2010-07-27
 21:19:56

Hm..

Kom på idag att det är faktiskt ganska tråkigt att man behövde skapa en privat blogg för nu blir det inte alls mycket skriva i den här :/ Hade faktiskt många läsare så man var väl dum som brydde sig för mycket om dom enstaka som orkade bry sig för mycket och gav negativ kritik hela tiden.. Men så kan det vara, synd att andra ska lyckas förstöra för alla andra också. Jag kanske kan göra lite annan uppdatering här också än bara om Novalie. Säg till hur ni tycker att jag ska göra, om jag ska blogga på bara denna eller om jag ska hålla mig till min privata när det kommer till privat. Jag tror dock att mina problem osv inom förhållande och familj stannar i den andra bloggen. Men lite mer vardagligt kan man ju allt skriva om här :)

Jag har inte så jätte mycket att berätta förutom att det blivit en hel del shopping nu på sista tiden. Alldeles för mycket ;) Men det är roligt också! Har köpt 3 par skor, 2 klänningar, underkläder, leggings och 2 tröjor :) Lite från Nelly och lite ifrån olika butiker i Valbo :)

Nu har jag så ont i huvudet, andra dagen på rad. Ska ta en tablett snart och hoppas på att det går över så jag kan ta en prommenad med Johanna senare :) Ja för min plutt är här och hälsar på :) Hon träffade Novalie för första gången idag också, gissa om hon vart glad? :) Sen följde jag med henne och hennes familj till Valbo också så jag har blivit bortskämd med mycket egen tid nu på senaste. Men en glad mamma ger en glad bebis, eller hur ? :)
Att få hämta lite energi och umgås med vänner behöver man ibland.

Novalie somnade efter klockan 04 imorse, vaknade 06.40 och matades. Somnade om runt 7.30 kanske. Så fick jag sova till kl 11.. Förmodligen därför man har huvudvärk också..
Kim och lillan ligger och sover här i soffan bredvid mig. Tur är väl det för då är Kim pigg till ikväll så kanske jag får vila lite senare också.. Jaja. Det var väl allt för denna gång!
2010-07-24
 23:51:51

:)

Idag har mamma fått varit lite barnvakt åt stumpan, vart i 4 timmar så jag och Kim fick lite egen tid :)
Men som jag saknade henne den korta stunden! Det hade gått bra, i alla fall. Lite skrik då och då men mest så var hon på bra humör :) Kim är just nu ute på en prommenad med henne. Får se om det blir nå sömn i natt eller om det blir vaket som alla andra nätter :P Men hon skriker inte och har ont i magen längre, det är hur skönt som helst. Så på nätterna är hon för det mesta på bra humör. När hon inte är det så är hon för trött :)

Det jobbiga är att det duger inte att sitta still utan för att hon ska kunna somna och vara nöjd så måste man gå runt med henne hela tiden. Efter typ 30 rundturer i lägenheten så sover hon, om man har tur ;) Annars så somnar hon när hon äter. Men hellre det än att hon gallskriker och har ont hela natten igenom.. Det är ingen höjdare!
Vi har även varit och letat mindre nappar men det finns ju ingenstans! Apoteket har inga mindre än dom vi redan har. Jag har glömt vad dom på BVC sa att vi skulle köpa, det var i alla fall nå nappar som var kortare och lite mindre än dom som finns i affären. Jaja, vi får väl se. Det skulle vara guld värt om hon började ta nappen snart.

Här kommer lite bilder på lillan :) Dom med lilleskutt(?) tröjan är från idag.












2010-07-22
 10:29:58

Nästa söndag

Nästa söndag kommer Novalie vara med i Arbetarbladet & Gefle Dagblad :)
När annonsbladet börjar skickas ut igen kommer hon förmodligen vara med där också :)
2010-07-21
 22:33:06

Köpes!

