2010-06-18
 09:55:36

Härliga unge :)

Jag måste ha fått världens härligaste, vackraste och perfektaste barn :) Åh, så lycklig jag är. Hade aldrig kunnat föreställt mig att det var såhär bra det känns att ha en egen familj. Jag har aldrig varit lyckligare i hela mitt liv.
Vi var bara kvar på BB i 1 dygn, vi fick dela rum och det var inget vidare. Man kunde liksom inte koppla av riktigt och göra som man vela så vi bestämde oss att åka hem eftermiddagen efter att vi vart inlagd där. Amningen funkade då bra och allt var bra med både mig och Novalie så det var inga problem. Jag hade nog stannat kvar en natt till om vi hade haft ett eget rum men nu var det ju inte så..

Både jag och Kim var sjukt nervösa över att åka hem, det var ju trots allt då vårat familjeliv skulle börja på riktigt. Det har gått jätte bra, det enda problemen är amningen. Den började strula ganska så snart vi kom hem. Jag fick inte riktigt till det och Novalie fick inte i sig det hon skulle. Men vi åkte på återbesök igår och fick då hjälp med amningen så nu har mjölken runnit till och amningen fungerar kanon!! Det krävs ju teknik och det är ett helt företag att "lära sig" amma. Vissa har säkert skit lätt för det men jag är inte en av dom :P Men så lycklig jag vart när det vill funka. Hon hade tappat 9% av sin födelsevikt eftersom hon inte fått i sig som hon skulle men det gjorde ingenting. Fick amma på BB igår och visa hur jag gjorde och så visade dom hur man skulle göra, efter 10 min amning på vardera tutte hade hon gått upp ca 36 gram :) Så då visste vi att hon fick i sig tillräckligt.
Dock är ju bröstvårtorna sjukt ömma och har sår på ena men jag ammar i alla fall :) Det kommer ju försvinna och det är bara dom första tagen hon tar som gör ont sedan släpper det lite. Jag tror jag ska köpa en amningsnapp att ha hemma, just in case. Men jag kommer dra mig för att använda den så länge som det går..

Annars är hon så himla nöjd hela tiden :) Hon äter och sover, ibland är hon jätte vaken och vill vara med och titta mycket. Jag kan ligga och se på henne i timmar när hon slår upp sina stora blåa och ligger och gör en massa tokiga miner :) Så himla härlig!!

I natt har det varit en jätte bra natt, har fått många timmars sömn. Igår mådde jag inte alls bra, vart yrslig och mådde illa. Antar att det kan bero på att man inte hade sovit många timmar på typ 4 dygn. Jag har nog aldrig sovit såhär lite i hela mitt liv. Därför var denna natt extra bra :) Novalie låg med oss i sängen och sov så jag behövde bara dra fram tutten och amma henne liggandes :P Sen somnade vi båda två väldigt nöjda. Har ammat henne ganska mycket nu på morgonen men nu ligger hon och sussar bredvid älsklingen. :) Mina fina hjärtan!

Nu börjar jag känna mig trött igen men blir väl så när man sätter sig ned och kopplar av en stund.
Hoppas ni får en fin dag! Själv hade jag tänkt tagit premiärturen med vagnen men det regnar för fullt :(



blondstar - mamma till max

jag köpte amningsnappar, tror jag hade i 2 dagar sen va såren borta.smörjde oxå med bröstvårtssalva som finns på apoteket då blev lixom sårskorporna mjuka och ramlade av. kommer ihåg att de gjorde jätte ont ett tag men som sagt efter 2 dar va de bra :)



PUBLICERAT: 2010-06-18, 11:41:17 | URL: http://blondstar.blogg.se/
Angelica

Jag har köpt bröstvårtssalva tidigare, kom jag på :) Smörjer om det blir värre men dom är inte så såriga nu mera.. :)



PUBLICERAT: 2010-06-18, 15:06:26 | URL: http://angelicasgraviditet.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: