2010-01-31
 23:04:29

Pencilin

God kväll, gott folk! :) Nu är det söndag, snart måndag, och lite har man väl fått gjort. Fixade nästan det sista i gamla lägenheten igår. Utemöblerna kvar men älskling ska låna en firma bil imorgon förmiddag så vi kan köra bort dom därifrån. Besiktningsmannen kommer dit till 8 imorgon bitti *puh* och jag måste såklart vara med. :/ Drygt! Nycklarna ska vara inlämnade kl 11 så förhoppningsvis kan Kim skjutsa mig dit så jag slipper gå i kylan. Efter det kommer Marina och då ska vi traska ned på stan. Hon ska få hålla mig sällskap medans jag köper nya underkläder och något varmare att ha på mig så jag inte åker på ännu en urinvägsinfektion. Och på tal om det så var jag till familjeläkarjouren här i sandviken idag. Fick tid kl 12.20 så vi åkte in dit och jag fick pencilin mot urinvägsinfektionen då han sa att jag verkligen behövde eftersom jag kissat lite blod. Så nu har man satt igång med den också, hatar att äta tabletter när jag är gravid men det är ju ett måste. För min egen skull och barnets skull. Så förhoppningvis känns det bättre snart.. Pappi åkte hem idag också, det har varit mycket trevligt att ha honom här. Han lagade en sjukt god köttfärssås idag :) Mums! Då har jag mat imorgon med, hihi. Ikväll har jag så ont i huvudet så jag ska snart lägga mig, tänkte jag. Ska ta sista pencilinet tillsammans med yoghurt först bara. Skriver kanske en rad imorgon också :)
Sov så gott allihopa!





(gud så jag längtar till sommaren)

2010-01-30
 10:54:32

Foglossning

Ja, det är väl nu man börjar känna att man är gravid på riktigt. Först att jag hade små förvärkar, inga större alls. Sedan började foglossningen, det gjorde däremot ganska ont :( Värkte så jag trodde hela ryggen skulle gå av ibland. Gick dock över lite när jag satt mig i ett varmt bad eller bara duschade varmt. Men det kom ju tillbaka när man klev ur.. Idag är det i alla fall bättre med den saken, skönt. I natt vart jag väckt av mamma som behövde skjuts till akuten i Gävle. Som tur var visade det sig inte vara någon fara, så efter ca 3 timmar fick vi åka hem igen. Men medans vi satt på akuten så kände jag hur vår tös började sparka ordentligt. Kollade ned på magen och där såg jag sparkarna från utsidan för första gången ♥ Det var sååå mysigt så all smärta i kroppen försvann, jag vart så lycklig. En gång sparkade hon så hårt att armen min rörde på sig, haha. Det känns helt underbart att man nu kan se det från utisdan med, riktigt häftigt. Men som vanligt så missar ju Kim alltid det där. Han känner aldrig sparkarna för hon slutar så fort han lägger handen på och igår slutade hon sparka när han satt och tittade på magen .. :P Hon vill inte att pappa ska se, hehe.

Ja, och sen idag kommer min far hit också och blir kvar över natten :) Dock måste vi tillbringa lite tid i gamla lägenheten. Toan ska bli klar idag och tapetseringen lär sättas igång för kl 08.00 på måndag morgon kommer besiktningsmannen och kollar. Bläää, önskar att vi var klar med det där för längesen. Har fortfarande grejer står där som måste köras bort :S Utemöblerna och sen skräpet i förrådet men det får Kim fixa bort. Nästan bara hans saker iaf och jag orkar inte bära och springa i trappor med kartonger igen.. Inte när jag har ont i ryggen i alla fall.. Jaja, det visar sig hur det löser sig. Hoppas ni får en bra helg!! :)

2010-01-29
 21:48:21

Nya bilder

Nu har jag lyckats fått in bilderna i datorn, fick knäppa nya med digital kameran istället :) Och här har ni en uppdatering om vad som händer i vecka 23 som jag gått in i nu. :)

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet vänder och rör på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet:
Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.







