2010-02-28
 20:09:21

Vagnen i helhet

Jag glömde lägga in en bild på hur vagnen ser ut med liggdelen :) Fast den på bilden är inte med rätt färg eftersom liggdelen är i grey dream som ni såg på tidigare inlägg.


2010-02-28
 19:33:42







2010-02-28
 19:08:15

Helgens slut

Hej mina vänner :)
Nu var denna helg slut och en del har man fått gjort. Pappa har varit här sedan i torsdags, åkte hem vid 16.30 tiden idag. Jag och Kim la oss i ett bad efter det och åt mackor :) Gott! Nu har älsklingen precis åkt till jobbet en sväng, dom behövde hjälp med någonting där så jag väntar på att han ska komma hem igen bara..

Ja, i torsdags så klippte jag mig först runt 12.00 tiden hos Emelie. Jag vart super nöjd! :) Vart lite uppklippt, toppade lite och såklart vart det en lugg :) Mycket nöjd!! Efter det åkte vi och hämtade pappa i Ludvika och samtidigt hämtade vi hem våran fina spjälsäng :) Till den var det madrass, resårbotten och så fick vi 2 jätte söta lakan :) Så den står ihop monterad bredvid våran säng dock helt tom.. Fattas någonting ;) Men nu är det bara 3 månader kvar! Oj så tiden springer alltså..
Vi åkte i alla fall hem direkt efter att vi hämtat upp allt det och det vart en lugn kväll då vi kom hem rätt sent igen.

Fredagen vart mest lugn, vi gjorde i princip ingenting alls. Slappade och umgicks bara :) Men direkt på lördag förmiddag, runt 10.00 tiden, tog vi bilen och körde in till Barnens Hus i Gävle. Äntligen skulle vi beställa den efterlängtade vagnen! Men vet ni vad? Vi tog en annan modell ;) Den jag hade tittat ut först var ganska maffig och den var riktigt stor även när man vek ihop den. Skulle alltså bli krånglig att få in i en bil, tung dessutom! Och den gick det inte att byta däck på, jag ville ju helst inte ha luftdäck. Så hon i butiken rådde oss till en City Cross som var mindre och lägre. Var mycket smidigare att vika ihop och hade dessutom dom däcken jag vill ha. "Nackdelen" var att man var tvungen att köpa ligg och sitt delen separat men det gjorde ingenting utan vi tog den ändå :) Det positiva var att vi kunde välja två olika färger på ligg- och sittdelen så det blir ju som en ny vagn när hon ska börja sitta upp :D (Se bilder) Jag är i alla fall super nöjd!! Längtar sååå tills vi får hämta den, betald och klar!!
Jag köpte också 3 st Nalle Puh nappflaskor varav en fick mamma ha hemma och 2 snuttefiltar :) Mys!!

Efter det vart det tillbaka hem till Sandviken igen, hem till mamma och vart bjuden på Indonesisk kycklinggryta!
MUMS. Vi vart kvar där hela dagen, hjälpte henne att göra en systemåterställning på datorn eftersom det tog ca 5 minuter att öppna Internet. Efter det var den som ny :) Sen umgicks vi bara och åt en pizza på kvällen. Kom hem runt 22 tiden och slängde mig dirre i sängen ;) Har haft 2 jobbiga nätter med Sotis (hankatten) eftersom han springer och skriker hela tiden. Ungefär samma tid varje morgon, mellan 5-6 på morgnarna vaknar jag. Sjukt j-vla jobbigt så imorgon blir det att jag ringer till veterinären och bokar tid för kastrering. Orkar inte mer! Ber till gud att det blir bättre efter det annars är vi nog tvugna att göra oss av med honom.. :( Det vill jag inte behöva göra.. Men men, det visar sig.

Idag är jag riktigt trött, vaknade först 05.30 och somnade halvt om i ca 30 minuter. Kim vaknade runt 06.00 så då gick vi upp. Började tvätta 06.50 i brist på annat. När klockan var 9 imorse var jag helt död. Benen orkade knappt bära mig så då bestämde jag mig för att vila en stund. En stund vart närmare 2 timmar men gud vad välbehövligt! Vi gjorde stuvade makaroner med falukorv till lunch, mums! Var längesedan jag åt det. Ja, det är väl så min helg har sett ut. Mycket nöjd är jag!! Blir tidig kväll ikväll, är super trött just nu. Men här ska ni få några bilder på allt roligt vi köpt i helgen. Hoppas alla haft en bra helg!!



(denna färg kommer liggdelen vara i, samma färg som på vagnen jag bestämde mig för först.
vi köpte även en "skötväska sport" i denna färg)


(creme leatherette *stava* heter färgen på sittdelen och är i härlig läder)





(vi fick en "baby box" inne på Barnens hus innehållandes allt detta + den blöjhinken på bilden
helt gratis :) gå in här om du också vill ha den. se första sidan, ned till höger)


 
(nappflaskorna och snuttefilt)


(tröjan jag köpte på rean. plus ett mjöligt linne (efter pajbakning) och en tjock mage;)


(nya håret, kanske inte världens bästa bild men får duga)

2010-02-26
 15:07:15

Vecka 27

Jag skriver blogg på söndag igen, har far min på besök över helgen. Men igår gick jag in i vecka 27 och här får ni, som vanligt, en sammanfattning av det :)


Kroppen:
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet:
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


2010-02-23
 21:32:57

Bra dag

Idag är det en bra dag. Först i förmiddags så dyker besiktningsgubben upp, helt oväntat då vi trodde att han skulle komma imorgon. Men bra i alla fall, förutom att jag kände att man kanske hade velat hunnit plockat undan innan han kom. Men i alla fall, vi får rust i alla rum förutom badrummet! Hur skönt är inte det? Vi som trodde vi skulle få tapetsera och måla själv :D Gud vad glad jag vart. Det kunde ta lite tid innan det påbörjas men vad gör det? Huvudsaken är att vi får välja tapeter och målning helt själva!! Äntligen slipper jag det fula gröna.

Han sa ju även det som vi misstänkt, att målningen inte är fackmanna mässigt gjort. Det är målat på lister och hela skiten, de som gjorde det verkar inte ha varit speciellt nogrann. Men skönt nu när man vet att man sparade in både pengar och tid på att slippa göra det själv :) Underbart!! Skåpluckorna får vi dock stå ut med för även om vi betalar dom själv, vilket skulle kosta närmare 2000 :- att byta ut, så kommer det inte ske förns i nästa år. Så det är bara stå ut eller köpa sånna där man kan klistra på om ni vet vad jag menar? Som går att köpa i te.x färgbutiker osv. Det kan man ju faktiskt göra..

Ja, sen bestämde jag och Marina träff. Men det slutade med att mammi ringde och var uttråkad så vi for till Valbo alla tre och jag fyndade en jätte fin tröja på f.d Wear it. Kan visa bild imorgon :) Fanns bara 2 st kvar och det var halva rea priset så slutsumman på den hamnade på typ.. 80 kr? Ja, det var under 100 lappen i alla fall så där gjorde jag verkligen ett kap. Mamma köpte ett par skor hon :) Väntar också på mitt paket från H&M med mamma jeans leggings, vanliga svarta mamma leggings och 2 st amningsbhar. Har väntat i typ 1,5 vecka nu så det borde ju komma denna vecka. Det var i alla fall ett måste! Börjar trängas med mina vanliga då dom ligger och trycker på under magen. Inte skönt!!

Jag har inhandlat ingredienserna till äppelpajen jag ska baka imorgon. Skulle ha bakat den idag egentligen men eftersom det vart en impuls resa till Valbo så spar jag den tills imorgon. Jag ska också till tandläkaren imorgon, FY och BLÄ! Jag hatar tandläkare. Det värsta som finns men tyvärr är ju det ett måste ibland också, dessutom när jag har infektion till och från i en tand som jag även har lagat 3 ggr tror jag? Detta får bli sista besöket för denna tand annars blir jag tokig. På torsdag ska jag klippa mig kl 12, finally! Har längtat efter denna klippning en evighet, fråga mig inte varför jag inte tagit tag i det tidigare :P Bara runnit ut i sanden..

På torsdag ska jag också till Ludvika, eller jag och älskling, och hämta spjälsängen!! :) Dessutom hämtar vi upp pappi på vägen eftersom han ska komma till oss då. Sen på fredag eller lördag f.m åker vi in och beställer vagnen :) Jippi! Gud vad kul det ska bli. Kommer verkligen känna att det inte är långt kvar när man har dom 2 sakerna står hemma.
Ne, det var väl allt för nu. Men lägger upp bilder imorgon på magen och på tröjan jag köpt.. Sov gott!

