2009-10-29
 22:46:28

Ny bild

Den här bilden tog Kim på mig nu ikväll, syns lite bättre :) Här ser ni vad stor min mage hunnit blivit..



jag har suttit och googlat på gravid magar i v.9 och det finns ett FÅTAL som är så stor som jag hunnit blivit..
känns konstigt att se vad den normala storleken är dvs typ ingenting och min är svälld som en ballong.. :S

2009-10-29
 18:47:24

Bilder

   
  
  


kan ju bara påpeka att min mage är bra mycket större nu än på bilderna :)
dom där är ju tagna för någon vecka sedan.

2009-10-27
 16:02:23

härlig dag

Ja, idag är jag nöjd över dagen för en gångs skull. :) Har varit utanför hemmet, haha. Åkte först och åt med mamma och bror min. Sedan åkte vi till Prix för att handla. Hem till bror efter det och fikade så jag kom nyss hem. Jag och mamma var in på Dollar en sväng och tittade också, dags att börja köpa lite jul saker snart tror jag. :) Finns massor av fina saker. Har redan inhandlat en jätte fin snögubbe från Rusta för endast 49 :- Så himla söt är den! Ja, och vet ni mer? Jag har köpt mina första barnplagg idag!! JA, jag kunde inte låta bliiiiii... Fy f-n vad söta dom var. Köpte en body i stl 50, det minsta dvs. Och två par strumpor i stl 13/15 !! Men hur söt var inte dom?? Så småååååå. Blir att ha på dom direkt på BB... ;) Jag är så lycklig idag. Även fast jag gråtit 3 gånger, utan anledning, så är jag så glad. Är så himla skönt att ha sånna här dagar ibland, iallafall när allt har varit skit i flera dagar.. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen invänta älskling. Ikväll ska vi äta räkmackor, mysa och kolla på Upp, ni vet den där nya animerade filmen? Brorsan hade skrattat så han höll på att ramla ur fotöljen när han och Neo (min brorson) satt och tittade. :) Jag är dock lite trött, inte så konstigt när jag varit vaken sen kl 7 ungefär. Men jag ska försöka vara pigg för min älsklings skull, han är nog ganska less på att jag är så trött och får skjuta upp våra myskvällar.. :P Jag kommer absolut att knäppa kort på det jag köpt och lägga in. Ska bara hitta kabeln först så jag ordnar det senare ikväll eller imorgon! :) Då kommer magbilderna också, även om det inte är dom bästa.. Ha en skön kväll, det ska jag ha!



2009-10-27
 11:07:26

hihi

Vecka 9

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.





2009-10-27
 08:23:31

pojknamn

Eftersom mina älskade katter höll mig vaken efter att Kim åkte och jobbade så satt jag mig och tittade på lite pojknamn. Älskling verkar ju inte ens försöka komma på något.. ;) Här har ni en lista på de jag tyckte bäst om:

William - Namnsdag : 9 Juli
(William är den engelska engelskspråkiga varianten av namnet Vilhelm.
Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm)


Elias - Namnsdag : 17 April
(Mansnamnet Elias är ett hebreiskt namn som betyder "min gud är Jahve" eller "Herren är Gud".
Fran Grekiskans Ilias som betyder solig)


Hugo
- Namnsdag : 3 November
(Namnet Hugo är en kortform av det tyska namnet Hubert som är sammansattav två ord som betyder
"håg (förstånd, tanke)" och "ljus". Namnet kom till Sverige med ätten Hamilton på 1600-talet.)


Isak/Isac - Namnsdag : 19 December
(Isak eller Isac är ett egennamn och mansnamn. Det är ett hebreiskt namn som betyder han skrattar)
 

Liam
- Namnsdag : 20 December
(Liam betyder "stadig, fast försvarare". Liam är en irländsk kortform av namnet William)


Theo
- Namnsdag : 4 December
(Theo kommer från namnet Theodor som betyder Guds Gåva (theos=gud, doron=gåva).


Elliot - Namnsdag : 17 Januari
(Elliot är en medeltida variant av Elias/Elijah och betyder "Gud är Jahve".)


Leon - Namnsdag : 5 Januari
(En variant av Leo från latinets "lion" med betydelsen "lejon" vilket härrör från grekiskans
"leon" med samma betydelse)


Adrian - Namnsdag : 4 Mars
(Adrian är ett mansnamn som är en modern form av det Latinska namnet Hadrianus,
vilket betyder "man från staden Adria".)


Milo
- Namnsdag : 7 Maj
( Den svenska betydeslen är Efterlängtad kärlek.
Milo anses också betyda "min kärlek", milo = my love
Milo betyder "the merciful". Milo betyder äpple på grekiska.
Ett typiskt montenegriniskt namn, betyder "den käre".)


Namnen som är tjockmarkerade är mina absoluta favoriter men om jag fick bestämma så skulle han heta Milo, just för att det är ett fint namn och sen vad namnet betyder älskar jag :) ♥

2009-10-26
 21:51:38

en vecka kvar

Idag är det precis en vecka kvar till nästa MVC besök som kommer bestå av massa provtagning. Jag hade gått upp runt 6 kg sist, undra hur mycket mer man har gått upp eller ned ? :-) Spännande.. Längtar sååå! Idag har jag inte haft någon bra dag, har varit jätte trött. Sov mellan 15-16 innan man skulle iväg till "jobbet". Var en riktigt seg kväll där också. Vi var klar runt 18.35 så då var det bara att sitta och slöa fram till kl 21 när jag slutade.. Men nu är jag ledig i 2 dagar så det ska bli skönt. Har haft en sån där jätte dryg huvudvärk hela dagen som ligger och trycker, men hoppar över värktabletterna eftersom man ändå ska sova om någon timme. Älskling står och lagar fiskpinnar och potatismos nu, mums! Det enda jag lyckats fått i mig idag (pga illamående) är en baguett. Så det ska bli gott med lite mat. :) Jag skulle behöva färga håret också, köpte hårfärg men sedan fick jag höra att man inte ska göra det när man är gravid? Vad säger ni? Om jag inte gör det kommer jag ha en utväxt som heter duga innan graviditeten är klar ju. :( Hehe, imorse.. Så fort jag slog upp ögonen så fick jag tanken "Ska jag döpa barnet eller inte?" Gud vilka tankar som slår en nu för tiden, inte mycket annat man tänker på än bebisen nu. Jag kan ju avslöja att om det blir en tjej kommer hon att heta Isadora. Älskar det namnet och det passar ju på en liten prinsessa. ;) Om det blir en pojk, ja då vet jag inte. :P Mio, tycker jag om men det gillade inte Kim. Och eftersom jag bestämt flicknamn så vill jag att han ska få bestämma pojknamn. Jag gillar lite annorlunda namn, som inte är så jätte vanliga. Förslag på fina namn? :) Nej, nu blir det faktiskt mat här såhär lite sent på kvällen men vad gör det? Jag måste ju äta så jag kan föda min knodd. Förresten så har jag tagit massvis med magbilder men dom blir inge bra. Tycker det syns så dåligt men jag lägger ut några av de jag tagit så kan jag lägga ut lite fler längre fram när den blivit lite större. Ha en fortsatt bra kväll och sov gott sen!

2009-10-25
 10:19:24

johanna

Idag ska jag äntligen få träffa min snutta Johanna!! Det var flera flera flera månader sedan sist.. Så det ska bli jätte kul!! Har läst kommentarerna från det förra inlägget och det är väl som alla säger. Man får räkna med att bli ensam, tråkigt men sant.. Men man kommer ju som sagt märka vem som är ens riktiga vänner och inte.. Ja, nu ska jag snart äta frukost. Kim skulle upp och fiska så jag vaknade såklart då och klockan var då 6.00 (när man hade ställt om den).. SUCK! Så jag har plockat lite här hemma, såg förj-vligt ut. Och nu blire någon god frulle! :) Jobbar kl 16.45-21.15 idag, få timmar :) Så skönt att vara där på kvällarna, händer knappt något. Imorgon jobbar jag samma tid fast börjar 17.00 - 21.15.. Sen tror jag att jag är ledig på tisdag och sådär. Men vi skulle lägga om schemat så jag kommer vara där 1 vecka längre bara för att jag ska få börja senare och sådär eftersom jag är så trött på morgnarna nu.. Får se vad Camilla hittar på.. :) Jag skriver väl kanske en rad när jag kommer hem ikväll också.

2009-10-24
 16:23:54

så himla less

Ja, just nu har jag ingen lust med någonting alls längre. Så jävla less på skit folk som tror dom kan göra hur dom vill. Herregud, hur jävla svårt ska det vara att lyckas att vara en bra kompis? Trodde inte man skulle behöva ens anstränga sig för att lyckas men du måste du.. Nu har jag tröttnat på riktigt. Man säger tammefan inte NEJ när ens "bästa" kompis frågar om man kan hitta på någonting och sen drar du iväg och gör annat med andra fast ursäkten till mig var att du skulle jobba? Jaja, visst. Är borta hela natten, sjukanmäler dig på morgon.. Óch varför gjorde du inte samma sak för mig isåfall ???? Nej men andra är ju bättre tydligen. Det som känns så jävla pissigt gjort är att jag ansåg att DU skulle få bli gudmor för att du var min bästa vän!! GÖR MAN SÅHÄR DÅ? NÄR MAN FÅTT DEN ÄRAN????? Fy fan, jag är så jävla arg så jag skulle kunna........ja, inte vet jag. Men det är ju som alla säger, när man blir gravid det är då man får se vilka som är ens riktiga vänner och inte. Och du har, efter 11 år av vänskap, visat dig att vara den som inte är den sanna vännen.. Helt sjukt vad man misstar sig på folk. Och hon föreställde min allra bästa vän. Äh, vafan. Jag klarar mig bra utan sånt folk faktiskt. Det är ju nå fel i huvudet på dom. Bara för att man är gravid är man samma gamla Angelica som jag alltid varit men.. ja.. Dumt.. Riktigt dumt.....



(ursäkta min omogna bild men det är såhär förbannad jag är nu)

2009-10-19
 11:11:47

ett tag sedan

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev. Konstigt det där, bloggar alltid mycket i början sen avtar det mer och mer. :P Ja, jag är kvar på praktiken än. Skulle ha jobbat idag men jag hade en riktigt jobbig natt. Sov inte många timmar alls så fick ta igen dom nu på morgonen. :( Mår lite illa just nu med, men det går väl över. Försökte leta på pappret igår om vilken tid man skulle vaccinera sig men det hittade jag inte. Måste vara ett tecken på att jag inte ska göra det. :P Sedan läste jag Aftonbladet där någon läkare hade konstaterat att det var bra mycket kvicksilver i det, fick mig att tänka ännu mer. Och när vi hade vilostunden på jobbet så läste jag ett äldre inslag i Annonsbladet som även det fick mig att bestämma mig för att inte ta den och det var att det är inte testat på människor. Sen var det en annan sak också och det var att man vet ju i stort sett "biverkningarna" av OM man får sjukdomen. Man blir riktigt sjuk eller så blir man sådär sjuk som en vanlig influensa ger. Men vet man biverkningarna av självaste vaccinet? Icke. Finns ingen som kan svara på det ju? Ja, men nej. Det blir nog inget för mig, jag har haft lunginflammation alldeles nyligen och lite till därpå så jag har säkert redan haft den där grissjukan. :P Blir jag sjuk, ja då får jag ligga hemma och kurera mig då? Hellre det än att dom sprutar in okänt medel i kroppen som dom inte har en aning om hur man kan reagera på. Hade jag inte varit gravid, ja då hade jag självklart tagit den. Men nu vill jag inte ens äta alvedon. Jag tycker det är bättre att ta det "säkra" före det "osäkra" faktiskt. Så.. hur känner ni nu? Alla gravida? Lämna gärna kommentarer och berätta mer hur ni känner och tycker. :) Nu ska jag prata med mamma.

2009-10-15
 22:03:17

Nu är det helg

Hemkommen från praktiken ganska precis för 1 timme sedan, skönt .. :) Men har haft en bra dag med bra arbetskamrater. Var väldigt längesedan jag skrattade så mycket som jag gjorde, hehe. Efter bara 2 dagars praktik sammanlagt så fick jag jätte bra beröm av min sjukt gulliga handledare Camilla idag, det var riktigt kul att höra :) Så hon sa att jag ev. kan få extra jobb där sen och det var ju jätte kul att höra. :D Nu är man bra slut men är ledig 2 dagar nu.. Sen på söndag blir det dubbelpass, lite jobbigt men får ju åka hem emellan och det är ju skönt. Nu ska jag & Kim äta rågrut med falukorv på och sen en kladdkake bit ;) Mums!! Skriver mer imorgon..

2009-10-14
 22:44:39

godnatt

Ja, nu är det strax dags för att lägga sig. Har varit hemma idag och åkte hem igår vid lunch för att jag hade så ont i magen. :( Mår bättre nu så imorgon jobbar jag kväll. Idag har varit en riktigt slapp dag, har bara varit hemma i stort sett. Var till affären med mamma en sväng och sen var jag hem till henne och åt lite lasagne nu på kvällningen. Jag har så sjukt ont i min tand just nu så jag rycker ur den själv snart. Rätt långt kvar till tandläkaren också, den 21 oktober. :( Tror inte jag kommer låta dom laga den om jag är vaken för det gör ont bara av att peta där nu.. Får väl se vad som händer.. Magen den växer på den och jag vet att många är nyfikna på den. :) Mitt överföringsprogram fungerade tyvärr inte sist jag provade, via mobilen och datorn, men ska ge det ett nytt försök i helgen när jag är ledig. Men nu sängen! :) Skriver mer imorgon.

2009-10-12
 16:55:19

Dö trött, minst sagt

Ja, idag började min första praktikdag på Tallen i Norrsätra. Och fy f-n vad trött jag är nu! Längtar som aldrig förr tills det blir kväller nog för att gå och sova. Börjar olyckligtvis 7.00 imorgon med. Har sjukt mycket pass att jobba men det är ju bara att bita i det sura äpplet för timmarna måste jag ju ha. Max 30 timmar i veckan och jag jobbar en hel del kvällar faktiskt. På söndag blir det dubbel pass också. Tur jag är ledig fredag & lördag eftersom pappsen kommer hit. Får ses en sista gång en snabbis på söndagen när jag är hemma innan man hoppar på det 2 passet. Jag har i alla fall en sjukt gullig handledare där, hon är mega snäll! Hon tar verkligen hänsyn till att jag är gravid så om jag skulle må illa någon morgon och vilja komma 1 timme senare så fick jag göra det. :) En lugn och skön avdelning är jag på också, inga springa i trappor och sådär för att ta sig till pensionärerna. Utan alla är på en och samma avd. :) Inga sura tanter eller gubbar idag, skönt var väl det sådär på min första dag.. Fick sluta lite tidigare än 16, jag satt o höll på att somna där alltså så hon släppte iväg mig ca 30 minuter innan. :D Inte var det någon höjdare med kläderna man får låna där heller, har L på byxorna (väldigt små i stl) men när jag tar av dom har jag världens märke efter dom rätt över magen. Obehagligt! Jaja, så var det med pratikten iaf. Har legat i sängen sen jag kom hem och vart så sjukt sugen på choklad! Så älsklingen åkte och köpte det åt mig och nu står han och ska laga fiskpinnar. :D Imorgon blir det förmodligen fiskgratäng. MUMS. :) Nä, nu ska jag ta någonting att dricka och sen fortsätta ligga här och fläska. ;) LOVAR att det kommer kort på magen snart...

Ps. Tack för alla söta och stöttande kommentarer. :)
Jätte skoj att ni bryr er!

2009-10-10
 18:28:28

Ett försök

Jag gjorde ett försök tidigare idag att ta en bild på magen men det syns ju ingenting på kort! Spelade ingen roll hur jag vred och vände på det så syndes det inte, jätte knas. Måste ha någon autoinställning på kameran där man ser smalare ut :P Haha!! Jaja, det kommer väl sen när den blivit ännu större. Jag var in till Valbo med mamma och Marina en sväng, var tvungen att hitta en mjukisdress som jag kan ha när jag börjar praktiken på måndag. Och tur som jag har hittade jag en jätte fin på B-young för 199 :- och det var set pris. Den har kostar 200 :- per del innan så det var skönt. :) Har den på mig just nu och den är grymt härlig! Rekommenderar er att springa till B-young eller åka in till Valbo och köpa den. Det fanns bra många kvar i färgerna grå (som jag köpte), svart, lila och rosa tror jag. Och det är sammetliknande tyg. :) Ja, annars ikväll blir det lugnt. Vart jätte trött efter maten. Dessutom har jag en grym tandvärk, ska till tandläkaren den 21 och laga. BUHU. Vill inte... Kim ska hem till Fufe runt 20.00 tiden och titta på fotboll med några kompisar. Bra för honom att komma ut och umgås lite med dom ibland också.. :) Man får ju inte glömma bort sina vänner bara för att man fått en trygg vardag med en gravid fästmö.. ;) Haha! Har mått lite konstigt idag. Känner att jag börjar bli sådär känslig nu. Idag kom det över mig att jag verkligen är gravid, för en stund kändes det som.. ja, vet inte hur jag ska förklara. Men jag kände att jag kastar bort mitt liv för nu kommer jag inte ha något liv längre, typ. Men det var bara för en kort stund jag kände så för jag vet att jag inte kastar bort mitt liv.. Jag är ung men jag har hunnit upplevt massa saker. Och mer kommer jag hinna uppleva även fast jag får barn. Det är väl just det här med att man har 20 år (som en kompis till mamma sa) framför sig att liksom, uppfostra och ta hand om ett barn. Eller jag kommer ju ta hand om "den" så länge jag lever men tills "den" blir mer självständig om man säger så.. Jag ser ju fram emot det jätte mycket men det är väl sånt som kommer komma över en då och då. Jag kommer ju få uppleva den största stunden i hela mitt liv, en stund som inget annat kommer att kunna slå.. Men nu känns det bra igen, i alla fall :) Och jag vet att det kommer bli helt underbart...
2009-10-09
 09:40:45