Vi är ute efter att köpa en Babybjörn active bärsele :)
Någon som har en ligger och skräpar? ;)

2010-07-21
 21:24:56

Sovit

Idag har Novalie sovit hela dagen :O Vart nästan lite orolig över att hon sov så mycket. Idag kan man bokstavligt talat säga att hon äter, skiter och sover. I just den ordningen :P Skulle ha behövt hålla henne vaken idag men det är ju inte alltid så lätt. Får försöka med det imorgon. Man glömmer liksom av lite grann att hon skulle behöva vara vaken på dagen eftersom man kommer på 100 andra saker att passa på att göra medans hon sover. Men då blir det inget bra på natten istället. Jaja, får se hur det blir. Vill hon inte sova tar jag med henne ut en sväng, måste ändå gå förbi mamma och släppa in hennes katter. Sen kanske lillgumman får ett bad. Om hon nu inte vill sova.

Vi får se vad natten har att bjuda på.
2010-07-21
 21:22:43

:)

Lite mer bilder :) Våran Sotis har även kommit hem. Han var livrädd, vågade inte komma in till oss först. Kim fick bära hem honom.. :/ Undra vad han varit med om. Men nu är han hemma och välbehållen!

Här får ni lite nya kort.















♥♥♥♥♥

2010-07-20
 11:19:43

Hej hopp

Det verkar som Novalies kolik har börjat vända. Nu törs man säga så för hon har inte haft "ont i magen skrik" på bra länge :) Så dropparna fungerade då tydligen :) Härligt! Men därimot har hon ju vändt på dygnen istället. Hon är vaken samma timmar hon hade koliken, bara det att hon inte skriker. Hon kan vara lite gnällig ibland men långt ifrån som hon var tidigare. Hon är vaken mellan ca 22 - 04 tiden varje natt. Dock sover hon korta stunder därimellan. Så man får fortfarande se till att sova på dagarna (vilket jag inte kan göra) om man ska orka vara pigg på nätterna. Men det går ändå! Hon är ju världens goaste unge på dagarna så det väger liksom upp :)

Våran misse Sotis har försvunnit också :( Han har varit borta sedan den 18e. Vi saknar han här hemma! Kim mår jätte dåligt över det, det var ju hans lilla "hund" det.. :/ Vi får hoppas att han dyker upp här hemma snart men vi fick höra igår kväll, när vi letade efter honom, att det försvunnit 2 andra svarta katter ifrån detta område. :S Han brukar alltid hålla sig i närheten så han kommer som ett skott när man ropar på honom. Men inte igår.. :(
Det som är så jobbigt när djur försvinner såhär, det är ju att man vet ju inte om det hänt någonting. Han kan ju lika gärna blivit instängd, bort jagad eller vad som helst. Springer rävar här på nätterna också men vad jag hört så är katterna snabbare på att ta sig upp i ett träd (om det nu finns något i närheten) än att räven ska hinna fånga honom. Vad säger ni? Jaja, vi hoppas på att han kommer hem idag i alla fall. Men någonting säger mig att vi inte kommer att få se honom igen.. Då blir jag jä-ligt ledsen..


Nu vaknar snart go tösen och ska ha mat. Idag blir det en träff med Emma som fick barn strax före mig :)
Trevlans!



Novalie med sin morbror :)

2010-07-19
 02:38:14

Rösta :)

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

2010-07-18
 18:14:54

En typiskt "Johanna" grej ;)

Två blondiner satt en kväll på en parkbänk, så sa den ena:
- Undrar vad som är längst, till månen eller till Västerås.
Då sa den andra:
- Men hallå, ser du Västerås härifrån eller?!


2010-07-18
 04:09:15

Trött

Ja, sjukt trött är jag men har dessvärre ett barn som inte är lika trött utan bara gnäller. Första natten på länge som man har sällskap av pappa Kim också. Men det är väl bara tack vare av att han varit chaffis i natt ..
Hon har inte ont i magen, det är jag säker på. Hon är bara tutt sugen men hon har fått mat nu så det är kanske inte bra att hon ska ammas hela tiden bara för att somna. Vi har också nyss tagit en prommenad med vagnen och det hjälpte inte. Nappen tar hon fortfarande inte..