2010-01-26
 13:54:22

UVI, igen?

Har nyss ringt hälsocentralen om en tid imorgon bitti för att det känns som jag åkt på UVI (urinvägsinfektion) ännu en gång. Jag har haft jätte lätt att få det förut och har to.m haft njurbäckeninflammation. Bäst att kolla upp det så det inte blir nå knas. Vill ju helst inte äta antibiotika när jag är gravid så jag hoppas att det är bebisen som ligger och trycker på blåsan. Jag känner ju igen symtomen ganska bra och det känns som uvi, det enda som fattas är svedan när man kissar. Men det känns som jag är kissnödig 24/7, hela tiden känner jag av det och speciellt när jag rör mig. Det är jobbigt men som sagt, hellre att det är bebis som ligger och trycker än att det är uvi. Får se vad urinprovet visar imorgon, håll tummarna!! Just nu sitter jag och väntar på Marina som ska följa med mig ned på stan. Skulle ha satt över pengar vi har ligger här hemma på Kims konto men han lämnade inte bankomatkortet hemma så dom får kanske ligga kvar här för jag gissar på att det är mycket folk på banken denna tid. Men vi kanske tar en fika eller så? Det snöar ju igen också, BLÄ! Jag vill att våren ska komma så sommaren börjar närma sig ;) På torsdag går jag in i vecka 23, det ni. Det rullar på fort som attan, hehe. Härligt att känna henne röra sig varje dag, myyys. Vi har i alla fall fått lånat våran grannes internet tills vårat blir inkopplat, nu vet man åtminstone att det finns internet. Försökte föra över bilderna från telefonen till datorn också när jag väl hade hittat sladden men SÅKLART fungerar inte det. Händer ingenting när jag stoppar i den så får försöka hitta på den där grejen man man sätta i minneskortet i och sen in i datorn..
Ja, och katterna trivs här. Mycket mer lugnt nu sedan vi kom hit, var kanske för att det vart större för dom. Så skönt att dom kan röra sig lite mer, nog för att vi hade en bra stor lägenhet sist med men det är ju ändå ett rum till numera :) Jaja, Marina dyker väl upp snart så lika bra att avrunda här. Pappi kommer i helgen också! :)

Ha en fortsatt bra dag..

2010-01-24
 23:08:20

Mycket att göra

Har inte skrivit så mycket blogg men vi har haft fullt upp här hemma. Idag röjde vi undan jätte mycket saker och fixade till lite, ska röja lite mer imorgon medans älskling jobbar. Städa också, så man får bort allt skräp från golven :) Annars trivs vi bra och det börjar ju äntligen se ut som ett hem, hehe. Magen växer och växer och hon sparkar på och hickar en hel del.. Kims mamma hjälpte oss att städa ur lägenheten också, lite kvar att göra men inte alls mycket. Tapetsera om lär vi göra, tyvärr fanns inte v-rums tapeter kvar så vi lär köpa nya. Kommer kosta lite men hellre det än att få en fet räkning på flera tusen.. Ja, igår hade vi en myskväll. Skrapade ihop lite pengar och köpte en pizza och lite annat gott. :) Mycket mysigt! Denna helg har gått super fort, hinner ju inte ens med. Har knäpp magbilder också som jag tänkte få ut snart. Ska även knäppa på lägenheten när vi fått i ordning lite men som sagt i tidigare inlägg så ska vi köpa lite mer saker. Vi hade ju inte så mycket från ettan så det behövs lite grejer .. :) Men det ordnar sig! Nu ska vi snart sova här.. Hoppas ni haft en bra helg!