Vaccinera sig

Jag satt och funderade.. Vågar man vaccinera sig mot svininfluensan när man är gravid? Jag tror faktiskt att jag kommer att hoppa över det? Så länge ingen kan säga till mig att det är 100% riskfritt för fostret så gör jag det icke. Vad tror ni? Det där måste vara en svår och ganska omtalad fråga. Anyway.. Jag har nyss ätit frukost, ska precis ta och börja gå mot Komvux. Har möte där kl 10.00.. Ser inte fram emot praktiken på måndag. USCH. Jag är så trött på dagarna och fy att kliva upp 7 i stora delar av 1 månad och sedan gå till Norrsätra. :( Men man måste väl göra det annars blidde det inge betyg i kursen. Vet inte vad som händer resten av dagen, när jag kommer hem ska jag nog ta och byta gardiner i vardagsrummet i alla fall. Satt och tittade på lägenheter igår, fy attan vad dyrt det är med 3or. Vi funderar på att kanske ta en stor 2a så länge? Jag vet inte vad som är bäst. Det blir ju jobbigt och drygt att behöva flytta 2 gånger om man nu skulle ta en störra 2a och sedan flytta till en 3a när bebisen är tillräckligt stor för att leka själv i sitt rum. Åsikter, någon?? :) Kommentera gärna och skriv råd, tips och massa saker! Det är jätte skönt att läsa vad andra tycker och tänker. Skriver mer senare eller imorgon! :)
2009-10-08
 14:46:54

Tröttis

Idag är jag lite slö. Somnade ganska sent men klev upp runt 8.00 tiden i alla fall. Var hos mamma och åt frukost och tittade på nyhetsmorgon med henne, sedan åkte vi så jag fick uträtta lite ärenden och sen hem för min del. Jag har precis ätit så nu mår jag illa, igen. Funderar på att gå och lägga mig en stund, kan behövas. Imorgon ska jag ordna lite mer saker och sedan är det helg. :) På måndag börjar jag praktiken på Tallen i Norrsätra. Får se hur det går då nu när man är så trött och illamående titt som tätt. :) Men jag ska ju såklart berätta hur läget ligger till och sen hoppas på att jag inte behöver jobba nå mycket helg. Behöver lite vila också och dessutom plugga eftersom jag hamnat efter lite. Resten av dagen blir det bara slappa, hade tänkt städa lite men tror det får vänta en dag till. Jag längtar till nästa MVC besök och jag längtar tills jag får börja lägga ut bilder på magen. :) Skulle nästan kunna börja nu, den är så svälld. :S Jag får ju känslan att jag är längre gången än 7 veckor faktiskt, men det visar sig på första UL. Synd att det är så många veckor kvar tills man får göra det. Jag vägde också nästan 74 kg vilket är ganska mycket, har väl gått upp runt 5-6 kilo. Och då tycker jag faktiskt inte att jag ätit så jätte mycket mer än vad jag gjorde tidigare. Jaja, det visar sig! :) Nej, nu blir det lite vila för min del. Skriver mer imorgon! Ha en fortsatt bra dag.




