2010-08-22
 18:07:48

Längesedan

Ja, nu var det ett tag sen man bloggade igen. Men det kan bli så ibland :) Nu när hon sover på nätterna sover hon knappt något alls på dagen istället. Känns som man inte hinner göra någonting alls. Man ska inte klaga för vi får ju åtminstone sova på nätterna, som sagt. Men hon är så pass liten ännu så man tycker ju att hon borde sova mer. Det blir kanske 2-3 gånger på dagarna och då sover hon max 30 minuter per gång. Dom gånger hon sover några timmar är om hon får ligga på bröstet, då går det bra.. Ja, hon är väl bortskämd :) Men det blir så med första barnet, det har jag hört är väldigt lätt hänt. Men koliken är borta och det är jag glad över! Hon är så nöjd och go hela dagarna så det är skönt. Inga sura miner förutom när hon är lite trött eller hungrig.

Det har inte hänt så mycket sedan sist. BVC är det dags för på måndag, då är "våran" sköterska tillbaka efter sin semester :) Men nog växer hon allt! Tung har hon blivit med så det ska bli skoj att få se hur mycket hon lagt på sig..

Vi har också varit och kollat på radhuslägenhet som vi står 1 i kön på :) Den var jätte mysig! Jag är skit sugen på att flytta dit men det är kallhyra. Varmvatten ingår men inte elen.. Det blir svin dyrt att bo i en 3a på Bruket (här vi bor nu) så vi betalar i stort sett lika mycket för den andra med elen. Dock så vet man ju inte hur dyrt det blir på vintrarna, man får väl räkna med en elräkning på 2000:- i månaden när det är som kallast. Frågan är ju bara om det är värt det.. Man vill inte flytta till ett ställe där man måste vrida och vända på varenda krona för att kunna leva. Man vill ju ha en liten slant över som man kan spendera på sig själv te.x också. Vi har till den 26e på oss att bestämma oss så vi ska räkna lite på hur det kommer se ut så får vi se hur det blir :)

Nu ska vi äta lite tacos här hemma, gott! Har varit inne i Valbo en snabbis, fick med mig en skit söt kofta, strumpor och 2 mössor till lillan :) H&M är den absolut bästa affären att handla barnkläder i, så jäkla billigt och så mycket fina kläder! Speciellt till tjejer.. Kul är det :)

Hoppas ni haft en jätte bra helg!


:)

DEt här med radhuslägenhet är ju trevligt men som du säger så kostar ju elen å det e ju typ 2000-3000 tusen extra på vintern men man kan ju köpa en vad det nu heter som ett element som man har på hela tiden då kan man spara lite på värmen bra ide det .men man vill ju leva också å inte bara betala hyra ...lycka till


Alexandra

Men el ingår ju aldrig i lägenheterna som Sandviken Hus har. Här på bruket ingår värme och varmvatten men är det kallhyra så ingår det inte. Vi har också kikat på radhus i Vallhov med kallhyra men tackade nej, jag vill kunna duscha lääänge och kunna spola varmvatten hur jag vill. :) Så alltså, tar man en lägenhet med kallhyra blir det både elkostnad och varmvatten+värme att betala. Bor man på tex bruket är det bara el man måste bekosta.



PUBLICERAT: 2010-08-22, 18:54:07 | URL: http://alexandrawistbacka.bloggplatsen.se
Sara

jag ser att fler kommenterat, men vart har ni tittat nånstans? känner flera som fick 4000-5000 i el/värme i vintras men då va de ju väääldigt kallt men de är ju alltid lite osäkert om det inte ingår. :(



PUBLICERAT: 2010-08-22, 19:20:05 | URL: http://blondstar.blogg.se/
Angelica

Ja, jag har suttit och funderat på att det måste finnas någonting som blir billigare än element att ha stå och gå. Typ som en ac fast den utger värme :) Vet inte om det finns något sånt..



Alex, varmvattnet ingick där vi kollade. Det var bara det att det var kallhyra. Det stod varmvatten ingår och vi har pratat med S-hus och det stämde.. Men det blir en annan elkostnad än vad det blir på bruket ändå..



Sara, vi kollade på Klövjestigen i Vallhov :) En 3a.. Jag känner en tjej som bor i det området där, dom fick elräkning på 4900:- i månaden ungefär när det var som kallast men då bor dom i en 5a så det blir ju avsevärt mycket dyrare när man bor så stort.



Vi har också pratat med Sandvikenenergi om just den lägenheten vi tittat på, den har legat på i snittpris 1200:- i månaden om dom slog ut det på året runt men då är det dyrare på vintern och billigare på sommaren..



PUBLICERAT: 2010-08-22, 21:44:14 | URL: http://angelicasgraviditet.blogg.se/
Angelica

Sen är det vattenelement här på bruket te.x och där det är kallhyra är det el element.



PUBLICERAT: 2010-08-22, 22:01:58 | URL: http://angelicasgraviditet.blogg.se/
Cilla

Hmm.. Vatten kan ju ingå, men VARMvatten måste ju värmas upp - vilket ni då måste betala för eftersom det är kallhyra.



Själva vattenmängden betalar ni inte för gissar jag, det kan ju ingå.



Bor själv i radhus och då har vi en egen varmvattenberedare (vi betalar då för det vatten vi använder). Antar att det fanns en varmvattenberedare där också? När man bor i lägenhet så är det vattenelement och då finns en gemensam panna oftast i källaren på huset.




Angelica

Nää, varmvattnet ingår fortfarande :P

Det låter konstigt men så är det.. Är bara elementuppvärmningen vi betalar för..



PUBLICERAT: 2010-08-23, 11:49:21 | URL: http://angelicasgraviditet.blogg.se/
Sara

Okej, ja de va i södra björksätra jag kände några som hade så dyrt, men de radhuset är nog en 4a oxå :P Bra att varmvatten ingår i alla fall, ni får fundera vidare lite :) Och elen kan man ju binda då blir det iaf samma pris sommar som vinter, annars kan de ju skjuta enormt på vintern, men de där kan ni väl redan :) hopppas de blir bra i slutändan :)



PUBLICERAT: 2010-08-23, 12:35:27 | URL: http://blondstar.blogg.se/
Erica

Felicia sov oxå väldigt lite på dagarna, från att hon var ca 3-4 månader. men å andra sidan hade vi turen att från dess få sova hela natten förutom liter käk, oftast vid fem på morgonen. uppskattade nattsömnen enormt, även om de vissa dagar inte var spec mkt uträttat i hemmet :p



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: