2009-12-30
 00:48:58

UL

Ja, då har vi haft vårat ultraljud :) Fy fan vad häftigt!! Det bästa jag varit med om i hela mitt liv. Hade sån lycka i kroppen efteråt så jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, därför gjorde jag både och ;) Vi var så nervös när vi var på väg in till Gävle så både jag och älskling var lite illamående. Man visste ju inte alls hur det skulle se ut, om allt var bra osv. Men allt var kanoners! Vi fick även reda på könet, vilket var en liten tjej !! :D Lyckliga vart vi över det, speciellt jag som ville ha en tösa. :) UL bilderna vart klockrena, man ser så himla bra. Och det bästa av allt var att se henne rulla omkring där inne i magen, hon rörde sig verkligen hela tiden. Tryckte upp rumpan, kliade sig i huvudet (sa BM iallafall) och vände på sig. Hihi!!! Man ville plocka ut henne och bara mysa, så nu längtar man ju ihjäl sig när man sett sitt lilla underverk.. Hoppas resterande tid kommer gå lika snabbt som det gjort hittils. Ja, jag är helt mållös. Mina vänner som inte gjort UL än, kan bara säga att det är det absolut bästa ni kommer vara med om. Finns ingen häftigare känsla.. Det LOVAR jag!! :) Vi har ju funderat på namn och något vi fastnat för är "Nova" :) Det var ju Isadora först men Kim gillade inte det som förnamn så det blir ett mellan namn. Vad tycker ni om Nova? Skriv gärna förslag på fina tjejnamn! :)
NU kan vi äntligen börja handla kläder efter kön, hihi. Det blir ju ett sommarbarn så massvis med små små småååå klänningar och linnen med shorts. Haha, hon kommer bli världens finaste bebis :) Hello Kitty grejer ska hon få så det tjongar om det, för det märket gillar ju jag to.m ;)

Ja nu vet ni det.. :) Här nedan ser ni 3/5 UL bilder.. NJUUUUT av min fina bebis!! :)





2009-12-28
 13:16:31

vecka 17

Eftersom mitt windows är på engelska och likaså paint och ser annorlunda ut så orkar jag inte leta fram när man print screenar så jag skriver av själv :) Här kan ni läsa om min föregående vecka, går in i vecka 18 imorgon :)

Vecka 17
Kroppen:
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till.
Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.
Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. (Jag har gått upp närmare 13 kg så inte vet jag vad som är fel på mig?!) Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret:
Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det käns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser.
Skelettet är synligt på röntgen bilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen.
Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födeseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart kletig i konsistensen.
Fostervattnet som som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


2009-12-27
 11:26:32

2 dagar kvar

Nu är det bara 2 dagar kvar till vårat UL :) Längtar ihjäl mig!! Skönt att tiden går så snabbt numera. Pappa åkte hem igår 16.30. Innan det vart det Valbo, fy fan vad folk. Vi var bara där i kanske, 1,5 - 2 timmar.. På det hann man inte med mycket så jag och mammsen ska ta en sväng in idag. Innan det ska jag träffa Johanna, min älskade vän som jag inte umgåts med på hur länge som helst.. Hon åker även tillbaka till Uppsala nu idag, tror jag, så man lär ju passa på.. :) Själv är man ganska mörbultad i kroppen efter en natt på en obekväm soffa. Somnade runt 6 imorse, kul jul! Och vem kan det berott på? Ja, ni.. Var en helt okej kväll igår, men natten var mindre okej. Är besviken och arg.. Men vad spelar det för roll? Ingen tydligen eftersom samma sak upprepas för ofta.. Aja, skit samma. Det är som det är. I sånna lägen känns det otroligt skönt att vara nykter och ha sitt omdöme kvar, kan jag säga. Jag vet vad som är rätt och fel, det verkar man inte veta med alkohol i kroppen. Tur jag hade Sandra med mig igår, för min lilla pullis ska också ha bebbe! :D Så vi satt och drack alkoholfri champagne och coca-cola :P Men det var iallafall trevligt, förmodligen för att jag inte var den enda nyktra. :) Snart är det Nyår, ser tyvärr inte fram emot det heller. Får se om jag följer med hem till Micke & Stina eller om jag skiter i det och sitter hemma själv istället. Har en känsla av att allt kommer bli likadant då, som alla andra gånger i princip. Nej, nu ska jag fixa till mig lite för att sedan börja vandra till bruket. Hoppas alla haft en sjukt bra helg med många fina klappar ! :)

2009-12-25
 11:18:39

Julafton/Juldagen

Nu var julafton slut och vi är inne på juldagen, vilket innebär en mini julafton till :) Min kusin Johan & hans tjej Elin kommer förbi idag så det blir att ta fram julmaten (hos mamma såklart) och invänta dom. Mycket trevligt! Jag hade en enormt bra dag igår, var så himla mysigt att vara samlad allihopa. Inklusive min far, vår första julafton tillsammans någonsin. Det kändes sjukt bra! :) Jag & Kim fick så himla mycket fina saker. Av mamma fick vi en kartong fylld med blöjor, nappflaska, nappar, en filt, baby schampoo & tvättlappar. JIPPI! Det värme så enormt i kroppen, var så mysigt!! Blöjor speciellt uppskattas ju enormt att få då de kostar en förmögenhet att köpa. Sedan av brorsan fick jag en datamus, behövdes! :) Och av slutligen pappa fick vi en ny stekpanna, en djup en så man kan göra te.x köttfärssås och så i den utan att det skvätter över. Sen fick jag ett guldhalsband med ett hjärta på och en diamant inuti. SÅ fint!! Sedan fick vi en dammsugare, en sån där uppladdningsbar. Riktigt härligt! Vi fick en äggklocka som såg ut som en nyckelpiga, sjukt söt!! Sedan handdukar som var mönstade, jätte fina. Och slutligen en låda med pengar. :) Och vi får ju inte glömma julklapparna får kims familj, presentkort på Ikea, sängkläder, simpson glas av hans lillesyster och nå örongrejs. Ja, vi fick iallafall massa fina klappar så vi är riktigt nöjda :) Jag fick ju en parfym av älskling, som jag velat haft läääänge. Sedan fick jag ett linne & ett par tights som jag hade igår. Jätte fina! :) Och jag fick ju också en tidig julklapp av honom som var en liten låda fylld med olika "spa" grejer. :) Mm, så är det. Riktigt nöjd & belåten. Neo var nöjd han med efter alla fina klappar han fick öppna. Var en upplevelse att se honom riva upp paketen och skrek när han såg var det var av lycka :D Första julen som han är "med" på vad som händer. Han har ju varit så liten alla andra gånger.. :) Nu längtar man ännu mer till sin egen! Jag tror de flesta vart nöjda, hoppas det iallafall.. Nu ska vi åka in till valbo för min absolut världsbästa pappa som också är världens snällaste ska köpa en plattis till mamma :) Hennes tv fungerar ju inte så igår fick vi spela trivia persuit (stava) istället för att kolla på Kalle Anka.. :P Men det var jätte trevligt ändå. Imorgon börjar mellandags rean och självklart ska kim iväg och fiska. Så jag vet inte om jag ska hoppa över att åka dit och ta det när han kan istället. Får se hur jag gör! :) Nu ska vi dra iväg i allafall. Ha en fortsatt bra julhelg!!

Ps. Är i vecka 17 nu :)
Jag kommer som vanligt lägga in en bild så ni kan läsa, men för er som inte kan vänta:
Googla på "fostrets utveckling vecka för vecka" så läser ni om v.17. Bara klicka er in på en länk.

Hajdooo.

2009-12-24
 09:07:12

God Jul!!