2 bilder på mig i somras

2009-10-07
 23:19:50

En snabbis

Det blir ett snabbt och kort inlägg nu, är så himla trött. :) Det gick i alla fall jätte bra hos barnmorskan. Vägde mig och sen så pratade vi om allt omkring graviditeten. Mest om rökning och alkohol, men jag ska ju sluta. Rökte faktiskt min sista nu ikväll.. :) Hoppas det går bra bara men det är väl bara försöka tänka på barnets bästa. :) Ska i alla fall tillbaka om några veckor. Rättare sagt v. 45 på måndagen kl 14.00.. :) Då ska vi ta massa prover och sånna saker. Med mitt minne kommer jag ju såklart inte ihåg vilken vecka vi skulle göra ultraljudet men det var väl runt omkring v. 18 tror jag. :) Längtar något tills dess kan man ju lugnt säga. Fick också träffa mammi idag!! :) Jätte skönt. Vi kollade på Neo's gamla barnkläder, haha. Det var en del! En hel kartong med bebis kläder och lite större kläder. Blir det en kille är det ju perfekt men lite lär jag ju erkänna att jag hoppas på en liten tjej. ;) Men vilket som, kommer bli lika glad i alla fall! :D Men nu blir det en kvälls macka, är så himla hungrig! Haha..
Skriver mer imorgon om hur dagen varit.. Godnatt..
2009-10-07
 09:51:52

MVC + Mammi

God morgon! Nu är jag lite sur.. Skrev precis ett jätte långt inlägg här så råkade jag markera allt och tröck på sudda......... :( Fy fan. Så, jag struntar i vissa saker jag skrev. Jag ligger i alla fall i sängen nu och är hungrig som en kossa (ovanligt, va?) och ska snart gå upp och äta sånna där mackor som är så färska som dom knappt går att bre smör på.. ;) Gött! Och på det ska det vara leverpastej såklart. Och Bravo juice. MUMS! Köpte fiberrikt bröd igår som jag ska äta sen, läste att det är bra när man har en bulle som jäser i ugnen! ;) Igår åt jag precis hela tiden. Smällde i mig först en stor portion med spagetti och köttfärsås på lunchen, sedan åkte vi och handlade (åt säkert något emellan lunchen och när vi handlade med) och när vi kom hem så åt jag en risi frutti och en banan.. Sedan efter en liten stund klämde jag i mig en marabou chokladkaka med daim i.. :P Och avslutade kvällen runt kl 23 eller 00 med 2 mackor.. :D Haha! Ja, ni kan ju tänka er hur jag kommer se ut innan det här är klart. Men när jag känner mig sugen på något sådär ofta så ska jag försöka äta frukt istället för massa annat skit.. Bra med vitamin i det också. :) Leverpastej borde vara ganska bra och äta, måste vara järn i det va? Och lika blodpudding *MUMS* fy attan vad gott. Det är det också bra mycket järn i.. Jaja, får läsa lite och sedan får man väl säkert råd av sin barnmorska? :) Nej, nu blir det frukost!! MVC kl 14, är ni lika nyfiken som mig? ;) Förresten!! Finns det någon som kan svara på när det är dags för första ultraljudet ? Det längtar i alla fall jag till! :) Jag skriver mer på eftermiddag efter jag varit där.. NU: Macka ;) HAHA!!

2009-10-06
 09:58:50

Första besöket

God morgon allesammans! Klev upp tidigt för att kunna ringa barnmorskan. Fick tid imorgon kl 14.00 :) Det ska bli så spännande!! Tittade på min mage imorse, undra hur långt gången jag egentligen är? Den putar ju ut ovanligt mycket redan nu. Ja, men det lär jag ju få veta imorgon. :D Nu ligger jag här och är jätte hungrig och har illamående på samma gång. Men jag ska ta någonting att äta snart. Tur att illamåendet inte är så jobbigt att jag inte står ut, men det hinner väl kanske komma det med. :P Tänkte klistra in fostrets utveckling, vecka för vecka, när jag vet exakt hur långt jag gått. Imorgon får jag träffa mamma också, jag längtar!! Ska bli kul att prata med henne om det. Jag vet ju att hon är glad över att få bli mormor i alla fall. :) Och lilla Neo får en kusin, hihi! Herregud. Fattar det fortfarande inte.. Känns så himla konstigt. Men helt underbart!! Men det som kommer bli sjukt jobbigt för mig, det är att jag har sån rädsla inför förlossning. Det kommer jag verkligen behöva prata med någon om.. Det är ungefär som min dödsångest. Pratar jag om döden eller tänker på att jag ska dö, då svimmar jag nästan. Så illa är det faktiskt! :( Känner liknande inför förlossningen. Men jag har blivit medlem på en sida för gravida osv som jag tänkte prata med lite folk i sen. Lite längre fram. :) Jag vet att det är riskfyllt med en graviditet dom 12 första veckorna, eller vad det är, men jag vill inte hålla tillbaka mina känslor och tänka att någonting KAN hända. Det vet jag redan att det kan, men jag tror bara inte det kommer att hända mig. :) Och jag ber till gud att det inte gör det. Därför tar jag inte det här långsamt, men det är skönt att kunna berätta en sån stor sak för alla nära & kära.. Och resten av världen, som jag har gjort typ. :P Ja, men så är det. Nu ska jag väl smeka magen lite och äta lite god frukost. :D Tänk när jag är stor och rund och alla mina vänner får känna och klämma på bebis mage?? :) Underbart.. Jag skriver mer senare eller imorgon efter MVC besöket.
Puss!


