2010-08-31
 12:23:18

Grattis

Först vill jag börja med att säga STORT grattis till hjärtat Sandra och hennes karl Tony till lilltjejen Emilia :)
Längtar tills jag får träffa er
! ♥

Jag har väl inte så mycket att berätta. Men det händer saker med Novalie nu i alla fall :) Det är så kul att se henne utvecklas för varje dag som går. Hon har börjat utforskat sina händer, ser så himla söt ut. Sedan sitter hon och håller i en sån där babyleksak. Första gången hon verkligen håller i någonting annat än våra fingrar :)
Och hon är en envis tjej som helst ska sitta upp! Jag har en känsla av att hon inte ger sig förns hon verkligen sitter upp också.. Det ser lite roligt ut eftersom hon fortfarande är ostadig, hihi. Jag har satt henne upp i babysittern men hon ska ändå ännu mer upp. Hon sitter i stort sett så rakt det bara går, haha.. Hon vill nog klara det själv, tror jag.. Hon får kämpa på, snart sitter hon själv i alla fall :)

Växer gör hon så det knakar. Var ju ett tag sedan hon växte ur stl 50 men nu är det bara några få 56 plagg hon kan ha.. Dags att packa ned dom och packa upp stl 62 istället :) Bodysarna i 62 är liiite stora men hellre det än att det sitter åt för hårt. Dessutom är hon ju så jäkla lång så det mesta är för kort i armar och ben, men sitter liksom bra resten av kroppen.. Lär handla hem lite höst kläder också, har massa strumpbyxor och så men det är nog snart för litet. Dessutom är det ju alltid roligt att handla åt henne ;) H&M har det bästa utbudet på barn kläder så där blir man stammis. Köpte ju en sån otroligt fin kofta där för endast 49,50 :- Helt otroligt det ju..

Jaja, så är det.. Jag hoppas på att hon somnar en liten sväng snart så jag kan hoppa in i duschen. Man vill ju hinna ta sig ut i finvädret innan man ska hem och laga middag tills älskling slutar jobbet.
Ha en bra dag!

2010-08-27
 06:48:30

Besiktning

Hej och hå! Klockan är 06.40 och jag är så sjukt trött så jag skulle kunna stå och sova. In i duschen strax o göra sig klar för att gå till sjukan och bli besiktad av barnmorskan :p Ska på en sån där efterkontroll man egentligen går på efter 6 veckor men eftersom jag varit sjuk och massa annat gojs så fick jag skjuta på det ett tag.
Men nu ska det bli gjort! Kul att bli undersökt när klockan är 8.30 på morgonen, väldigt bra start på den här dagen. Inte! Men men, det måste ju bli gjort vilket som.

Vet inte vad denna fredag bjuder på. Älsklingen ska åka iväg runt 15 tiden för att fiska kräftor och han kommer inte hem igen förns 4-5 på lördag morgon. Kan hända att jag lägger mig och sover en stund till med lillgumman när jag kommer hem ifrån sjukhuset igen. Får se hur mycket man piggnar till.
Sjukt kallt ute nu för tiden också och en annan får ju inte igen jackan/jackorna man äger över brösten. Kul!
Svårt att klä sig när det är såhär ute också, jag har inte handlat hem några varmare kläder än. Så tråkigt och känns så onödigt att köpa nytt när jag förmodligen i alla fall lär köpa en större stl än vad jag egentligen har. Har ju inte tappat alla graviditetskilon ännu. Jaja, får se hur det löser sig.

Vi ska även flytta i slutet av nästa månad. Till en radhuslägenhet i Vallhov :) Tackade ja till den igår. Hoppas för guds skull att man inte får elräkningar på 3000 kr i vinter bara. Men det visar sig, skulle det bli alldeles för dyrt för att bo där, ja då får man ju helt enkelt flytta igen då. Bleh! Hemska tanke, haha.
Och bara tanken på att flytta och städa ur denna lägenhet igen får mig spyfärdig. Usch, det finns ju bara ingenting tråkigare! Och det är faktiskt jätte tråkigt att behöva flytta ifrån det här området, vi har världens bästa grannar. Men det funkar ju inte att bo såhär trångt jätte länge till ändå. Tiden går så fort och snart står vi där med en liten tjej som vill ha eget rum :) Och det är redan för trångt, tycker jag. Men men.. Det blir nog bra! :)