2010-02-23
 21:21:36

Justin Bieber




2010-02-23
 08:32:23

Uppe tidigt

Lika som igår så vaknar jag när Kim ska iväg till jobbet och har inte ro i kroppen att somna om igen. Men vad gör det, somnade i någorlunda skaplig tid igår :) Jag gick och mötte älskling när han slutat jobbet, behövde verkligen lite luft efter att ha sovit från och till i några timmar under dagen. Hade huvudvärk och var sååå slut :( I alla fall, efter att vi kom hem åt vi kycklingpytt (inte någon höjdare) och efter det åkte jag och mammi upp till Ö&B och in på Coop en sväng. Jag handlade ingridienser till kycklingröra som vi skulle äta på kvällen. :) Kom hem, in med kycklingen i ugnen 1 timma och medans det var där inne så kollade jag och Kim upp vad vi vill ha och behöver till lägenheten.

Vi har ju i alla fall hittat tapeten som vi vill ha som fondvägg inne i v-rummet. Sedan blir det vit färg på väggarna. Kollade in Ikeas hemsida och skrev upp sånt som vi ska köpa pö om pö. Jag tror att besiktningsgubben kommer hit imorgon. Då ska jag begära att det blir omtapetsering i åtminstone badrummet då det är stora stora hål i väggen som kan orsaka fuktskador. Sen att färgen i köket har spruckit på väggarna får dom faktiskt också åtgärda. Ska även ringa S-hus och fråga vad det kostar att byta ut skåpluckor samt handtagen om man betalar själv (dom är också gröna) .. Åh, hoppas att dom kan åtgärda lite grann åtminstone. Vi ska även köpa nya knoppar att sätta på garderoberna. Vi har vita garderober med bruna knoppar(!) Hur snyggt är det? Handdtagen på varenda dörr sitter också löst men antar att det är sånt vi får stå för själv.

I vilket fall som helst så hoppas jag att vi får lite som vi vill med allt detta så det inte blir så sjukt dyrt att man får stå för det själv. Men väggar borde åtminstone bli åtgärdade för sånt ska väl vara fräscht till en ny hyresgäst kommer? Tycker jag i alla fall..

Jag & älsklingen avrundade kvällen med en film som hette "Messenger 2 - The Scarecrow" och jag säger bara; HAHAHAHA! Om man gillar udda skräckisar så ska man kanske se den men kort sammanfattning så är det en fågelskrämma som börjar leva. Och är ond!



2010-02-22
 10:56:03

Massa funderingar

Idag är det en sån dag där jag inte kan låta bli att fundera så mycket över livet och allt därtill. Tog en dusch och satt mig ned för att äta frukost och började tänka på hur livet kommer se ut framöver. Idag är det precis 100 dagar kvar till beräknad förlossning och som jag längtar! Men det är så mycket mer. På något sätt känner jag bara att jag inte får ut allt som jag vill av livet. Det finns så mycket jag vill göra men vissa saker är svårare än andra att ta tag i. Känns som jag börjar vantrivas i lägenheten, jag går hemma hela dagarna men har varken ork eller lust att städa. För när man väl städar så känner jag inte att det är nå fint i alla fall.

Kattsand över hela golven, säkert bara 1 timme efter att man städat och torkat golven. Så sjukt drygt! Det är fula tapeter överallt, speciellt vardagsrummet. Gröna, blä. Jag som hatar grönt? Ja, och då kan man ju tapetsera såklart. Men det, som allt annat, är också bara ett projekt påbörjat i skallen och inte längre än så .. Jag orkar inte. Tänk om någon kunde göra allt åt en bara sådär på en gång? Så man slipper allt skit. Nej usch. Möbler behövs det också, är fortfarande alldeles för tomt här. Men det är så mycket mer som ska inhandlas så det blir liksom inte högst upp på prioriterings listan just nu.

En sak som är säker är att saker och ting måste börjas göras innan bebis kommer. Då vill man ju känna sig hemma där man bor, vad är det annars för vits att bo här? Det är inget kul alls att komma hem till ett ställe och känna att man snabbt vill därifrån igen för att slippa se skiten. Som sagt så spelar det ingen roll hur mycket man plockar, donar och städar så blir det aldrig så fint som jag vill. Dryg känsla!