fotot är taget ifrån google.se

2009-10-05
 22:55:29

När beskedet kom

Idag, när klockan var ungefär 13.15 - 13.20, satt jag & Marina inne på Ungdomsmottagningen i spänd väntan på svaret. Jag hade väntat på mensen i ungefär 1 vecka. Mina bröst ömmade, och inte så lite heller! Kan knappt ha täcket på mig.. Och inatt mådde jag riktigt illa. Sedan imorse så såg jag mig i spegeln och tänkte "SHIT", hur breda har mina höfter blivit?? Så tänkte jag såklart att jag måste inbilla mig bara för att jag visste att mensen var sen och kände en viss oro över att kanske vara med barn (fast en bra oro ändå) .. Jaja, gick och mötte Marina och vi var ned på stan en sväng. Hon hade lektion kl 13 egentligen men tvingade mig upp till u-mottagningen för att se efter så man kunde vara på den säkra sidan. Jag satt där, var lite nervös, men trodde inte att jag var gravid. Lämnade urinprovet till henne och hon gick och hämtade gravtestet. Kom tillbaka, satt o tittade på datorskärmen, och det enda jag kunde tänka var "hallå, ska hon säga något idag eller?" .. Så tittade hon på testet igen och sa "Ja, det är ju positivt som du säkert hade förstått".. FÖRSTÅTT? NÄ, DET HADE JAG TAMMEFAN INTE. Jag kan ha ömma bröst när jag väntar mens, lika må illa. Okej, att jag kan äta lite extra också.. Men nej, det kom som en chock rent av. Jag brast ut i gråt, förtvivlan, glädje, oro, rädsla och allt vad man nu kan känna. Hon som satt där vart alldeles stum och tröck fram "Oj, jag trodde du förstod" .. Ahaja, okej.. Ja, en liten aning eller hade det på känn men samtidigt så trodde jag inte att jag var det då jag inbillat mig själv det förut. Ja, men så var det. Gick ut till Marina och började tjuta ännu mer, kunde inte ens berätta (inte för att jag behövde det, tror hon fattade ändå) men jag tog mig några djupa andetag och ringde Kim.. Bad han komma hem från jobbet och det gjorde han :) Han förstod redan när jag sa att jag hade något att berätta då vi pratat lite om det innan. Ja, men han kom hem och jag berättade det glädjefyllda beskedet :) Han vart riktigt chockad men samtidigt glad. Men stum! Visste inte vad han skulle säga och det kan man ju förstå. Men nu är han gladare även om han inte förstått det riktigt än. Nu vet väl hela Sverige om det så mycket som jag ropat ut det ;) Men vad gör det?? Mamma satt i Spanien på stranden och grät när jag ringde. Hehe :) Men nu ska jag försöka sova, mådde så illa natten till idag så jag sov dåligt.. Men denna blogg kommer ni som vill kunna följa. Kommer skriva om hur det går, hur jag mår, hur MVC möterna går osv. Ska försöka hitta sidan där det står vad som händer i kroppen, vecka för vecka, medans den lilla kraken där inne växer och gror :) Jag vet att det gått väldigt fort mellan mig och Kim men jag lär säga att det känns perfekt. Han är den jag vill ha och vill vara med, kan inte önska mig något bättre! :) Och nu ska vi 2 bli 3.. Imorgon bitti, 9.30 - 10.30 har min barnmorska teletid så ska boka mitt allra första besök där :) PIRR I  MAGEN ♥ :) Skriver mer om hur det gick imorgon!

PUSS.
2009-10-05
 16:54:27

Första BF via internet