Nää nu måste jag slänga mig i duschen. Ha en bra dag!
2010-08-23
 23:05:31

Bärsele och bad

Idag har det varit en "första gången" dag :) Först tog jag och Novalie en prommenad till mamma/mormor i hennes nya bärsele, Baby Björn Orginal, för första gången. Den trivdes hon bra i! :) Hon tycker ju om att vara med och titta så den passar perfekt. Sen nu, för bara en liten stund sedan, tog vi ett bad i badkaret tillsammans för första gången.. Kim provade ju det förut för några veckor sedan men det gillade hon inte alls då! Kanske tyckte hon badkaret kändes för stort eller så.. I vilket fall som helst så gick det bra nu, hon sprattlade och skvätte för fullt samtidigt som hon log :) Min sötaste lilla!! Fick dock inget kort på badandet, kanske lika bra att man har någonting privat här i livet. ;) Haha.. Men har en bild från bärselen, mycket mysigt.

Hinner inte skriva så mycket mer. Var på BVC idag, hon hade gått upp lite mer än 300 g sedan sist (kommer inte ihåg exakta vikten på rak arm men 5350g tror jag) och hon var nu 61,5 lång :) Så hon växer på! Nästa besök blir bara någon dag innan 3 månaders dagen och då ska hon få sitt vaccin :) :( Bläää!

Nu lär jag mata lillgumman och hoppas på att hon somnar och sover hela natten efter det. Godnatt!



och en lite äldre bild:

2010-08-23
 12:00:07

Lägenheten

För er som inte tror att varmvattnet ingår:



Lite dålig bild men kolla där jag har strukit under.
Alltså, varmvatten ingår men inte värme.

2010-08-22
 18:07:48

Längesedan

Ja, nu var det ett tag sen man bloggade igen. Men det kan bli så ibland :) Nu när hon sover på nätterna sover hon knappt något alls på dagen istället. Känns som man inte hinner göra någonting alls. Man ska inte klaga för vi får ju åtminstone sova på nätterna, som sagt. Men hon är så pass liten ännu så man tycker ju att hon borde sova mer. Det blir kanske 2-3 gånger på dagarna och då sover hon max 30 minuter per gång. Dom gånger hon sover några timmar är om hon får ligga på bröstet, då går det bra.. Ja, hon är väl bortskämd :) Men det blir så med första barnet, det har jag hört är väldigt lätt hänt. Men koliken är borta och det är jag glad över! Hon är så nöjd och go hela dagarna så det är skönt. Inga sura miner förutom när hon är lite trött eller hungrig.

Det har inte hänt så mycket sedan sist. BVC är det dags för på måndag, då är "våran" sköterska tillbaka efter sin semester :) Men nog växer hon allt! Tung har hon blivit med så det ska bli skoj att få se hur mycket hon lagt på sig..

Vi har också varit och kollat på radhuslägenhet som vi står 1 i kön på :) Den var jätte mysig! Jag är skit sugen på att flytta dit men det är kallhyra. Varmvatten ingår men inte elen.. Det blir svin dyrt att bo i en 3a på Bruket (här vi bor nu) så vi betalar i stort sett lika mycket för den andra med elen. Dock så vet man ju inte hur dyrt det blir på vintrarna, man får väl räkna med en elräkning på 2000:- i månaden när det är som kallast. Frågan är ju bara om det är värt det.. Man vill inte flytta till ett ställe där man måste vrida och vända på varenda krona för att kunna leva. Man vill ju ha en liten slant över som man kan spendera på sig själv te.x också. Vi har till den 26e på oss att bestämma oss så vi ska räkna lite på hur det kommer se ut så får vi se hur det blir :)

Nu ska vi äta lite tacos här hemma, gott! Har varit inne i Valbo en snabbis, fick med mig en skit söt kofta, strumpor och 2 mössor till lillan :) H&M är den absolut bästa affären att handla barnkläder i, så jäkla billigt och så mycket fina kläder! Speciellt till tjejer.. Kul är det :)

Hoppas ni haft en jätte bra helg!
2010-08-19
 14:32:36

Sandra

Skriver ett inlägg idag utifall jag glömmer att skriva imorgon ;)
Vill bara säga att jag hoppas att Sandra & Tonys bebis kommer imorgon för då har de nämligen BF.
Jag håller alla tummar och tår för att du ska slippa gå över (om du går över) allt för länge..
Längtar tokigt mycket tills eran lilla kommer! Då ska vi leka med våra bebisar massooooor..

PUSS hjärtat!