Jag tror vi måste försöka vända lite på dygnen för hon sover nog alldeles för mycket på dagarna för att kunna sova på nätterna. Men hur vänder man dygnen med en liten bebis? Går det ens..
Lär åtminstone försöka.

BLÄ, nu vill jag sova.
2010-07-17
 19:44:45

:)



















2010-07-16
 01:07:30

Försöker sova

Ja, nu försöker man få Novalie att sova men inte med så goda resultat :) Tur att jag inte är sådär överdrivet trött trots att jag sovit mycket mindre än vad jag brukar göra. Hon ville inte gärna äta ersättning nu på kvällen. Jag har nämligen ätit jordnötssås idag och fick höra att små bebisar som ammar kan få ont i magen av just jordnötter. Typiskt! Det visste jag såklart inte om.. Därför får hon ersättning. Men har ammat henne nyss för att jag trodde att hon var mer hungrig. Visserligen verkade det som att så var fallet också men hon vart då inget tröttare.

Jaja, man får väl vara vaken en stund till då. Hon ligger så nöjt här bredvid just nu. Börjar väl gapskrika snart bara för att jag skrev så ;) Men om man går med henne i famnen ett tag brukar hon bli trötter. Hon har faktiskt inte sovit så jätte mycket idag. Hon sov dock i stort sett hela tiden vi var i Järbo vilket var 3,5 timme ungefär. Så man kan ju inte direkt klandra henne för att vara pigg :)

Kim sover som vanligt han. Men han har ju jobb att sköta till skillnad från mig. Jag kan sova ut imorgon förmiddag istället :) Det löser sig i alla fall..

Inte har jag kunnat knäppt nå kort idag heller, när jag väl skulle till att göra det när vi var ute så dog batterina i mobilen och vi hade inte vanliga kameran med oss. Typiskt!
2010-07-15
 22:30:43

1 månad

Idag blir våran lilla älskling 1 månad :)

2010-07-15
 12:08:53

Baby astro

Tvillingarna 22/5–21/6
Visst har ni världens charmigaste bebis? Jodå, det är ni inte ensamma om att tycka, inte minst tvillingen själv håller med… Den här ungen är utåtriktad och bara längtar efter att ge sig ut i sällskapslivet och träffa nya människor. Dels kommer ni som föräldrar att bli vansinnigt uppskattade, ni är så roliga så det inte är klokt (och vad har han eller hon att jämföra med..?). Men sen kommer ni att märka att tvillingbebisen är en oerhört social varelse som gillar att gå på café, öppna förskolan, släktkalas och allt annat som är kul och socialt. Tvillingen är nyfiken av naturen och kan inte bärga sig vad gäller att ta reda på hur den nya världen är beskaffad. Tvillingbebisen fördjupar sig inte så mycket, utan beter sig som en typisk underårig, dvs. tittar på en grej, undersöker den och kastar bort den, för att i nästa stund titta på en annan grej. Allt är lika roligt. Och det blir det för den närmaste omgivningen också.

2010-07-14
 00:41:04

Ovant

Vad ovant det är när hon inte skriker, man vet liksom inte när man kan gå och lägga sig :p
Just nu sitter jag bara och väntar på att hon ska vakna och vara hungrig och sen somna om..
Men bara för att jag har otur och har suttit uppe i några timmar nu så kommer väl hon vara jätte pigg..

Det är även så sjukt varmt här inne i lägenheten. Det måste vara minst 25 grader..
Det är både obehagligt och jobbigt när det är sån här "kladdig" värme. Blää!!
2010-07-13
 20:34:09

BVC

4560 g och 57 cm :)
vår lilla tjej är snart en jätte stor tjej ♥

2010-07-13
 13:33:38

Härlig natt!