Ja, och nu är det måndag. Back to work, för min älsklings del alltså. Vad gör en annan på dagarna medans alla jobbar? Inte ett skit, kan jag säga. Duschar, ligger i sängen med datorn, går utanför dörren om man har tur och ligger och stör sig på Sotis (hankatten) som bara går runt och skriker hela j-vla dagarna! Också en sak som måste göras, kastrera honom så han kniper någon gång. Hela dagar och nätter, nu i flera veckor, har han hållt på. Ibland vill man bara...... ja, jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Ska ordna kattbräda från balkongen snart så han kan vara ute och gapa istället. En hund skulle man haft! Mer kärlek, mer mys och mer motion ;)

Nää, vad ska man göra hörrni? Fortsätta klaga eller slå slag i saken? Förhoppningsvis kan man göra någonting åt det inom kort. Jag är uttråkad!

2010-02-21
 16:39:37

Kim, min älskling

Oh I know
It can be scary
You bet it all when your heart is on the line
But oh, baby don't worry
Just hold my hand and never let me go ♥










(vissa bilder har jag "lånat" från andra som tagit korten,
men tänkte att det inte gör någonting)

2010-02-21
 10:29:03

När vindarna viskar mitt namn

Ja alltså, det är helt sjukt. På något sätt älskar jag Roger Pontare - När vindarna viskar mitt namn och det har jag nu gjort i 10 år. Tröttnar aldrig på den, den är så jävla GRYM! Ja, så i brist på fantasi vad jag skulle ha för rubrik så fick det bli så :P

I alla fall. Igår var vi på en överraskningsfest för Stina :) Och överraskad vart hon minsann! Hihi. En annan känner sig ju bara tjock och tråkig nu för tiden så vi begav oss hemåt efter ca 40 minuter. Kim hade gärnat fått stannat om han velat men tyvärr äter ju han pencilin nu också. Pluppas! Men jag lär erkänna att det är grymt tråkigt att bara stå och titta när alla andra dricker. Det jag offrar för bebisen är det LÄTT värt, utan tvekan. Jag har ju valt det själv men menar bara att det känns tråkigt. Därför håller jag mig mest ifrån fester osv, kan kika förbi och säga hej. Men vill inte stanna kvar längre stund. Men jag hoppas ALLA hade trevligt igår i alla fall och att Stina mådde bra resten av kvällen med :)

Men nuså, nu måste jag försöka ta mig ut en stund varje dag. Även om det gör ont och sådär men det kanske gör mindre ont efter att man tagit sig ut några gånger? Det går inte att sitta inne och trycka hela dagarna, problem med ryggen har jag haft sen långt innan men det blir ju värre nu när man blir tyngre. Därför är det bara ett måste, en liten stund varje dag är bättre än ingenting. Ja, så får det bli. Gör ju NADA på dagarna i alla fall så..

Ja, det var väl allt för nu. Vi hörs! ;)

2010-02-20
 10:34:40

Snö, snö och åter snö

Börjar bli ganska trött på detta snöoväder nu faktiskt. Man blev glad och pigg av solen som tittade fram den korta stund som var men nu känner man bara pest och pina. Har haft dåliga dagar och känner mig orolig i kroppen, vet inte varför. Jag hoppas att det vänder snart i alla fall. I helgen blir det lugnt bara, ingen idé att ens fundera på vad man ska göra för ute vill man ju inte vara. Gjorde om min blogg igår också, bytte design. Lite omväxling.. Har inte knäppt några nya kort än, men det kommer väl. Jag & Kim tänkte försöka oss på att knäppa lite fina gravidkort tillsammans för att sedan skicka korten till min kära vän Carolina som kanske kan göra om dom lite. Så kan man ju skicka in dom och få hem dom i förstoring :) Får se när man tar sig tid till det då.

Jag längtar så himla mycket tills bebis kommer ut så man får någonting att göra. Det är grymt långtråkigt att bara gå hemma.. Känner inte alls för det längre. Längtar också tills man kan sätta igång och söka lite jobb även om det ligger längst ned på prioriterings listan just nu. Tösan ska ju helst börjat på dagis innan man kan börja tänka på att jobba.