2010-08-14
 19:47:55

Helg

Ja, då var det helg igen :-) Skönt.. Fast det har ju jag typ varje dag, haha. Men skönt att vara hemma med familjen ♥

Idag har dagen gått snabbt. Jag, mamma & Marina var och red på islandshästar kl 10.00 imorse. Härligt varé!
Kom hem runt 12 tiden, tog en svalkande och välbehövlig dusch och sedan vart det Mc Donalds i Valbo.
Kom hem igen och efter ett par timmar bestämde vi oss för att grilla här hemma :-) Mums! Flintastek, klyftpotatis och bea. Men gud vad svettigt och kladdigt det är i luften! Det var ingen höjdare att äta varm mat nu, precis.. Men det var gott, i alla fall. Lillsnuttan har precis somnat efter att ha fått lite mat i sig hon med.

Förkylningen har inte gett med sig helt än men är mycket bättre. Dock så är hostan förjävlig, tappar nästan rösten ibland för att jag hostar så pass mycket. Novalie vaknar ju till mer eller mindre varje gång också.
Men men, inte mycket att göra åt. Jag har ju en tendens att ha hosta i flera veckor efter att man blivit frisk..

Ja, annars har det inte hänt så mycket faktiskt. Blir en lugn kväll, de flesta är väl på Parkrocken här i Sandviken. Den försvann för några år sedan så man kan säga att det är en liten premiär på den i år :-)
Själv skulle det aldrig falla mig in att gå dit igen, var där när man var typ 15-16 år bara för att ha en anledning att bli full :-/ Kollade aldrig någonsin på banden som spelade, var aldrig min musiksmak heller.

Åter till Novalie igen..
Ofta händer det att det slår mig "det är verkligen min dotter" och jag kan säga att det känns lika konstigt för varje gång. Det är så overkligt, så overkligt. Och hon växer och utvecklas för varje dag som går. Vem kunde ana att det var så kul att ha barn? :-) Inte jag i alla fall! Det kanske låter hemskt men jag har aldrig varit något speciellt för barn.. Inte varit en sånhär barnkär människa. Snarare tvärtom, har helst hållt mig borta ifrån dom. Jag vet inte varför, det är inte så att jag tyckt att dom varit äckliga eller så. Mer jobbiga bara.. Jag kände mig jämt obekväm runt barn men jag vet som sagt inte varför. Det totalvände ju när jag vart gravid. Nu älskar jag barn! Jag kunde heller aldrig tänka mig att vara gravid, hade en enorm förlossningsrädsla. Den total vände också och jag var jätte orolig för kejsarsnitt. Ja, se hur allt kan bli :-)

Hon är det absolut bästa som finns och jag kan inte ens tänka mig ett liv utan heller. Vad hade man för liv innan, liksom? Inget, jämfört med nu :-) Jaja, så är det.. Ville bara skriva det, haha..
Hoppas ni får en jätte fin helg ♥
2010-08-13
 11:57:43

Bilder













2010-08-13
 11:55:22

<3

2010-08-10
 12:02:20

Sjuk än

Åh, vad denna förkylning ska vara envis!! Har ingen feber, ett steg i rätt riktning. Men hostar och snorar precis lika mycket som jag gjort hela tiden. Tog en kortare prommenad igår, vart helt slut efter den. Inte bra!!
Men men, sånt som händer när man är sjukling. Så jag har inte haft så mycket att berätta om när vi bara suttit inne här hemma, därav den dåliga bloggningen..

Kim har också blivit sjuk. Han vart hemma från jobbet idag och jobbade bara någon enstaka timme igår..
Novalie verkar ha klarat sig bra, dock så nyser hon lite mer än vanligt och jag tyckte hon såg hängig ut på ögonen igår.. Men man får hålla koll, så länge hon äter och så som hon ska så är det väl lugnt.. Ingen feber har hon iaf!

Och som grädden på moset fick jag min första mens igår :P Den har man sluppit runt 1 år men nu är den här igen. Mensvärken påminner sjukt mycket om förvärkar, haha. Men ja, det är skönt också att den kommit så man vet att allt funkar som det ska igen. Har inte varit på den där 6 veckors kontrollen på MVC än. Men det är för att jag blödit lite till och från hela tiden så jag har bara väntat på att mensen ska komma. Kan ringa och boka tid iaf så får vi se hur länge denna håller på..

Om 5 dagar blir Novalie 2 månader!! Fattar ni ?? Hur snabbt har det gått egentligen. Det är helt otroligt, man förstår inte vart tiden tar vägen. Hon växer och frodas så fint så, så roligt att se hur hennes utseende utvecklas och förändras mer och mer hela tiden. Ser ju inte alls ut som samma bebis när hon var nyfödd som nu..
Ja, hon är min lilla prinsessa :) Otroligt att man kan älska en människa så som man älskar sitt barn. Så härligt att få uppleva det, faktiskt.