Ja, förutom den extremt äckliga värmen så var detta den bästa natt på länge. Lillgumman var så himla nöjd och skrek inte en enda gång! Hon åt, somnade på mitt bröst och låg där. Hehe! Dock ville hon inte ligga i sin säng och om jag la mig ned med henne på bröstet så vaknade hon då också. Så, jag fick bänka mig framför tvn till närmare 03.45 imorse med henne på bröstet. Men vad gör det! Det är ju så himla mysigt. Jag hade sovit på kvällen en liten stund så jag var rätt pigg i natt. Kim sov från 21 ungefär tills ja, 03.45 imorse. Han vaknade av att hon började låta lite när jag la henne ned i våran säng så han tog henne så jag fick sova :)

Hon var då vaken 1,5 timme ungefär men hade inte skrikit nå speciellt mycket. Han tog med henne ut på en tidig morgon prommenad :) Jag och lillan sov länge idag på förmiddagen sen fick hon mat och somnade kort därefter igen. Idag är det dags för BVC igen också. 15.00 ska vi vara där och jag vet fortfarande inte om jag kan säga att minifomen hjälper :S Tänker nog i alla fall vänta och se hur denna natt kommer att bli, är hon ledsen som hon brukar vara så börjar jag med Sempers. Vi var och köpte det igår..

Ne, man kanske ska försöka hinna slänga i sig lite mat innan man ska iväg .. Äter sååå dåligt på dagarna :(
Men det beror nog på värmen..
2010-07-13
 12:34:35

Privat blogg

Nu har jag fixat min gamla blogg och tänker börja skriva om mer privata saker där än här. Den är lösenordsskyddad med användarnamn och jag ger bara ut den till vänner & folk som inte är ute efter att kritisera mig som mamma. Eftersom jag tänker välja ut läsare med omsorg så får ni skicka ett mejl till mig om ni vill ha användarnamn och lösenord.

Jag kommer att skriva lika mycket i denna, om inte mer, men det blir inte så personligt som det varit. Om jag mår dåligt, tycker att det är jobbigt eller vad som helst som har med mitt mående att göra, så kommer jag INTE skriva det här. Jag har ledsnat på folk som inte har något liv och därav kritiserar andra för deras.

Maila till: [email protected]
om ni är intresserad av att läsa den andra..
Man kan även prenumerera på den, finns en knapp under profilbilden.
(om ni tycker det är lättare så skriv ett meddelande på facebook)


Klicka → HÄR
för att komma till den privata bloggen.

2010-07-13
 03:09:30

Hahaha



2010-07-11
 12:09:34

Min familj

Jag älskar min familj mest utav allt på denna jord :) Ni är det bästa som finns. Jag är så glad att jag har er..

2010-07-11
 00:27:18

Bilder


Kusinerna ♥


Bibbi, Novalie, Emelie och tjockis jag :p


Bibbi och Emelie myser med Novalie :)


Kusinerna Novalie & Neo ♥


Morbror och Novalie ♥


Kusinerna igen :)

2010-07-10
 21:25:05

Varmt

Först vill jag börja med att försvara mig själv angående en kommentar en "Milla" lämnade i inlägget om när det kan vara okej att gå ut. Hade du sagt det där till mig, öga mot öga, så vet jag inte vad jag hade gjort. Du säger med andra ord att jag är en dålig mamma och inte mogen pga att jag vill roa mig EN kväll efter snart 1 år som nykter. Herregud! Vad är det för fel på folk? BRA att du slutar läsa min blogg för sånna som dig uppskattas inte här i alla fall. Jag är hemma dygnet runt med min dotter, som jag älskar mest över allt på denna jord, och jag skriver inte om bara dåliga och jobbiga saker i bloggen. Läs en gång till och lägg märke till det positiva istället för det negativa så ska du se hur fel du har. Jag är en bra mamma och mogen för min uppgift! Våga inte säga något annat heller. Du känner inte mig så yttra dig heller inte. Jävla människa..