2010-01-21
 21:53:59

Nu har vi flyttat

Tänkte skriva ett snabbt inlägg medans jag har internet en stund. Vi har flyttat nu :) Trivs hittils jätte bra, har dock inte kommit i ordning helt och hållet ännu men det kommer så småningom. Lite saker vi skulle behöva men det tar vi sedan.. Går även in i vecka 22 idag, ni kan väl googla det om ni är nyfiken på vad som händer i magen. Hinner nog inte skriva ned det utifall internet dör innan jag har skrivit klart.. Tänkte bara göra en kort sammanfattning av vad som hänt här hemma. Vi får vårat internet om 8-10 dagar så det dröjer ett tag.. Men uppdaterar så ofta jag kan..

PS. Hon sparkar och har sig. Har även fått mina första bristningar på magen men dom sitter jätte långt ned och är pyttesmå så än är jag inte orolig ;)

2010-01-19
 08:13:06

Det har gått ett helt år

Idag vill jag skriva att det har gått ett helt år sedan min älskade vän Rickard försvann ifrån oss. Jag tänker på Dig och saknar Dig! Har fortfarande ditt mobil nummer kvar och känner inte att jag vill ta bort det ännu. Konstigt det där, men på ett sätt finns du fortfarande kvar :) Jag kan inte fatta att det är ett år sedan mamma kom med beskedet, känns konstigt att tänka tillbaka .. Tänk om du hade varit här nu, vad glad du hade varit för min skull med bebisen och allt! :) Du var en av dom bästa, men det vet du redan.. ♥

Idag, såhär på morgon kvisten, blir det fika med mammi och kims mamma :) Får bli frukost på Lasse's, om vi nu går dit. Sedan ska jag packa ned lite mer i kartongerna, slog mig att det finns inte så himla mycket mer att packa ned. Mest dom stora sakerna bara så det enda som fattas är en släpvagn. Får se när vi bosätter oss helt i lägenheten. :) Skulle vilja få dit lite gardinstänger och grejs med, kanske fixar det senare idag. MVC gick kanon igår, fick lyssna på hjärtljuden lite snabbt och sen fick vi lite papper om BB osv. Nästa gång, då kommer jag vara i vecka 24, då ska dom börja mäta magen :) Det verkar som jag har gått upp all min graviditetsvikt redan, närmare 11 kg. När jag vägde mig hemma hos Joseph för ett par veckor sedan vägde jag nästan 82 kg. Nu hade jag bara gått upp ca 2 kg. Får hoppas att det är så för hon sa att jag inte ska gå upp så jätte mycket mer.. Och större kommer man ju att bli. Har fått jätte problem med halsbrännan och sura uppstötningar, måste lägga av med all skit jag äter nu. Köpte frukt igår så tog ett äpple när jag vart sugen på någonting, ingen konstig mat igår så jag kunde i alla fall sova inatt. Köpte tuggtabletter mot halsbrännan igår men höll på att kräkas när jag tuggade på dom.. Så om det inte släpper så får jag köpa någonting annat som man inte behöver tugga på ;) Nu kommer snart mammi hit och sen ska vi vandra ned på stan. Lägger in en bild på min älskade Rickard också.. Ha en fortsatt bra dag..




(bilden är tagen ifrån facebook gruppen "Rickard Lanner")

2010-01-18
 09:35:50

MVC

Idag ska vi som jag skrev tidigare till MVC :) 10.30 har vi tid där. Jag har haft en förj-vlig natt. Låg från kl 01 och mådde så illa och hade sura uppstötningar så jag trodde jag skulle dööööö. Det gjorde så jävla ont alltså, så nu måste jag vandra till apoteket och köpa någonting mot det för jag står inte ut. När klockan var 03 hade jag inte somnat än, upp och ned ur sängen och drack vatten men då tyckte jag det bara vart värre. När klockan var efter 03 någon gång så funderade jag på vad som kan vara bra eller lindrar att det gör så ont. Så kom jag på att vi har ju nyponsoppa, drack några klunkar och pang tjong så vart det bättre så runt 03.30 ca lyckades jag till slut somna. Är helt död idag eftersom det  här är andra natten på rad som jag inte kan sova. Jag hoppas det är annorlunda ikväll.. Anar att jag kommer vara något trött men jag ska i alla fall pyssla i den nya lägenheten. Åtminstone städa den och om vi har tur så kanske älskling får låna en bil ikväll så vi kan köra några kartonger.. Vi har ju fortfarande 1800 kr som Samuel verkar vägra ge tillbaka till oss, det hade varit ganska passande att få dom nu så man kan hyra släpvagn och handla lite grejer men ICKE! Är så jävla trött på att jaga dessa pengar så man spyr ju snart. Jävla människa! Hur fan kan man göra så? Fattar inte det.. Det är nästan 2000 kr och nu efter juletid som man har så grymt dåligt med pengar. Det handlar inte om att vi har lånat ut, lite mer komplicerat än så. Han har tagit över Kims bil och det dröjde innan ägarbyte papperna kom, så därför skulle Samuel ge pengar till Kim varje månad för bilen som dras på autogiro från Kim. Det var samma strul sist, då fick vi pengarna efter kanske 1,5 månad och ett jävla massa tjat. Nu drogs det igen så vi har alltså betalat bilen som Samuel sitter runt och åker i, kan man säga. En bil som vi inte ens har tillgång till... Ägarpapperna är inskickade och påskrivna, ändå så ramlar det in ÄNNU en räkning. Då ringde Kim till Bilcity och då hade dom inte fått in papprerna. Vad fan är det här, egentligen? Hur svårt ska det vara... Men dom kan knappast dra pengar av Kim för en bil som han längre inte är ägare på.. Då blir man tokig för då är det ytterligare pengar man ska jaga av Samuel och det har jag fått nog av nu, kan jag bara upplysa er om. Man kan inte lita på någon! Jaja, nog om det (för vi ska ha våra pengar).. Jag lär väl fixa det sista här hemma innan man ska iväg till BM. Jag skriver mer senare!

2010-01-18
 00:17:19

Härlig söndag!

Denna söndag började med att jag och pappi åt frukost på Marangoni, mums! Sen gick vi en sväng och slutligen hem till mamma. Hon jobbade dock då. Hon med lägenheten ringde och sa att dom snart var klara och jag kunde hämta nyckeln :) Så nu har jag den dit, ska dit imorgon och städa lite. Såg inte så tokigt ut alls, det är som en vanlig storstädning som man har hemma, typ. Och hur fort går inte det när den är tom?? :) Blir väl att man börjar ta dit kartongerna man packat ned och sen hem och fyller upp dom igen. Får se när vi kommer flytta in helt, behövs ju släpvagn och skit med. Men hoppas på snart!! :) Pappa åkte hem runt 16.30 och jag och mamma drog iväg och käkade. När jag kom hem slocknade jag på sängen och älskling kom hem runt 20 tiden ifrån jobbet. Jag är fortfarande trött så ska lägga mig bredvid min sockertopp som redan har somnat så sött :) Imorgon ska jag upp tidigt och börja ringa lite samtal, se till så allt ordnas med el och skit.. Sen runt lunch ska vi till BM och klockan 14 kommer den där killen hit på visning av lgh. Ja, efter att han varit här så blir det väl att man drar iväg till nya lyan och torkar ur skåpen till att börja med.. Får se hur långt man hinner och orkar. Blir väl antagligen så att man städar den helt och hållet imorgon så är det fritt fram att börja flytta in sen bara. Lika bra att ha det gjort! :) Så, denna helg har varit helt okej. :) Nu blir det som sagt sängen så sov gott allihopa!