Tror även jag börjar bli förkyld eller liknande. Har haft en brännande värk i näsan ett tag nu och idag vaknade jag och var rätt så täppt. Hoppas det bara är en vanlig förkylning så man inte blir riktigt sjuk. Tack och lov har jag hittils sluppit undan magsjukan (peppar peppar) och hoppas verkligen att jag slipper den också. Den som lever får se! Det verkar i alla fall som att namnet Novalie är spikat och klart :) Känns skönt och helt rätt. Älskar det namnet! Sen om hon kommer ut och ser ut som en annan tjej så får man ta det då, men just nu vill vi ha Novalie :) Våran lilla tös.. Mysis!! Har aldrig haft en sådan längtan efter någon förr, hihi.

Men snart är man där! Då ligger man där och ska trycka ut henne, oj oj. Tiden kommer säkert gå skit fort för det har den ju gjort so far. Ja just ja, sen var jag och Marina på stan igår. Tog en fika på Aldos(?) och var till Emelies nya salong. Jätte fin! Köpte med en blomma till henne och fick även en tid den 25e så då är det dags för klippning. :) Och pappa! Ring mig..

 Jaja, ska väl ta och äta frukost nu jag. Önskar er ALLA en riktigt trevlig helg!!


(denna bild tycker jag är så grymt fin!!)

2010-02-18
 11:35:59

Vecka 26

Idag går jag in i vecka 26 :) Nu har jag gått 62,9% av graviditeten. Huuua, börjar bli nervös nu faktiskt. Jag hoppas få göra besök på BB snart så man kan känna sig lite tryggare med vad som väntar. Jag vill även ha en del saker klara för mig som jag funderar mycket på. Som te.x om mamma kan få vara med på förlossningen. Åh, skulle vara sån trygghet för mig att ha både Kim & mamma med.. Jag hoppas att det går att ordna.

Här kommer en uppdatering om vecka 26 :)

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet:
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.






2010-02-15
 11:24:23

Alla ♥ dag

Då var denna helg slut & gårdagen (alla hjärtans dag) var underbar! :) Kim började med att cykla iväg och handla maten han skulle laga åt oss och gott vart det! Han gjorde kött med pommes och champinjon sås. Lite lök också och hade rivet apelsinskal ovanpå köttet samt citronkrydda. MUMS! Vi åt och jag somnade en sväng i hans famn i soffan :) Sedan bestämde vi oss för att handla hem något mer gott till kvällen så vi köpte frysta bär och gjorde smoothie. Den vart helt okej, har aldrig druckit sån förr så jag vet inte riktigt om det ska smaka så som vår gjorde. Men den gick absolut att dricka. Till kvällen åt vi varma mackor med chaminjon stuvning med skinka och ost (vart mycket svamp igår) och det var, som vanligt, super gott! :) Kvällen avslutades med filmen som gick på 3an, kommer dock inte ihåg vad den hette. Sen la vi oss i sängen och kollade på Gamer. Inte riktigt min typ av film men helt okej! En bra alla ♥ dag med andra ord :)

Idag vet jag inte vad som händer, blir väl bara lugnt. Riktigt fint väder idag också! Hör och häpna så är det faktiskt ganska varmt. Häääärligt! Snart kommer våren. Igår släppte vi ut våra katter för första gången, men vi var såklart med dom hela tiden. Vi började med att släppa ut dom på balkongen men som väntat så var Sotis den första att hoppa ned :P Sessan är lite fegare men hon hoppade ned tillslut också :) Kim stod nedanför balkongen så dom inte skulle få för sig att börja med att springa ut på vägen. Men det gick bra och dom fick vara ute ett bra tag. När vi kom in igen så luktade Sessan kiss utav he*vete. Sotis var på henne hela tiden och försökte, ja ni vet..
Så det var bara att inhandla kattschampoo och duscha henne. Ingen höjdare direkt men det gick bra. Hon slapp ju lukta kiss.. Usch, äckligt..

Vi lyckades skaffa internet idag med efter all j-vla krångel. Först krånglade Telia (avråder ALLA att INTE ta Telia) vilket dom i stort sett alltid har gjort. Kim har suttit i telefonen i säkert 7 timmar sammanlagt på bara några dagar med folk som säger olika saker hela tiden. Så tillslut tröttnade vi och Kim lyckades få dem att ta bort vårat internet och hemtelefon hos dom fast vi hade bindningstid. Dom tog även bort våra fakturor. Inte mer än rätt tycker jag då vi inte ens kunnat använt tjänsterna vi betalar för. Men idag, efter sisådär 1 veckas krångel med internet, så har vi lyckats fått Sandnet. Och det behåller vi ;) Nu återstår bara att välja bolag för hemtelefonen men det tar vi när vi har tid/ork/lust.

Lillan rör på sig i magen så allt är väl om det ska :) Jobbigt bara för hon håller sig lugn på dagarna och sätter igång varje natt när man ska sova. Så antingen kan jag inte somna på ett tag för att hon bökar så mycket eller så vaknar jag då och då av att hon sparkar. Det är mysigt men hade hellre haft det så på dagarna :P Samma tid i stort sett varje morgon lär jag upp och kissa. Alltid mellan 4-6 på morgnarna :) Drömmer konstiga drömmar hela tiden men det kanske hör till graviditeten? Vad vet jag.. 3 dagar till sen går jag in i vecka 26. Jippiiiie! :) Underbart att det rullar på så fort som det gör. Snart ligger man där och ska krysta ut na' :) Myspys. Åker förmodligen och hämtar spjälsängen i slutet av månaden och den finns i Ludvika. Pappa bor där och vi ska beställa vagnen i samma veva så då kan han bara åka med oss tillbaka igen. :)

Ja, det var väl allt för nu. Vart ganska mycket skriva ändå.. Hoppas även det vart lättare att läsa när jag gjorde på det här sättet. :) Ha en fortsatt bra måndag. Här bjuder jag på några bilder från igår :)







2010-02-13
 22:36:39

Melodifestivalen + mys

Ja, jag är ingen hejare på melodifestivalen men man offrade sig endast för att det var just här i Sandviken. Men som vanligt så finns det ju knapert på bra artister men jag var nöjd då min favorit gick direkt till finalen dvs bidrag numero 1. Kommer dock inte ihåg vad han heter, något konstigt efternamn i alla fall. Men han var klart bäst! Så jag fick som jag vela (för en gångs skull) och kvällen har varit riktigt bra. Började med att följa med mamma till Hofors, till min mormor och hennes sambos hus. Det är numera ett dödsbo då båda kilat vidare till bättre tider(?)
Vi åkte sedan till Prix och handlade lite götta inför kvällen som jag spenderat hos min mammi ♥ Vi åt god mat och till efterrätt vart det glass och frukt! Mums. Hoppades på att få se några kända ansikten på tvn (dvs folk man känner från Sandviken) men icke. Nu sitter jag hemma, all alone, för Kim bestämde sig för att dra sin kos till 8an (hur man nu kan vilja spendera kvällen där?) men så vart det i alla fall. Får se om jag hinner somna innan han kommer hem igen. Imorgon är det alla ♥ dag och den ska vi självklart fira tillsammans med massa mys! Han ska laga någon god middag och jag funderar på om jag ska göra jordgubbar doppade i choklad till efterrätt :) Gott, va? Lite romantiskt sådär. ;) Lillan håller mig vaken om nätterna (för att byta samtalsämne till något helt annat) så jag sover lite små dåligt. Vaknar av att hon rullar omkring där inne, min lilla ninja! Men det gör inget, för jag kan ju sova när som på dagarna i alla fall, om det nu skulle behövas. Ja, det var väl inte så mycket mer jag hade att berätta. Men skriver snart igen! Hoppas alla får en super kväll och resterande helg. Mys riktigt ordentligt imorgon!