Idag har vi varit hos mamma hela eftermiddagen :) Sjukt varmt ute, trodde jag skulle dö ett tag. Men roligt hade vi. Novalie sov nästan hela tiden, förutom de stunder hon skulle ha mat. Hon var dock vaken en bra stund och var så nöjd så :) Sen tyckte mamma att vi skulle starta ett vattenkrig, tydligen. Vem fick bli offret? Jo, jag :P Och självklart ska älsklingen vara värst av alla så han går in och fyller en kastrull med vatten som vem fick över sig? Jo, jag. Där satt jag dyngsur, tur att det var varmt ute :P Fast jag gav igen lite grann ;) Sen helt plötsligt så börjar både jag och älskling att gapskratta. Det här var dock vid ett annat tillfälle. Och då slutar det med att glassen jag åt pyttelite på satt fast i ansiktet och håret på mig.. Ja, det var Kim! :P Men resultatet av det vart ju att man var ganska kladdig och fick då ta en dusch tillsammans när vi kom hem. Novalie sover än men hon ska snart ha mat så hon vaknar väl när som helst. Men hon har sovit i många timmar.. Kanske skulle försökt hålla henne lite mer vaken såhär på eftermiddagen/kvällen så hon sover bra på natten.

Nu ska vi äta lite :) Potatisgratäng och grillat.. Hoppas ni haft en bra dag!
2010-07-09
 02:46:48

Sugbehov?

Om man misstänker att sitt barn har ett stort sugbehov men ändå vägrar napp, vad ska man göra då?
Jag tror inte att hon är hungrig så ofta som hon vill ha tutte, ibland somnar hon direkt hon fått den i munnen.
Men vi har försökt med napp flera gånger och hon spottar ut den och får kvälvningar.

Att sitta med tutten i munnen på henne "bara för att" känns fel. Det kan ju orsaka att hon får ännu mer ont i magen genom att hon får i sig mjölk varje gång. Man märker ju såklart skillnad på när hon verkligen är hungrig och när hon bara ligger och snuttar för att använda den som napp. Men hon nöjer sig inte förns tutten är i munnen på henne :P Så var det nu ikväll. Tror knappast det har med magont att göra som får henne att skrika. Är det kolik tvivlar jag på att dom blir tyst och somnar vid bröstet max 5 min efter att man lagt henne där..

Jaja, bara en fundering! :) Jag vet att man ibland måste "lära" vissa barn att ta napp. Men man vill ju som sagt inte tvinga i henne den.

2010-07-08
 16:50:34

Skön dag

Den här natten var så mycket bättre än de andra :) Undra om dropparna börjar ge resultat? Hon började skrika lite runt 21 tiden eller något sånt men hon skrek inte mer än sammanlagt 1 timme kanske. Hon somnade vid mitt bröst och vaknade när jag la ned henne i sängen. Fick göra så 2 gånger sen sussade hon så skönt :) Det var en himla lättnad att veta att hon kanske inte har så ont längre.. :) Får se hur denna kväll och natt blir.

Hon sov i alla fall jätte bra. Vaknade runt 5 imorse och ville ha mat, var vaken 1 timme och var på jätte bra humör. Hon låg i mitt knä och tittade på mig nästan hela tiden, det var så mysigt! Har aldrig haft ögonkontakt med henne så länge som jag hade. Började nästan böla ;) Hon somnade igen strax före 06 och sov fram till 11 tiden. Gav henne mat igen och sen sov hon till 14. Men då var jag nere på stan med Marina så Kim gav henne ersättning. Hon var inte riktigt nöjd när jag kom hem närmare 15 tiden så då fick hon amma lite och sen var det bra :) Nu sussar hon så sött igen. Min lilla prinsessa!

Det var rätt skönt att gå ned på stan ensam med en kompis, dock saknade jag henne och hade svårt att bestämma mig för om jag skulle gå ner med henne eller utan henne. Men Kim sa att jag kunde gå ner själv så då gjorde jag det :) Men sprang nästan hem för att jag saknade henne så, hehe.

Egentligen ska man väl lägga sig och vila lite nu men jag har ju ingen ro till det. Jag är ganska trött fast jag sovit bra. Man vet ju aldrig vad kvällen har att bjuda på så man borde vara rejält utvilad. Men men, vilar man inte får man skylla sig själv. Hinner nog lägga mig en sväng senare OM hon nu skulle vara skrikig ikväll. :)

Hoppas ni haft en bra dag i värmen! Ska försöka ta lite kort på mig och Novalie tillsammans snart med!