2010-01-17
 01:05:15

Barnvagn

Undra om det går bättre att skriva denna gång, försökte tidigare men då gick det så segt så "sidan kan inte visas" hann komma upp :S Vi var i alla fall till Barnenshus i Gävle idag och kollade på barnvagn. För det första, ÄLSKA barnenshus :) Allt finns där! Stor som bara den och man hittar precis allt man vill ha, var så kul att gå där inne. :D Och jag hittade vår barnvagn, den var SÅ himla fin!! Kostar ganska mycket men har ju en underbar far som ställer upp. :) Jag vart verkligen kär i den, en Emmaljunga kombi vagn i 2010 årsmodell. Och det är ju en beställningsvara så vi ska beställa den nästa månad för det kunde dröja innan man fick den. Jag vill ha den NUUU men jag vill ha bebis NUUUU också ;) Och det går ju inte, haha. Mitt lilla hjärta måste få växa klart först, hihi. Ja och sen åkte vi vidare till Max och käkade där (MUMS!) och sen vidare hem till Sandviken. Köpte bullar på Prix och åkte hem till mamma och fikade lite och pratade i någon timme :) Mycket trevligt!! Och så ringde jag till hon som bor i lägenheten som vi ska flytta in i och hon skulle plocka ut det sista imorgon, eller åtminstone försöka, så skulle jag ringa henne under dagen och som det verkar så får vi nyckeln redan då :) Mamma & hennes bästa väninna erbjöd sig att städa den om vi fick flytta in tidigare.. Suveränt, tyckte både jag och hon som ska flytta. :P Dom slipper städa och vi får lägenheten 2 veckor tidigare. Kunde ju inte bli bättre!! :) Nu är det bara hoppas att han som ska titta på våran vill ha den och flyttar in så fort vi rustat klart och har städat ur den, för då slipper vi dubbla hyror. Då har vi åtminstone ca 2 veckor på oss att rusta och städa och det ska man väl hinna :) Eller det måste vi hinna om det är så att han kan ta den redan 1 februari.. :) Vi sparar 3400 :- så det ska nog brinna ur rövva om det ska behövas, hahah. ;) Så idag har varit en bra dag. Älskling jobbar hela helgen, duktig som han är, så tyvärr kunde inte han följa med och titta på vagn men tog med katalog hem och visade och han tyckte om vagnen som jag trodde :) På tal om älskling, ska krya ned bredvid honom nu och försöka sova lite.
Här kommer en bild på vagnen, men kan bara påpeka att den är sju gånger så fin i verkligheten än på bilden. Man ser inte mönstrerna lika tydligt på bilden som man gjorde när man såg den i butiken.. Men den är underbart fin i alla fall :) Sov så gott och ha en fortsatt bra helg.

2010-01-16
 11:03:10

Titta på barnvagn

God morgon! :) Eller, god förmiddag. Nu har jag vaknat efter att inte ha sovit så jätte bra inatt. Fick gå upp och kissa några gånger sen så kelade katten med mitt ansikte tidigt imorse och gav inte upp heller!! Vart på riktigt dåligt humör. Men jag lyckades somna om när älsklingen hade åkt till jobbet. Idag kommer pappi också, mycket trevligt! Vi ska åka till Barnenshus i Gävle och titta på barnvagnar. :D Yippiiii! Vad kul det ska bli.. Ja, och sen ringde mamma igår. När vi flyttar blir kommer vi bo dörr i dörr med mammas bästa väninna. Och hon hade sagt att om vi ringer till dom som har lägenheten nu (dom har flyttat ut redan) och säger att vi kan städa så kanske vi kan få flytta in tidigare. :) Ja, det skulle vara något det! Ska höra av mig till dom idag, tänkte jag. Slipper dom städningen så borde dom vara nöjda, ju ;) Och på måndag kommer ännu en till och kollar på denna lägenhet, förstår inte riktigt vad Allokton håller på med. Det har varit jätte många och tittat och mer än hälften har varit intresserade. Ändå så fortsätter det välla in folk. Det är inflyttning den 1a mars på våran, ska inte dom som vill ha den hinna säga upp sin nuvarande? :S Eller, så har dom sagt att dom varit intresserad fast ändå inte varit det. Meen, det är dom som går miste om en fin lägenhet.. :) Hursom, han som kommer på måndag kan flytta in tidigare och det vore toppen eftersom vi kommer få dubbla hyror. Och då kan han ta denna from mitten av januari och dela på hyran. Hade ju gått ännu tidigare men vi måste tyvärr(!) tapetsera om på vissa ställen där katterna varit så söta och rivit sönder tapeter. Tur att det fanns kvar för dom har bara rivit på fond tapeterna. Men får vi flytta in tidigare i en andra så kanske han kan ta denna ännu tidigare än i mitten av februari. Jaja, time will tell.. Igår, innan jag somnade, sparkade lillan hela tiden tror jag. :S Haha... Synd att kim inte kunde känna någonting, konstigt, men jag kände det jätte bra i magen. Ja, så är det. Annars blir det bara lugnt i helgen.. Får se vad som hittas på! :) Nu ska jag leta reda på någonting att ha på mig och sedan traska till mammsen.