God Jul På Er Alla !! :)
Hoppas er dag blir underbar, precis så som julen ska va'. :)



2009-12-14
 09:53:59

vecka 15 + 16







2009-12-14
 09:52:22

Ny vecka

Hejsan! Nu var det ju ett tag sen igen då, men jag har inte haft någon lust eller ork att skriva någon blogg. Desto mer att skriva om nu då :P Det har väl egentligen inte hänt sådär jätte mycket intressant sedan sist, vi var och tittade på lägenheten i alla fall. Den var jätte mysig och fin så vi tackade jaaaa. :) Sedan var det hit en tjej och tittade på våran men hon kunde dock inte flytta in nå tidigare så det verkar som om vi flyttar in i nya till mars ändå. Lite tråkigt då jag hade hoppats på att få komma in lite tidigare :( Men nu är det som det är, kanske hinner komma och kolla någon annan också som vill ha denna tidigare. Hon visste nog inte riktigt om hon skulle ha den här, tjejen som tittade först. Men jag vet inte.. Får se! :) Hm, jaa.. Och nu närmar det sig jul. Var ju 3e advent igår, herregud så fort tiden går. Och jag går in i v.16 den här veckan. JIPPI! :) Nu börjar det hända saker i magen iallafall, hihi. Den växer som attan alltså. Jag tror fortfarande jag är längre gången än vad vi räknar på just nu, men det kanske visar sig att jag har helt fel också. Magen växer ju olika från person till person såklart. Vi var hos BM i fredags, vart ingen vägning dock. :P Hade velat sett det .. Vi pratade bara lite grann, var bara ett besök innan nästa år och sådär. Hon ville veta hur det går för oss och sådär. Vet ni vad mer det närmar sig till?! ULTRALJUD!! :) Nu är det inte långt kvar!! GUD vad jag längtar.. 15 dagar kvar, hihi. Tur vi har det 11 på förmiddagen också så man slipper vänta hela dagen. Tänk att då kanske vi får reda på om det är en liten prinsessa eller prins där inne ;) Vad tror ni och vad hoppas ni på? Åhh, så skoj det kommer bli. Jag kommer väl ligga där och gråta ihjäl mig när man får se sin bebis för första gången. Hoppas, hoppas att vi får höra hjärtljuden snart!! Tänk om den ligger där och sparkar och har sig när vi är på UL? :P Hehe, det måste ju se roligt ut. Och ni som vill ha kort från ultraljudet får säga till i förväg, dom kostar 200:-/st så det är ganska dyrt. Men enligt BM så blir det bara ett ultraljud så om ni vill ha något så säg till dårå men ni får betala själv :P
Ja, och sen då.. Nästa helg kommer far min ned igen, skojsigt! :) Han kommer även fira jul med oss, det är första gången jag firar jul med honom. Spännande och jätte roligt! Det kommer väl bli så framöver också när knodden kommer, då ska ju hela familjen och släkten vara samlad! Då är ju julen som bäst, speciellt när man är barn.. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men Kim köpte en bilbarnstol av en jobbarkompis, SKIT FIN!!! Hur praktisk som helst, måste vara den bästa barnbilstolen som tillverkats! Lägger ut en bild på den :) Kostade 2500:- ny men vi fick köpa den för 800 :- så det var snällt. Nu återstår vagn, spjälsäng, skötbord och matstol! :) Sen alla små saker såklart. Men matstol köper mammi, en jätte fin på Ikea! Vagn köper pappi, men  vi väljer såklart ut den ;) Resten köper vi själv, hehe. Får se vad det blir för säng åt bebis.. Jaa, det var väl inte så mycket mer för den här gången. Lägger som vanligt ut vad som händer i magen vecka för vecka och sen lite andra bilder som vi tagit själv.. Hoppas ni fick något att läsa nu då! ;)

Ps. Jag lägger in både för v.15 och 16 nu eftersom jag går in i 16 imorgon :)