2010-07-07
 23:19:09

Slapp dag

Idag har det varit en riktig slapp dag :) Sov fram till 12 och sedan somnade jag igen mellan 16 och 17 tiden. Det var riktigt skönt! Har bara varit hemma hela dagen och vid 18 tiden fick jag besök av Angelica :) Mycket trevligt! Hon höll och gosade med Novalie nästan hela tiden hon var här, det tyckte hon nog var riktigt mysigt :D Fick också en hel kasse med kläder till lillan ♥ Hon visade även ett sätt att hålla lillsnuttan på om hon har ont i magen och det verkade Novalie gilla. Det uppskattas dock inte lika mycket nu ikväll men det är det inte mycket som gör :P Hon somnade så gott vid mitt bröst efter matning men började skrika när jag la ned henne i spjälsängen. Tycker ändå inte att hon skriker lika intensivt ikväll som alla andra kvällar. Får se om vi kan få henne att somna in snart igen..

Imorgon eftermiddag ska jag träffa Marina också. Får se vad vi hittar på :) Kim ska åka och fiska imorgon bitti fram till lunch tiden. Hoppas ni haft en bra dag! :)

Ps.. Sluta läs min blogg om det stör dig så mycket.
Jag har en blogg om min vardag som småbarns förälder och därav delar jag med mig om hur det kan vara.
Stör det vissa så sluta läs helt enkelt :)
2010-07-06
 23:37:58

Jobbigt

Det tar på krafterna och psyket att ha ett barn med kolik :( Samtidigt som man tycker så jäkla synd om henne så blir man så fruktansvärt frustrerad och irriterad när hon skriker ständigt i flera timmar. Vi har provat allt man tänkas kan men det tycks bara vara en sak som funkar och det är åka bil. Hon somnar efter 5-10 minuter i bilen men det värsta är ju att hon kan bli bortskämd med det. Men vad gör man när man är aptrött, har huvudvärk efter allt skrik och bara vill få tyst på henne? Ursäkta om det låter otrevligt att skriva så men det är så fruktansvärt jobbigt att höra henne så länge. För 3 dagar sedan skrek hon från 22 på kvällen till nära 6 på morgonen, igår kväll satt hon igång igen och skrek fram till 2 på natten. Vi var dock inte ute och åkte nå bil med henne då utan tog en prommenad med vagnen. Hon var nöjd (och vaken) hela turen vi tog tills vi började närma oss hemma. Då satt hon igång och gallskrek igen. Men då fick hon mat när vi kom hem och tillslut lyckades hon somna.. Kan även säga att vi har köpt Minifom, det är 2 dagen som vi ger henne det nu. Det verkar inte hjälpa någonting ännu.. Våran barnmorska på BVC sa idag att vi ska prova i sammanlagt 3 dagar, fungerar det inte då så ska vi prova Sempers droppar istället.. Är hon inte bättre tills vi ska tillbaka till BVC på tisdag så lär jag sluta med alla mjölkprodukter. Hur kul blir det i såfall? Det kommer inte bli det lättaste att veta vad man ska äta.

För er som inte är insatt i det här med dropparna kan jag tala om att Minifom som Novalie får nu ska man ge före varje måltid. Då får hon 10 droppar på en tesked. Ganska drygt att ge henne före varje måltid, speciellt när hon vaknar tidigt på morgonen för då glömmer jag bort dropparna eftersom jag är så trött. Skillnaden på Minifom och Sempers droppar är att Minifom ger man som sagt före varje måltid, Sempers ger man bara en gång om dagen.
Ja, tiden får utvisa hur det kommer sluta.

Nog skämmer vi bort henne lite för mycket. Vi tar upp henne så fort hon skriker. Egentligen ska man låta dom ligga kvar ett tag och skrika, de kan bli lugn efter ett tag. Tror inte att det gäller kolik för då skriker dom nog oavsett om man håller i dom eller inte. Men jag kan inte låta henne ligga helt ensam och gallskrika, speciellt inte när jag vet att hon har ont i sin lilla mage :( Jag bara hoppas att dropparna ska hjälpa. Jag vet att dom kanske inte tar bort alltihopa men man ska väl åtminstone märka att det blir bättre. Hur vet jag inte, antar att dom skriker mindre och kanske kortare tid. Vet ni?