Hon är grymt stark också. Det har hon varit ett par veckor :) Nästan alla som träffat henne säger det, att hon är jätte stark :) Behöver knappt hålla i nacken längre. Hon tycker om att stå upp på benen, hon är så söt då :)
Blir dock lite jobbigt i längden för armarna när hon bara ska stå hela tiden, hon kan börja gallskrika om man sätter ner henne :P Då är det bara upp igen.. Men vadå, bra träning för armarna iaf ;)
Hon ler och skrattar enormt mycket. Jag har räckt ut tungan så mycket åt henne nu så hon har äntligen börjat härmas!! Och som hon skrattar när man gör det.. Det är riktigt kul, tycker hon :)
Hon ligger också och studerar mig väldigt mycket, så himla mysigt. Men när hon tröttnat på att vi kollar varandra i ögonen så börjar hon himla med dom, haha. Så sjukt söt!!

Jaa, det var väl allt jag hade att säga för nu iallafall :) Hoppas ni haft en bra helg och får en bra vecka!

Ps. Skänker en lyckotanke till Elin som nu ligger på förlossningen/bb(?) :)
2010-08-07
 21:42:52

<3

När fick du reda på att du var gravid? 2009-10-05
Blev det en chock? Ja, det kan man ju lugnt påstå :)
Hur gammal var du? 21
Hade du mycket halsbränna? Ja, sjukt mycket
Spydde du mycket? Inte en enda gång
Hade du mycket foglossning? Ja, det hade jag också mycket problem med
Har du fått bristningar? Ja :'(
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag vet inte riktigt, trodde mest på en pojk tror jag.
Vad hoppades du på? Jag ville så gärna ha en liten flicka :)
Gick du över tiden? Mhm, 13 dagar över tiden
Födde du för tidigt? Nej
Hur var förlossningen? Den var bra! :) Jobbigt såklart.
Blev du sydd? Ja, fast det var inte nödvändigt egentligen sa dom.
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, Kim, en barnmorska och en till som var något annat :P
Hade du någon nära med dig? Ja, Kim var ju med :)
Vilket BB födde du på? Gävle
Hur stor var bebisen? 52cm och 4100g
Vad fick hon heta? Novalie Angelica Löfblom
Var allting värt de?
Absolut och jag kommer garanterat göra om det ;)


2010-08-05
 16:23:20

Sjuk

Ja, det har inte blivit så mycket uppdatering i bloggen/bloggarna nu. Jag har nämligen blivit rejält dålig men är lite på bättringsvägen nu. Har mest sovit och när jag inte sovit har jag varit vaken med Novalie så jag har inte haft så mycket tid att sitta vid datorn på. Men nu så tänkte jag uppdatera lite snabbt! :)

Vi är tillbaka i gamla rutiner här hemma, Novalie vill inte jätte gärna sova på kvällarna trots att vi ger ersättning då.
Funderar på om vi kanske ska ge henne lite mer ersättning än vad vi gör, utifall det är för att hon inte får i sig tillräckligt under dagarna. Hon är dock inte gnällig eller så, mer bara pigg och glad. Men min tutte fungerar fortfarande som napp, hon tar ingen vanlig napp än. Vi försöker och det enda framsteget hittils är att hon inte får kvälvningar, kan dock bero på att vi köpt nappar som är kortare än dom vanliga. Men det här med att suga på dom är ingen höjdare, det tycker hon inte om..

Jaja, tutten får duga tills vidare. Men ibland fungerar inte det heller på nätterna, utan hon är bara pigg helt enkelt. Jobbig tid för mig att vara vaken på jämt. Jag menar, även fast jag får sova tills runt lunch tid på dagarna så är det ju endå jag som tar hand om henne 24/7 typ.. Så den sömnen gör inte speciellt mycket. Jaja, det är som det är.