Ha en underbar helg mina fina vänner!

2010-01-14
 11:51:28

Minnet, som jag sa

Ja först får jag väl ta och be om ursäkt för att inga bilder på kläderna kommit upp en men jag förvarnade er om minnet ;) Men det var mest för att jag var ute och härjade hela den dagen, kom hem sent på kvällen från Ikea och igår städade vi och tvättade halva dagen. Jag ska försöka fixa det senare, hihi. Denna morgon har det varit fart på min lilltösa, hon levde rövare i magen ett kortare tag. La handen på magen och kände hur det rörde sig lite här och där, hehe. Skulle vilja veta hur stor hon blivit nu.. Vill så gärna göra ett till ultraljud :/ Men det är väl bara och vänta nu då.. Vill att det ska vara dags NU! Jag tror att jag kommer få på mammas födelsedag. Jag har ju BF den 2 juni, hon fyller år den 31 maj så chansen finns ju faktiskt. Det skulle vara bra häftigt..
Idag går jag in i vecka 21, hörrni!! Se vad fort tiden går. På måndag är det dags för BM igen, längtar lite för jag tror att dom börjar mäta magen nu och lyssna på hjärtljuden? Eller misstar jag mig helt nu? Någon som vet? :)

Här kommer en sammanfattning om vad som händer med bebis och mig:

Du är på dag 141 av 280 (50,4%)
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (V20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester två.
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 21: 14 jan - 20 jan 2010

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret:
Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


2010-01-12
 11:10:39

God morgon

God morgon allihopa! :) Idag är det en ny dag, en dag närmare vecka 21 ;) Och en dag närmare flytten med. Hon som har vår nya lägenhet ringde igår, vi ska skriva kvitto på nycklarna osv den 31 januari! :) Åh, så jag längtar. Vårat nya liv börjar då, det enda som fattas är ju våran lilltösa. Men nu är jag halvvägs och denna tid har gått så sjukt fort så jag vet att resten av tiden kommer gå lika fort också. :) Underbart! Igår var vi in på Lindex, var massa rea på barnkläder så vi handlade lite. Sommarlinnen, ett par byxor, en grå/rosa huvtröja, bodys och ett par små tofflor :D Så himla fint!! Kan lägga ut bilder lite senare idag på vad vi köpte, hihi. I helgen kommer pappi igen, då ska vi nog åka till Valbo och handla på Ikea. Jag & Kim har ju presentkort där. Sen vidare till Gävle för att titta på barnvagn. :) Men vi kommer inte köpa en ännu, det får vänta tills vi har flyttat så vi slipper dras med extra packning. Men vi ska iaf se om vi hittar någon som passar. :) Nu sitter jag här och är vrålhungrig, måste äta nå frukost snart. Jag känner mig utvilad och pigg idag med, det är så skönt. Den 18e har vi besök hos BM igen också, spännande. Hoppas vi får höra hjärtljuden då, hihi. Man såg ju det lilla hjärtat slå på UL men vill gärna höra det också. :) Jag skrev faktiskt ett förlossningsbrev igår som jag tänkte lämna in på BB sedan, ett tag innan det är dags för att föda. Kommer säkert bli lite ändringar genom tiden som är kvar men det var roligt att skriva det. :) Fick tips om hur man skulle skriva av en BM genom en hemsida. Man har ju ändå en del tankar och så inför förlossningen och visst är man lite nervös och orolig. Men det kommer säkert gå bra! :) Idag är det tänk att jag ska träffa Marina iallafall, får se när hon tänker vakna ;) Vet inte vad man ska göra men det är fint väder så hänga på stan kanske? ;P Haha!! En fika eller så.. Mja, nu ska jag äta lite frukost. Men lägger om sagt in bilderna senare, hoppas jag inte glömmer bara.. ;) Har ju inte det bästa minnet, om man säger så.. Ha en underbar dag!