Jag är i alla fall sjukt trött nu .. Kim tog nyss med henne ut i bilen och ska åka en stund. Får hoppas att han kan plocka ur henne ur bilbarnstolen när dom kommer hem utan att hon vaknar. Skulle vara skönt med en kväll med lite kortare skrikstunder än de som varit .. Ja, inte är det lätt att vara mamma inte. Förmodligen inte lätt att vara pappa heller :) Men det är så värt det, ångrar inte en sekund av att hon finns här. Jag är glad att hon bara har "kvällskolik" och inte skriker dygnet runt. Jag beundrar verkligen de föräldrar som klarar av det. Dom ska ha en guldmedalj! Jag hoppas hennes lilla mage blir bättre snabbt i alla fall..

2010-07-06
 20:27:04

Vad tycker ni?

Jag satt och funderade lite på när det är okej att gå ut på krogen igen? Nu har man ju varit nykter och hemma i över 10 månader. Jag skulle såklart sakna ihjäl mig efter min lilla älskling men jag är bra sugen på att dricka med några vänner och gå ut och dansa :) Jag tycker ju det är så himla roligt. Men man vill ju inte gå ut för tidigt heller så folk börjar snacka.. Det kan dom väl iofs göra ändå.. Men vad tycker ni, hur länge ska man vänta innan man går ut?

2010-07-06
 20:18:44

Gaddning IGEN :)

Idag påbörjade vi min nya tatuering :) Kim orkade dock inte mer idag så vi kör vidare när hans nya färger kommit.. Men den kommer bli grym när den är klar!
Men helv*te vad ont det gjorde!

2010-07-06
 12:39:00

BVC

4410 g ocg 56 cm :) Hon har gått upp ca 200 g på en vecka! ♥

2010-07-04
 01:46:35

Slapp dag

Klev inte upp ur sängen förns 11.30 men det var riktigt skönt att somna om mellan gångerna Novalie skulle äta :) Förmodligen därför man fortfarande är vaken. Ja, och sen värmen då förstås. Känns som det är 30 grader inomhus och Novalie har lite svårt att sova med. Somnar till och från men det är inte så konstigt. Vi har i alla fall haft en bra kväll idag. Hon somnade så bra hemma hos sin mormor så jag och Kim hann to.m ta en dusch tillsammans när vi kom hem :) Sen vaknade hon och det var dags för mat igen. Men hon har sovit bra till och från sedan dess, vi slapp timmarna med skrik denna kväll :) Hon är lite ledsen mellan gångerna hon är vaken men eftersom hon somnar om rätt snabbt igen så går det bra. Hellre såhär än 3 timmar skrik på raken som det varit de senaste nätterna. :/

Annars idag gick vi hem till min mamma idag runt fem tiden, Kim hade köpt sån här man tonar bilrutor med så han satt i timmar med det. Samtidigt som han höll på att greja med bilen så träffade jag Emelie och Bibbi som var hos mamma :) Novalie fick mera kläder i present, jätte fint!! :) Dom fick hålla lite i lillhjärtat och jag tror Emelie vart helt såld ;) Novalie somnade dessutom så skönt i hennes famn.. Efter att dom åkt åt jag en tårtbit och sen städade jag ur bilen lite. Försökte dammsuga bort hundhåren som sitter som klister efter att förra ägaren inte behagade att städa ur den själv .. Konstigt när man köper en bil ifrån en bilfirma att den inte är tvättad och städad när man köper den.. Det borde fan ingå i priset :P Tänk om Novalie hade varit jätte allergisk mot pälsdjur te.x. Och bilfirman informerade inte ens om att det såg ut sådär inuti .. Hela taket var fullt med vitt hundhår och bak i skuffen ska man ju inte prata om.. Fyfan! Omöjligt att få bort.. Jaja, så är det i alla fall. Olidligt varmt har det varit idag med så det är väl tur man har hållt sig inne med lillskruttan, hon svettades mycket. Badade henne lite idag också, det uppskattades :) Njöt till fullo den sötsaken!! :) Mammas lilla hjärta..