(Saade var förresten hans efternamn, men detta är favisen från Melodifestivalen)

2010-02-11
 19:58:34

Magbilder

Kom på att jag knäppt magbilder, lägger upp de här:







(detta är alltså bilder från vecka 24) ♥

2010-02-11
 19:56:44

Vecka 25

Hejsvejs!
Nu är det dåligt med uppdatering men internet krånglar fortfarande. Just nu får jag sitta på golvet i hallen med en sladd i datorn för att det ska funka, väldigt obekvämt :P Tänkte att jag skulle passa på att slänga iväg ett inlägg lite snabbt medans man kan. Idag går jag in i vecka 25, det känns som det var igår man gick in i vecka 24. Usch, börjar bli nervös nu när det börjar närma sig. Snart slut på februari, oj oj. I mars började ev. föräldrarkursen också. Dit längtar jag!! Ska bli otroligt spännande, faktiskt. Längtar ännu mer till besöket man kommer få göra på BB också. :) Det, om något, kommer vara spännande.. :) Ja, och sen hade vi besök hos BM idag med. Allt såg bra ut, mätte magen för första gången med. Hihi! :) Och fick såklart höra hjärtljuden. Mys!! Man blir så glad efteråt.. Lämnade lite prover med men även det såg bra ut. Ska dock börja äta järntabletter nu så måste inhandla det imorgon eftersom jag glömde det idag (så typiskt mig). Men tur man är ledig om dagarna så man har ju all tid i världen att fixa det. ;) Denna månad ska vi köpa spjälsäng och beställa vagnen också. Åhh, längtar liiiiite då! :) Lillan, hon sparkar på för fullt där inne. :) Gör mig så glad.. Känns skönt att veta att hon mår bra. Jag ska lägga upp nya magbilder inom kort också. Kanske imorgon, beroende på om jag har internet dvs.
Nu är man ganska trött också, har varit ute hela dagen. Höll på att frysa ihjäl så man tog ett varmt bad när jag kom hem. :) Var nere på stan med mamma, brorsan och brorson. Är ju ett jäkla ståhej här nu inför Melodifestivalen på lördag. Den ska jag titta på hemma hos mamma också för älsklingen ska ha kill kväll här så då är det bara att ge sig iväg ;) Men det gör jag så gärna, klart han ska få ha det.
Här kommer i alla fall en uppdatering om vecka 25 :) Ha en fortsatt bra kväll.

Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet:
De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

2010-02-06
 18:39:57

Besök över helgen

Hej!
I helgen har vi fått besök av Kims lillesyster som ska sova här fre-sön :) Mycket trevligt. Igår var vi in till Valbo på kvällen innan de stängde, vart lite shopping. Jag köpte bl.a Fred Perry skor, flätat hårband, tofflor till bebis och en mössa som det står "Bad hair day" på :P Mycket nöjd, men är fortfarande shopping sugen. Hehe! Helgen har känts lång och tråkig, vet inte varför. Börjar väl kanske bli jobbigt att gå hemma hela dagarna, man har ju helg i stort sett varje dag. Jag längtar tills jag får komma ut i arbetslivet, skulle vara grymt nice. Men det får ju vänta ett tag nu, får se om jag kan få ett jobb när bebis börjat på dagis :) Ja, men det får man ta då.
Just nu sitter jag bara i soffan och slappar, vilket jag gjort hela dagen typ. Har även (äntligen) fått färg i skallen så nu är man svart hårig igen. Thank god for that! Ska köpa en hårinpackning också för håret har blivit så tovigt och konstigt sen jag vart gravid så.. Men snart ska jag klippa mig, var bara sisådär 1 år och 4 månader sen jag gjorde det sist :P Vet dock inte hur men ska fundera lite på det. Ja, Sophie (kims syster) är hos en kompis och bakar och grejar, vi ska väl åka och hämta henne lite senare. Just nu är jag så seg så det blir väl en tidig kväll ikväll igen..
Nu har jag ju också gått in i vecka 24 :) Det går såååå fort. Jag hinner knappt med själv. Men hon lever om i magen som aldrig förr. Känner någonting där inne flera gånger om dagen. Och nu känner jag även att jag "ligger på henne" eller hur man ska säga.. När jag ligger på te.x sidan i sängen känner jag att hon ligger åt det hållet med så jag är nästan tvungen att vända mig för det känns som jag ska mosa henne :P Men det är mysigt, att man känner så tydligt nu. Den 11e är det dags att besöka MVC igen, mäta magen och ta prover om jag kommer ihåg rätt. Undra om jag gått upp något mer i vikt? Känns inte som det, inte mer än normalt i alla fall. Nu ska jag mysa med älskling och sådär.. Har knäppt nya magbilder, eller ja, 2 st tror jag :P Lägger upp dom imorgon! :)

Ha en fortsatt bra helg.