Jag hoppas och ber att Novalie klarar sig ifrån att bli sjuk. Men än så länge verkar hon inte nå smittad :) Härligt!
Imorgon är det dags för BVC igen. Klockan 11.00 ska vi vara där.. Får se om hon gått upp nå mer än sist. Jag skrev aldrig ut hur mycket hon växt och vägde sist vi var där, det var knappt nämnbart. Hon följer kurvan bra men hon hade inte gått upp nästan något alls på 2 veckor. Och inte växt heller.. Får se hur det går den här gången nu när hon fått ganska mycket ersättning också. Man kan ju hoppas att det ser bättre ut! :) Men barnmorskan sa inget sist om att det var onormalt eller så.. Men man blev ju besviken när hon gått upp så fint varje vecka. Självklart tar man på sig skulden på en gång! :P

Jaja, hon mår bra i alla fall och det är väl huvudsaken :) Sover med oss varje natt. Ska försöka få henne att sova i spjälsängen igen. Har bytt underlakan till ett lite mjukare, bytt kudde till en lite större och sådär. Får se om det går bättre dårå :) Man lär ju försöka! Så jobbigt när hon vaknar till varje gång man vänder på sig i sängen.. Bättre är det om hon får sova i egen säng och sova utan att bli störd utav att vi vänder på oss och härjar :)

Imorgon får vi storbesök också. Kims familj (på hans pappas sida) kommer hit. Man känner sig kanske inte så jätte pigg på att ha massa folk här när man mår såhär men jag står ut för älsklingens skull :) Ska bli kul att träffa dom också, det har jag ju aldrig gjort förr. Var ett par år sedan för Kim med, sen han träffade sin pappa och lillesyster.

Jag hoppas ni får en fin helg allihopa! :)
















2010-08-01
 23:30:06

Bra helg

Fredagen var jätte bra och rolig :) Kan säga att det bara var positivt att låta Novalies mormor och morfar ha henne hela eftermiddagen, natten och förmiddagen för vi vart en erfarenhet rikare. Hon sov nämligen hela tiden i stort sett. Nästan inte en enda sur min. Och vad kan det ha berott på? Förmodligen ersättningen som gjorde henne så pass nöjd och glad. Det betyder ju alltså att min mjölk förmodligen är för dålig för att hon ska bli tillräckligt mätt. Så nu ska vi börja ge ersättning varje kväll och vi gjorde det igår kväll. Det visade såklart bra resultat genom att hon sov hela natten. Det är ju jätte tråkigt att veta att min mjölk har börjat blivit sämre för jag kan inte komma på någonting som är mysigare än att få amma sitt barn. Men jag ska inte sluta helt utan jag ammar henne på dagarna som vanligt, kanske blir lite oftare bara, sedan på nätterna när hon vaknar, vilket hon nästan aldrig gör. En gång per natt, max..

Så ni som tyckte jag gjorde fel som skulle lämna bort henne en natt, IN YOUR FACE ;) Se vad mycket jag fick lära mig!! Och hon sov som en stock i resesängen som pappa köpte så att mamma skulle ha en säng där. Så vi kanske lånar hem den eftersom hon inte verkar trivas bra i sin spjälsäng. Hon är mycket lättväckt den lilla gumman så hon vaknar nästan alltid till så fort man rör sig i sängen. Så var hon inte förut men det är så nu i alla fall. Så det ultimata vore ju om hon kunde sova själv i en säng och trivs hon så bra i resesängen så är det ju så :)
Hon får sova vart hon vill för mig, bara hon själv trivs :)

Jag längtade SÅ efter henne på lördag morgon. Känslan när jag kom hem till mamma och skulle hämta henne var underbar. Jag ville bara krama sönder henne, nästan ;) Mammas lilla älskling! Bara gick och längtade tills jag skulle få amma henne igen, det är ju en speciell stund mellan mor och dotter/son när man får sin "egentid" tillsammans. Ögonkontakten är så underbar :)

Jag fick någon kommentar om att ni ville att jag skulle hålla mig till en blogg. Jag kan skriva lite mer här också men håller mig till privata bloggen när det kommer till lite känsligare saker.

Och idag har vi varit på bilbingo :) Andra gången för mig nu, dock ligger vi 500kr back eftersom vi inte vinner någon gång :P Men det är faktiskt ganska skoj och ett bra tidsfördriv. Kommer bli dyrt om vi ska åka på det 2 gånger i veckan, haha. Men får väl hålla oss ett tag nu. Men det ska ni absolut prova på om ni gillar bingo! :)

Har även precis nyss tatuerat lite mer på benet. Novalie reagerade så starkt på ljudet så vi var tvungen att sluta för hon kunde inte sova :/ Men vi hann med lite grann i alla fall och nu hör jag att hon ligger i sängen och pustar och stönar. Så lika bra att ta upp henne och hoppas att hon somnar snart igen :) Hon blir ju så grinig när hon blir övertrött. Undra varför hon inte bara sover då för?? :P

Hoppas ni haft en bra helg!!

Ps. Idag var Novalie med i både Gefle Dagblad och Arbetarbladet :)