Näe nu ska jag nog försöka sova lite om man lyckas att flytta Novalie från Kims bröst till sängen utan att hon vaknar :P Det blir kanske svårt.. Sov gott i värmen!

2010-07-02
 12:54:37

Varmt!

Okej, då var det dags att klaga på värmen igen men när man har ett litet barn så blir det ännu värre! Gå och konka runt på henne i famnen och det är 100 grader varmt i lägenheten, ingen höjdare! Dessutom ska vi åka till Enköping fram och tillbaka idag och Novalie kommer väl dö av värmen. Plus att vi ska trängas 3 st bak! Herregud, hur ska detta gå :P Tur man har mer plats på vägen hem .. Vet inte hur lång tid det tar att åka dit heller.

Vi hade ju planerat att åka till Ockelbo i helgen också men om det är såhär varmt så är vi nog tvugna att hoppa över det. Vagnen blir kokhet när solen ligger på och det finns ju inte direkt någon skugga där :/ Suck. Hade varit roligt att få göra någonting men vill inte riskera att hon får värmeslag. Jaja, det är som det är!

Hoppas alla får en bra helg också :) Sola mycket! Själv lyser mina ben vitt på långa vägar, nästan så man får ta på solglajjorna om man ska visa benen. Haha! Kanske får spruta på lite brun utan sol spray så man kan gå utan tights åtminstone. Man får ju skämmas hur man ser ut! :P
2010-07-01
 19:28:47

Nygaddad

2010-07-01
 12:14:58

Vart tar tiden vägen?

Idag är Novalie 16 dagar!! Herregud, jag hinner inte alls med. Känns ju som att hon kom ut för någon enstaka dag sen bara. Hon är en halv månad redan. Det är skrämmande alltså vad fort det går! Snart står man där och ska fira hennes 1 års dag, hehe. Men som jag längtar! Och vad mycket man har att se fram emot nu. Någonting nytt hela tiden. Hennes leende, när hon börjar skratta ordentligt, första tanden, när hon kan sitta och allt det där :) Så himla mysigt att se henne utvecklas så snabbt. Hon är jätte stark i kroppen redan, håller upp nacken rätt bra och har starka ben och armar. Min tös det!! :)

Hon ligger just nu här i vår säng med mig, halvsover. Är på väg att vakna och det finns absolut inget bättre än att ligga och se på henne när hon är nyvaken, hon sträcker så härligt på sig så man blir alldeles varm i kroppen :) Min finaste, vackraste flicka! :) O ju mer hon växer desto mer lik mig tycker jag att hon blir. Men hon är fortfarande pappsen upp i dagen.. :) Ja, det är härligt med bebisar. Så underbart!

Vädret idag är ju inte sådär på topp direkt, igår regnade det och åskade men solen tittade iaf fram då och då. Men det kan vara skönt med en sån här grå och lite svalare dag då det ska bli över 30 grader i helgen. Dessutom ska man gå på Ockelbo marknaden också, PUH! Man avlider väl.. Det blir ju också så jäkla varmt i vagnen men hon får nog ligga i blöja bara :P Annars svettas hon så otroligt mycket. Det löser sig :) Någon mer som ska på Ockelbo marknaden kanske? Tror vi åker dit på lördag förmiddag. Annars blir det väl på söndagen. För de har väl öppet då också? Har för mig det var 3 dagar i alla fall..

Kort från Furuvik kommer också, att man alltid är så jäkla seg på att lägga in kort :P Inga märkvärdiga i alla fall men kanske kan vara kul o se.. Beställt massvis med kort på Novalie också som jag hade hoppats på skulle komma idag.. Men icke! Brukar normalt sett ta 1 dag bara så har man dom .. Men vet inte vart dom tagit vägen :P

Ne, nu ska jag börja göra någonting. Lillsnuttan har precis vaknat också :)