2010-01-11
 18:05:29

Magen

Några nya bilder :)





2010-01-06
 21:59:27

My bad

Jag skrev fel tidigare, nu fattar jag hur man räknar med veckorna. Jag blir ju 19+0 imorgon vilket innebär att jag går in i den 20e veckan, vilket i sin tur innebär att jag går in i vecka 20 imorgon helt enkelt :D Så jag låg en vecka bakåt, HIHI! Men vad gör det? :) Fick man bara plussa på en vecka ;)

Här kommer fosterutveckling och min utveckling av kroppen:

Vecka 20
Kroppen:
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:

 Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

2010-01-06
 11:21:45

Mysig helg!

I helgen åkte jag & älskling till Sundsvall för att bo 2 nätter på hotell Elite Knaust :) Ett grymt fint hotell med god frukostbuffé. Fanns dock inte mycket att göra där, var alldeles för kallt för att vara ute och prommenera. Första dagen kom vi dit runt 16 tiden, tog en powernap efter incheckningen och åt sedan på kvällsidan på en jätte mysig restaurang. Vi gick upp till hotellet igen och bara myste resten av kvällen. Dagen därpå var det äntligen dags för frukostbuffén. Och vad gott det var! :) Mums! Man önskar man hade tillgång till sånt varje morgon, vilken lyx ;) Vi bodde mitt i stan också så det var bara gå utanför dörren så stod vi i centrum. Så vi tog oss en liten prommenad och gick och tittade lite, hittade massa söta barnkläder. Vill handla ihjäl mig!! :) Sen köpte vi mackor från Subway och traskade tillbaka till hotellet och fortsatte slappa. Tog en fika senare på kvällen.. Dags för hemfärd på söndag morgon, vi åkte direkt efter frukosten. Skönt att få vara borta men skönt att få komma hem också :) Sedan den resan har allt varit lugnt bara. Nu väntar vi på att få flytta, vilket vi gör den 1 februari :) Så det är god tid att börja packa snart också.. Måste dock ringa de som bor där nu och säga att vi kan flytta in redan då, för egentligen är det inflyttning 1 mars. Men dom skulle flytta till hus tidigare så vi kunde ta lgh tidigare då också.. Ja, sen den 18e är det dags för barnmorskan igen. Får se vad hon har att säga då :) Annars är det inget särskilt som händer.. I helgen vet jag inte vad som sker, börjar känna mig förkyld nu så man får väl vänta och se. Men annars fyller Micke år så man kanske kikar förbi där.. :) Ja, tänkte bara uppdatera er lite snabbt med vad som hänt på senaste. Dessutom är jag i vecka 18+6 idag så imorgon går jag in i vecka 19!! :D Det ni!! Läste att det är dags att börja röra sig lite mer så man förbereder kroppen inför förlossning och dessutom har man lättare att komma i form efter om man ser till att träna lite. Skulle haft en simkort på badhuset, hade man kunnat simmat lite. Men det är ju alldeles för dyrt dock.. Men nå prommenader ska man väl kunna se till att göra en gång om dagen! :)

Skriver imorgon om vad som händer med bebis och kroppen i vecka 19 :)