2009-12-02
 11:55:24

vecka 14







2009-12-02
 11:51:14

romantisk tripp

Nu har jag bokat hotel i Sundsvall på Hotel Elite Knaust, ett 4 stjärnigt hotel, som jag och älskling ska åka iväg på den 1-3 januari :) Efter julafton och nyår kan det vara sjukt skönt att åka iväg och vila upp sig lite. Aftonbladet hade ett erbjudande nu i samarbete med olika hotel så det var extra billigt. Sist, när vi bodde i Göteborg, betalade vi 800 kr för EN natt. Nu betalar vi nästan samma pris, lite mer, för 2 nätter på dessutom ett 4 stjärnigt. Det är ju grymt! :) Frukostbuffé i 2 dagar, mums. Sen att vi kommer ha det sååå himla mysigt, bara han och jag. Och bebis ;) Känns alltid roligt att ha saker att längta till. Ja.. Annars då? Ikväll ska jag och Marina (får se om det blir några fler som vill med) på tjejkväll som är anordnat av frissan Studio 22 och underklädesbutiken Donna. :) Det ska också bli riktigt skoj. Få komma ut och göra någonting.. :) Men det blir väl direkt hem efteråt, kan jag tänka mig. Men det håller på i 2 timmar iallafall.
Tänkte ta och äta någonting snart. Blir väl tacosen från i förrgår.. Orkar inte laga mat nu i alla fall. Egentligen skulle jag väl ha ätit frukost men eftersom klockan hunnit blivit så mycket kan man lika gärna hoppa direkt till lunchen.. :) Ska väl ringa han med lägenheten idag och kolla om man får komma och kolla på den imorgon, kanske? Sen ska jag skicka iväg lappen att vi vill ha den också. Jaja, men skriver väl igen imorgon!

Förresten.. Går in i vecka 14 idag ;)

2009-12-01
 08:54:36

december

Då vart vi inne i december, BARA 28 DAGAR KVAR TILL ULTRALJUDET!!! :) Herregud så jag längtar... Något mer skoj som hänt är att jag har sådan jäkla tur så jag fick hem en lapp från Sandvikenhus att jag står 1 i kö på en 2a på Nya Bruket :) Det stod BV (bottenvåning) så då antog jag att det var uteplats men det var balkong, men det struntar vi faktiskt i. Man kan inte få allt jämt :) Den ligger även dörren bredvid en av mammas bästa vänner så man kommer bli granne med henne. Men vi ska åka och titta på den först, var utanför och smyg kikade igår och köket och vardagsrummet såg faktiskt fint ut. *Håller tummarna* Inflyttning på den är 1 mars, var tvungen att säga upp lägenheten igår eftersom jag skulle slippa dubbla hyror. Men vi är rätt säker på att vi vill ha den här. Den ligger i ett lugnt område också, det känns tryggt! :) Ja, och mitt öra har blivit bättre. Hör fortfarande jätte dåligt på det till och från, känns som man har vatten i örat som inte går att få ur. Men jag har inte ont. Ska äta pencilin i 4 dagar till. Får hoppas att "locket" för örat lagt sig efter det då. En annan är vaken såhär tidigt på morgonen för att älskling åkte till jobbet så kunde jag inte somna om. Plus att jag är sjukt hungrig så ska äta frukost snart också. :) Jag mår så bra nu när det är julfint och städat hemma. Vi har haft det som ett bombnedlsag här, såg riktigt förjäkligt ut. Men nu är det så fint, så fint! Tog mig ca 4 timmar att städa så man var skapligt trött igår. Sedan åt vi tacos på kvällen, myys :) Idag måste jag ringa lite samtal, fick ju en el räkning på närmare 1000 kr och den tänker jag inte betala. De får komma hit och läsa av mätaren så dom ser vad jag gjort av med. Så mycket fick inte ens morsan i el när vi bodde i en 4a. Sen ska jag ringa Alloktons felanmälan, råkade spola ned en sån där grej man sätter på kanten på toaletten som fräschar upp toan. Så nu när man spolar är det ju såklart stopp, det blir nästan översvämning. :/ Ja, och sen ska jag ringa S-hus och sedan den där killen som bor i lägenheten. Det är ju nu man skulle haft hemtelefon. Vilket vi har också men vi har inte själva telefonen :P Ingen aning om varför vi inte har köpt en sån än, blir ju bra mycket billigare än att får mobilräkningar på runt 600 kr varje månad. Jaja, så är det i alla fall. Imorgon går jag in i vecka 14 hörrninini! :) 4 månader och 1 vecka då. Jisses vad tiden går fort. :) Snart ligger man väl där och ska föda också, hihi. Nää, nu kurrar magen som bara attan så lär väl äta så knodden blir glad också ;) Later !