsessa! Idag ska vi till BM kl 13.00 .. Skönt, får man höra hennes hjärtljud igen. Ska även ta upp och fråga om hon vet om man kan få göra ett till UL, om man betalar för det själv. Någon som vet? Har gjort 2 st. Fast det sista gjordes ju för att jag inte hade känt henne röra sig .. Nu vill jag mest kolla så det är en tjej till 100%. Jag tror att det är en tjej, men man vill ju vara på den säkra sidan. Såhär efter att man köpt precis allt efter just en tjej, haha.

I natt satt jag uppe ovanligt länge. Hade magkatarr/halsbränna och nyponsoppan hjälpte inte som den brukar göra. Tillslut vart det så jävla jobbigt så jag hällde upp ett glas med youghurt och det släppte. Skönt! La mig så fort jag kände att det började släppa i magen. Är så grymt trött på att ha problem med magen nu! Det är inget roligt alls. Snart ringer jag HC och frågar efter en tid hos en läkare. Jag vet att det händer mycket i magen och det blir trångt för tarmarna osv. Men känner på mig att det är någonting annat som är fel. Det är ju faktiskt som magsjuka, fast det är inte magsjuka. Ja, ni fattar.. Blivit mycket mer törstig nu på sista tiden, det är kanske uttorkning efter att man får springa på toa hela tiden. Ska inte ge er några äckel detaljer. Men över 2 veckor känns i alla fall för lång tid.. Får se vad BM säger idag. Man kanske skulle behöva få kost råd också, för jag antar att man ska äta lite bättre än vad jag gör när man har problem med magen. Kanske ska börja med gröt på morgon istället för rostat, vitt bröd. Får köpa hem lite annat som jag kan äta ist.

Ska nog ta en dusch och så innan man ska iväg. Tråkigt väder som vanligt! Men på lördag skulle det bli varmare, får väl se om det blir så. Ha en bra dag!



(ikväll kommer det bilder på lägenheten och min mage)